Krimiormen

en blog om mine læseeventyr og lidt andet godt 😁

JUNI 2021

"LÆG VERDEN BAG JER"

ROMAN

SKREVET AF

RUMAAN ALAM

"Læg verden bag jer" skrevet af Rumaan Alam

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Rumaan Alam

Original titel: Leave The World Behind

Oversætter: Lisbet Kjær Johansen

Forlag: Politikens Forlag

Udgivelse: 10. juni 2021

Sider: 304

Genre: Roman

Omslagsgrafik: Sofie Winding Studio

Isbn: 9788740070095

Anmeldt: 14. juni 2021

Om bogen:

Amanda og Clay er taget på ferie til Long Island, i nydelsesfuld forventning om at lægge afstand til hverdagen i New York, kvalitetstid med deres to teenagebørn og en smagsprøve på det gode liv i den afsidesliggende luksusvilla de har lejet for en uges tid.

Men en sen aften banker det på døren. G.H. og Ruth er et ældre ægtepar – det er deres villa, og de er grebet af panik. Et pludseligt strømsvigt har mørklagt Manhattan, siger de. Men herude på landet, hvor tv’et nu har sort skærm, internettet er nede, og der ingen mobildækning er, er det svært at vide, hvad man skal tro.

Kan Amanda og Clay stole på parret – og omvendt? Hvad er der sket i New York? Er ferievillaen, isoleret fra al civilisation, egentlig et ufarligt sted for de to familier? Og kan de være trygge i hinandens selskab? Læg verden bag jer er en urovækkende pageturner om isolation og privilegier, klasse og race.

Med lydhørhed, vid og elegance kaster Rumaan Alam et knivskarpt blik på den tid, vi lever i lige nu.

Anmeldelse:

”Læg verden bag jer” står der i annoncen på det sommerhus som den lille familie bestående af Amanda, Clay og deres børn Archie og Rose skal holde en uges ferie i. En ferie der forandrer deres liv for altid. ”Læg verden bag jer” er langt tættere på sandheden end de kunne forestille sig.

Amanda er projektleder på et reklamebureau. Clay er underviser på College. De har været sammen i 18 år og er stadig meget glade for hinanden. Rose er 13 år og Archie er 16. Hele den lille familie ser frem til en ferie i familiens skød.

Huset er virkelig lækkert med alle bekvemmeligheder, bortset fra ordentlig mobilforbindelse. Den lille familie hygger sig med pool og bøffer på grillen om aftenen. En sen aften banker det på døren. Udenfor står et mørkt par der påstår at de er husets ejere Ruth og George Washington.

Amanda er meget skeptisk overfor det fremmede par. Men hun må acceptere at de nok fortæller sandheden. Ruth og George er i 60`erne meget høflige og kender Amandas navn. For Amanda og Clay er det en yderst ubehagelig situation.

Pludselig har de intet tv, internet eller radiosignal og er fuldstændig isoleret fra omverdenen. Det eneste der er i huset, er vand og strøm. Det er af samme grund at Ruth og George har forladt New York for at tage op til deres sommerhus.

Hele situationen er meget surrealistisk. ”Læg verden bag jer” er beskrevet som en roman, men for mig er det ikke bare en roman. ”Læg verden bag jer” er meget mere end en roman. Forbered dig på, at sidde med litteratur, der brænder sig dybt ind i sjælen og bliver siddende i dit indre i lang tid efter at du har læst sidste side.

”Læg verden bag jer” er litteratur der er i en helt særlig liga af formidable romaner der får betydning langt ude i fremtiden. ”Læg verden bag jer” er fængslende og skræmmende og tager vejret fra dig, langt mere end den ville have gjort før vi vidste der var noget der hed Covid-19.

