Krimiormen

en blog om mine læseeventyr og lidt andet godt 😁

OKTOBER 2021

"INTET"

KRIMI

SKREVET AF

CATHERINE RYAN HOWARD

"Intet" skrevet af Catherine Ryan Howard

Forfatter: Catherine Ryan Howard

Originalt sprog: Engelsk

Original titel: The nothing man

Oversætter: Johnnie McCoy

Forlag: Forlaget Zara

Udgivelse: 15. oktober 2021

Sider: 342

Genre: Krimi

ISBN: 978877163919

Anmeldt: 15. oktober 2021

Jeg fik bogen tilsendt som anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Bare 12 år gammel er Eve Black den eneste overlevende i sin familie efter et overfald begået af den berygtede voldsmand "Intetmanden". Nu er hun voksen og besat af at finde den mand, der ødelagde hendes liv. Jim Doyle, der er sikkerhedsvagt i et supermarked, er gået i gang med at læse bogen "Intetmanden".

Eve har skrevet den som en sand beretning og erindringsbog over den efterforskning, som blev ført for at finde den mand, der dræbte hele hendes familie. Side for side vokser hans vrede. Jim er nemlig ikke bare interesseret i at læse om "Intetmanden".

Han er "Intetmanden". Jim opdager hurtigt, hvor faretruende tæt Eve er på at finde frem til sandheden. Han indser, at hun ikke giver op, før hun har fundet ham. Han har intet andet valg, end at stoppe hende, inden hun finder ham.

Bogen er inspireret af virkelige begivenheder.

"Genialt plot, udført så realistisk, at man sidder med hjertet i halsen. Hvis du elsker true crime og krimier, så serverer Catherine Ryan Howard en raffineret hybrid."- Lone Theils.

"Intet" skrevet af Catherine Ryan Howard

ANMELDELSE

”Intet” er inspireret af Michelle McNamaras bog om den Amerikanske seriemorder The golden gate killer ”Jeg forsvinder i mørket”. Forskellen er at ”Intet” er Irsk fiktion modsat McNamaras bog. I ”Intet” følger læseren en seriemorder der falder over en bog skrevet af et offer til én af hans forbrydelser.

Det betyder at man har en bog inden i bogen. En meget usædvanlig måde at konstruere en bogs indhold på. Sikkerhedsvagten Jim Doyle er ikke nogen bemærkelsesværdig personlighed. Han er en jævnt kedelig mand, der lever et jævnt kedeligt liv i et ikke speciel kærligheds fyldt ægteskab med sin hustru Noreen.

Jim og Noreen har en voksen datter Katie sammen. Men Jim har et alter ego som medierne kaldte for Intetmanden. Intetmanden voldtog og dræbte kvinder og i flere tilfælde deres mænd. Eve Blacks forældre og søster blev dræbt af Intetmanden, Eve overlevede som den eneste.

Nu har Eve skrevet en bog om de tragiske begivenheder, hvor hun mistede sine forældre og lillesøsteren Anna, der kun blev 7 år gammel. Eve var 12 år da den tragiske hændelse fandt sted. Det er nu 18 år siden at Eves familie blev dræbt og Eve har indledt et samarbejde med efterforskeren Ed der tidligere havde arbejdet sammen med Jim Doyle, da han var ansat ved politiet.

Jim læser indledningen til bogen som Eve har skrevet og Jim føler, at han bliver nødt til at læse bogen, for at finde ud af hvor meget Eve kan huske. Efterhånden som Jim læser bogen, bliver han mere og mere vred. Jim beslutter sig for, at Eve bliver nødt til at dø.

Lige da Eves familie var blevet dræbt skjulte Eve sig sammen med sin bedstemor, så Jim ikke kunne finde hende. Midt i bogen er der en blyantstegning af Jim, der faktisk er ret så vellignende. Tegningen er lavet ud fra det eneste vidnes beskrivelse af Jim.

Jim bruger de næste par eftermiddage i sin bil til at læse Eves beretning. Det er tydeligt at Eve drømmer om, at hun ubevidst har en viden om Intetmanden der kan føre til pågribelsen af gerningsmanden. Eve fortæller om sin familie og om søsteren Anna, som aldrig nåede at blive voksen og det er alt sammen Intetmandens skyld.

Jim er opslugt af Eves fortælling. Jim er efterhånden blevet 63 år og har ikke længere den samme energi som han havde 20 år tidligere. Jim har kontroverser med naboerne. Deres hund besørger på Jim og Noreens græsplæne.

De skulle bare vide hvem Jim var, så ville de nok ikke grine så fjoget. ”Intet” er absolut velskrevet og har et karaktergalleri lidt ud over det sædvanlige. ”Intet” indeholder i virkeligheden 2 historier i én flettet eminent ind i hinanden.

”Intet” er bestemt en god historie til de læsere der elsker en god krimi blendet med true crime. Selve inspirationen til ”Intet” kommer fra virkelighedens verden udført så realistisk at det raffinerede plot overrasker og er ganske uforudsigeligt.

”Intet” får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen hvis du både er til en god krimi eller spændende true crime.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Tales

Du kan besøge forlaget her:

Forlaget Zara

5/6 Roser

"TÅGEN"

KRIMI-TRILOGI #3

SKREVET AF

RAGNAR JÓNASSON

"Tågen" skrevet af Ragnar Jónasson

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Ragnar Jónasson

Originalt sprog: Islandsk

Oversætter: Rolf Stavnem

Forlag: GADs forlag

Udgivelse: 1. oktober 2021

Sider: 288

Genre: Krimi-trilogi

Trilogi: Hulda Hermannsdottir #3

ISBN: 9788712061809

Anmeldt: 11. oktober 2021

Jeg fik bogen tilsendt som anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Tågen er tredje bog i den internationalt hyldede krimitrilogi om Hulda Hermannsdottir fra Reykjavik Politi. Julen, 1987. Under en frygtelig snestorm banker en fremmed på døren til ægteparret Einar og Erlas afsidesliggende gård. Den fremmede er udmattet og forfrossen, og parret byder ham åbenhjertigt velkommen. Det skulle de ikke have gjort …

Politiefterforsker Hulda Hermannsdottir skal holde jul med sin familie i Reykjavik, men hun kan ikke slippe sagen om en forsvundet pige og hendes far. Hulda tager derfor ind på politistationen julenat, men denne beslutning får tragiske konsekvenser.

To måneder senere ankommer Hulda til Einar og Erlas gård. En mystisk forbindelse mellem sagen om det ældre ægtepar og den forsvundne far og datter viser sig. Hulda sætter alt ind for at komme til bunds i begge sager. Også af helt private årsager.

Tågen afslutter Ragnar Jónassons mesterlige trilogi om Hulda Hermannsdottir, som består af Mørket, Øen og Tågen. Trilogien er internationalt hyldet og er blevet udråbt til en milepæl inden for moderne krimi af The Times.

Trilogien er fortalt i omvendt kronologi, og i denne bog møder vi Hulda i begyndelsen af hendes karriere.

Hulda-Trilogien

ANMELDELSE

”Tågen” er 3. del af trilogien med den Islandske politibetjent Hulda Hermannsdottir i hovedrollen. Trilogien er ret så usædvanlig da bøgerne er skrevet i omvendt kronologisk rækkefølge. I ”Tågen” følger vi således Hulda i begyndelsen af hendes karriere. De første 2 bind i serien er:

1. Mørket og

2. Øen.

Hulda Hermannsdottir er lige vendt tilbage på arbejde efter et par måneders orlov. Hulda og hendes mand Jon har været igennem en frygtelig periode, som Hulda vel egentlig ikke helt er kommet over endnu. Hulda og Jon taler næsten ikke længere sammen og deres forhold hænger i laser.

Vi befinder os i 1988. Huldas chef Snorri, sender Hulda ud til en gård langt ude på landet, hvor man har fundet ligene af et middel aldrende ægtepar. 2 måneder tidligere omkring julen i 1987 følger vi ægteparret. Erla og Einar bor på Einars slægtsgård.

Erla befinder sig egentlig ikke godt på gården, men har affundet sig med, at det er sådan hendes liv har formet sig. Specielt om vinteren føler Erla at hun er isoleret. Parret ejer den eneste gård der findes i området. Erla har lige læst den 15. bog som hun lånte på biblioteket, inden sneen og vejret isolerede parret på gården.

Einar er gået i seng og Erla forstår ikke rigtigt hans interesse for det paranormale.

Hulda bor I Reykjavik sammen med Jon og deres teenagedatter Dimma. Dimma har det rigtig svært mentalt og Hulda har svært ved at trænge igennem datterens mørke sind. Hulda ved ikke rigtigt om Dimma er deprimeret.

For 14-årige kan vel ikke få en depression?

Erla og Einars gård ligger meget ensomt og isoleret og pludselig en aften banker det på døren. Udenfor døren står en mand, der siger at han er faret vild. Manden hedder Leo og han gør Erla nervøs.

I Reykjavik undersøger Hulda en ung piges forsvinden. Hulda kan ikke rigtigt komme videre i efterforskningen og tager hjem for at holde jul. Hulda føler altid at hun skal gøre mere end sine mandlige kollegaer for at bevise sit værd.

Scenen skifter til den unge kvinde Unn. Unn bor midlertidigt i et sommerhus. Unn skal egentlig læse videre, men holder et sabbatår for at skrive en bog. Nu forlader Unn sommerhuset for at tage videre ud i verden og møde mennesker.

Scenen skifter tilbage til Erla og Einar. Erla kommer ind i huset og er sikker på at Leo har været inde i deres soveværelse. ”Tågen” er en virkelig velskrevet krimi, men i en noget anderledes form, end man ellers møder. Alene det, at trilogien starter der hvor de fleste andre krimier slutter er i et noget anderledes format.

Læseren følger flere scener sideløbende. Dette betyder dog ikke, at man ikke overraskes over vendingen i handlingen. Plottet er overraskende og med en fin afslutning der er genialt udtænkt. Man bliver virkelig fastholdt i spænding til sidste side.

Her skal følge en lille advarsel. Sørg for at have god tid, en god kop kaffe eller te ved siden af dig og et ”Vil ikke forstyrres”-skilt ved hånden når du starter på ”Tågen”.

”Tågen” er én af den slags krimier, som man nødigt slipper igen, før sidste side er læst. Hele trilogien er absolut Nordisk krimi i verdensklasse.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Tales

Bogen findes som lydbog her:

Bookmate

Du kan besøge forlaget her:

GADs Forlag

5/6 Roser

"GIDSEL"

THRILLER

SKREVET AF

CLARE MACINTOSH

"Gidsel" skrevet af Clare Mackintosh

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Clare Mackintosh

Forlag: Forlaget Aronsen

Udgivelse: 11. oktober 2021

Original titel: Hostage

Oversætter: Brian Christensen

Format: PDF-fil

Genre: Thriller

ISBN-13: 9788794008334

Anmeldt: 11. oktober 2021

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar i PGF-format. Anmeldelsen er udtryk for min egen vurdering af bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

NY THRILLER fra den internationale bestsellerforfatter. Pressen skriver: ”Utrolig god. Burde blive en kæmpesucces, måske endda en klassiker”. - Lee Child

”En vildt spændende thriller med en mavepuster af en slutning – en fantastisk læseoplevelse!”- Shari LaPena

”Det er som at se en blockbuster. Man sidder med hjertet i halsen og bider negle. Fart over feltet, fængende, spændende og mesterligt skruet sammen”. - Lisa Jewell

”Når Clare Mackintosh går efter spænding, gør hun det med manér … En vanvittig medrivende thriller, som vil få filmproducenter til at slås om filmrettighederne”.- Linwood Barclay

”Man kan ikke lægge bogen fra sig – Gidsel får hele tiden læseren til at spørge sig selv: ”Hvad ville jeg gøre i den situation'” - Karin Slaughter

Du kan redde 100 menneskeliv eller den person, du elsker mest! Rygtet lyder, at der er en masse kendte personer ombord på flyet, og at journalisterne står klar, så snart flyet landet. Mina er stewardesse og udvalgt til denne flyvning. Hun prøver at fokusere på det hun nu skal udføre og ikke på sin 5-årige datter, som hendes mand passer derhjemme.

Men flyet har kun været i luften i kort tid, da en passager giver Mina en frygtelig besked. Nogen har bestemt for sig, at flyet aldrig skal nå sin destination. Og de ved præcis, hvordan de skal gøre Mina medskyldig.

Andre spændingsromaner af Clare Mackintosh:

Jeg lader dig gå, Jeg ser dig og Lad mig dø og romanen Når det er slut. Omslagsgrafiker: Trine Pape

Clare Macintosh

ANMELDELSE

Clare Macintosh har endnu engang begået en genialitet med ”Gidsel”. Jeg har tidligere læst

1. ”jeg lader dig gå” 

2.” Jeg ser dig” samt

3. "Rivalen".

Denne gang tager Macintosh fat i emner som klimaforandringer, klimaaktivister, terror, flykapring, adoptivbørn og ægteskabelige kontroverser krydret med vold og mord. Det er aktuelt, tankevækkende og ind imellem barskt.

Hovedkaraktererne i ”Gidsel” er en lille familie bestående af Betjenten Adam, Hans kone Stewardessen Mina og deres adoptivbarn 5-årige Sophia. Familien er i krise, eller rettere forældrenes ægteskab hænger i en tynd tråd. Det er ikke mindst Adam og Minas indbyrdes hemmeligheder, svigt og manglende åbenhed, der er ved at kile sig ind imellem de 2 voksne.

Af samme grund har Mina besluttet sig for at melde sig til en jomfruflyvning New York-Sydney. Det er første gang et fly skal flyve ruten non-stop. 20 timer uafbrudt i luften. Det er lige før jul og så slipper Mina for at være sammen med Adam lige før jul.

Flyveturen bliver dog helt anderledes end Mina og hendes kolleger havde tænkt sig. Det bliver en flyvetur der sætter sit præg på personalet og passagernes liv for resten af deres liv. Mina bliver afpresset til at gøre ting, som ligger meget langt væk fra hendes personlighed og hendes etik.

Samtidig med Minas problemer så har Adam sine egne spøgelser at slås med i hjemmet. Spøgelser som Adam ved kan koste ham alt det, der betyder noget for ham. Jobbet, Mina, Sophia og ikke mindst deres liv er i yderste livsfare.

Bogen giver et helt nyt syn på terror og flykapringer. Forfatteren har placeret en gruppering i ”De ondes” rolle, som vi, i dagens verden, nok ville betegne som hverdagens helte. Men som Clare Macintosh skriver, bagerst i bogen, hvis hun havde gjort dem til bogens helte, så ville bogen være blevet meget kort.

”Gidsel” er absolut velskrevet og hun formår, at få læseren helt ind bag overfladen på karaktererne i bogen. Det gælder vores hovedpersoner som de mennesker der findes i periferien af ”Gidsel”. Læseren sidder på kanten af stolen, eller hvor man nu læser bogen, fra første side og formår, at chokere og overraske mod slutningen af bogen.

”Gidsel” er smækfyldt med spænding, overraskelser og dramatik hele vejen igennem. Se, det er sådan en rigtig page-turner skal være. ”Gidsel” er ikke mit første bekendtskab med Macintosh og bliver bestemt heller ikke det sidste.

Jeg synes kun at hendes forfatterskab bliver bedre og bedre for hver gang jeg får en af hendes bøger i hånden. Der er egentlig kun én ting at sige til ”Gidsel” helt kort ”WOW”. ”Gidsel” tager godt fat i aktuelle emner, som vi alle mindes om hver dag i medierne eller i vores egen verden.

”Gidsel” giver i tilgift rigtig godt stof til at tage fat i vores egne vaner, så vi får inspiration til at lave de små ændringer i hverdagen som vil gavne os alle og vore efterkommere. ”Gidsel” burde bestemt blive en klassiker indenfor thriller-genren og får mine varmeste anbefalinger med på vejen som en bog i topklasse.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Tales

Du kan besøge forlaget her:

Forlaget Aronsen

5/6 Roser

"ANTIKAOS"

MIRRIN BANK TRILOGIEN #3

SKREVET AF

JOHAN OTTOSEN

"Antikaos" skrevet af Johan Ottosen

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Johan Ottosen

Forlag: Bukefalos Publishing

Udgivelse: 30. september 2021

Sider: 658

Format: Hardback

Genre: spændingsroman

Trilogi: Mirrin Bank #3

ISBN: 9788794013000

Anmeldt: 8. oktober 2021

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Under dække af at være en investeringsbank opdager vores hemmelige efterretningstjeneste i København, Mirrin Bank, at Iran i det skjulte har produceret 200 højteknologiske atomsprænghoveder og er således en de facto atommagt.

Angriber præsident Cahill Iran risikerer verden en altødelæggende atomvinter. Vores Team i Mirrin Bank finder yderligere ud af, at en langt værre spiller, The Church, står bag og trækker i trådene, for at udleve en altødelæggende religiøs vision.

The Church tæller mere end 100 millioner medlemmer verden over og råder over en skyggehær som har infiltreret stort set alle vestlige demokratier.

ANTIKAOS er den afsluttende del Mirrin Bank trilogien.

Mirrin Bank-Trilogien

ANMELDELSE

”Antikaos” er 3. og sidste bind i Johan Ottosens trilogi om Mirrin Bank. For at få det fulde udbytte af hele trilogien så er det et must at man læser de første 2 bind i serien også

1. Stenens tid og

2. Apokalypsens engle.

Men så sidder man til gengæld også med en mursten af en trilogi smækfyldt med spænding og en god sammenhængende historie.

Én af hovedkaraktererne er Journalisten Kurt Østergaard fra Vanløse. Til Johan Ottosens reception i forbindelse med udgivelsen af ”Antikaos” var jeg inviteret op i ”Kurts” lejlighed. En fantastisk reception hvor Johan også havde inviteret oplæseren af lydbøgerne i trilogien Henrik Hartvig Jørgensen.

Hartvig Jørgensen var så venlig at oplæse et par afsnit af lydbøgerne fra Kurts lejlighed. Den hemmelige efterretningstjeneste i København Mirrin Bank arbejder under dække af, at være en investeringsbank. Men der sker meget andet end investeringer bag bankens mure.

En lille genialitet fra forfatterens hånd er, at der ved hvert kapitels begyndelse forefindes en QR-kode der viser de små kapitlers handlingssteder såsom Mirrin Banks lokalitet eller et sted over middelhavet. Det er en ganske interessant nytænkning, når man sidder med en spændingsroman der foregår i Danmark, Israel eller på Amager.

”Antikaos” fortsætter præcis der, hvor ”Apokalypsens engle” slutter. Vores helt Kurt sidder i et fly over Middelhavet. Her fra skifter scenen til Det Hvide Hus i USA hvor Præsident George Cahill og hans sikkerhedschef sidder og stirrer på en skærm, inden præsidenten beordrer et angreb på Iran.

Scenen skifter til Mirrin Bank hvor den Amerikanske udenrigsminister Laura Emily Marshall sidder med en viden om, at det slet ikke er Iran der er angriberen, men den religiøse organisation ”The Church”. Men spørgsmålet er, om Laura kan nå at fortælle Præsidenten om sin viden, inden Iran bliver angrebet.

På samme tid er hele NATO blevet involveret i den kritiske situation. Imens styrer The Churchs leder Damian Louw sit eget politiske og religiøse spil. Han er bestemt en farlig mand. Vil det lykkes Mirrin Bank at stoppe organisationen, inden det er for sent og verden går under?

Damian Louw er ankommet til Kastrup Lufthavn og PETs chef Bjørn møller tager imod ham. I Mirrin bank opdager it-eksperten Sune, at udenrigsminister Laura Marshalls harddisk sender beskeden ”Kom og hent mig”. I den Danske sikkerhedsbunker på Amager bliver Statsminister Bisgaard kontaktet af USA`s Præsident Cahill, der stadig mener at udenrigsministeren er blevet kidnappet.

Som man kan se, så er der fuld fart på dramaet og spændingen, hele vejen igennem ”Antikaos”. Hele Mirrin Bank trilogien afsluttes hermed i fuld fart hele vejen igennem ”Antikaos”. Forfatteren evner at fastholde læseren i yderste spænding og evner samtidig at skrive en historie der også er dybt rørende og dramatisk.

Jeg er godt klar over, at forfatteren har skrevet en spændingshistorie der har været længe undervejs. Ikke desto mindre, så er mit håb, at Johan Ottosen har mere at byde på af litteratur efter denne fantastiske spændings trilogi i absolut topklasse.

Hele Mirrin Bank Trilogien får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til mange timers spænding i højeste klasse.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Tales

Du kan besøge forfatteren her:

Johan Ottosen

5/6 Roser