Nu fornemmer læseren hvad karaktererne i ”Læg verden bag jer” gennemgår på en helt anden måde. Fik jeg sagt at ”Læg verden bag dig” ramte mig dybt i sjælen og nærmede sig en thriller i stedet for en traditionel roman? ”Læg verden bag dig” er anderledes og den slags litteratur der ikke bliver glemt i mængden og ikke egner sig for den læser, der er let at skræmme.

”Læg verden bag jer” er velskrevet i et varieret sprog og med nogle interessante karakterer. Der er meget få karakterer i bogen, men dem der er mærker man tydeligt i hele historien. Jeg er ret så imponeret over at det er lykkedes forfatteren at skrive som en teenagepige på 13 år, en kvinde på 60 og en dreng på 16 med så stor variation og indlevelse at læseren næsten tror, at forfatteren indeholder alle disse aldre og personligheder.

”Læg verden bag jer” får mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du tør. Hvis du er til Stephen King, så vil du elske Rumaan Alam.

Vurdering: 6/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Tales

Bogen findes som lydbog her:

Bookmate

Besøg forlaget her:

Politikens Forlag

6/6 Roser

"DET FORKERTE MORD"

KRIMI

SKREVET AF 

BJARNE HATTING

"Det forkerte mord" skrevet af Bjarne Hatting

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Bjarne Hatting

Forlag: Forlaget mellemgaard

Udgivelse: 21. maj 2021

Sider: 262

Genre: Krimi

Isbn: 9788772376974

Anmeldt: 13. juni 2021

Om bogen:

Historien om, hvordan en enlig far bliver skudt af mafiaen ved en fejltagelse. Hans 12-årige datter overværer mordet. Man prøver at skyde hende, men hun undslipper. Både politi og mafiaen leder efter hende. Man følger hende i New York, hvor hun lever under vidnebeskyttelse.

Man følger hendes karriere inden for TV. Hvordan hun år senere får hævnet sin far. Uddrag af bogen

”Du fik min far myrdet ved en fejl. Jeg er hans dengang 12-årige datter, som det ikke lykkedes dine mænd at få skudt. Jeg svor dengang, at jeg ville hævne mig på dig. Nu får jeg min hævn, Vincent. Du kommer til at tilbringe resten af dit liv i en rullestol. Skæbnens gudinde Nemesis har hjulpet mig.”

Elisa så på ham en sidste gang, så gik hun. Vincent så ud i luften, da hun var gået. Så faldt avisen ned i hans skød. Han nåede lige at trykke på den alarm, han havde på håndleddet, så mistede han bevidstheden. En sygeplejerske kom løbende. ”

Jeg har brug for en læge. En patient har fået et slagtilfælde.”

Om forfatteren

Bjarne Hatting har en lang række romaner bag sig. Han spænder vidt i sit emnevalg. ”Jeg skriver den historie, der banker på og vil ind i mit hoved,” siger han.

Bjarne Hatting (Foto: Forlaget mellemgaard)

ANMELDELSE

Jeg har tidligere anmeldt

”En seriemorder er løs” samt

”Natsygeplejersken” skrevet af Bjarne Hatting.

Hatting har en helt særlig skrivestil som jeg, at samme grund er ved at vænne mig til. Jeg mener ikke at jeg har læst litteratur af nogen anden forfatter, der minder om Bjarne Hattings stil. ”Det forkerte mord” er beskrevet som en krimi, men jeg vil nok hellere betragte bogen som en roman.

Der sker ganske vist et mord som har forbindelse til bogens hovedperson. Man skal dog ikke forvente en egentlig politiopklaring. Tværtimod så følger læseren den 12-årige Elisa Morris, hvis far Brandon bliver offer for et mord, der ikke skulle være begået.

Vi følger Elisas opvækst tæt, indtil hun får den retfærdighed som hun higer efter. Elisas far enkemanden Brandon er et helt almindeligt menneske der passer sit job som øjenlæge, sin datter Elisa og sit hjem i Boston. De 2 forbrydere Ben & Burt har fået til opgave at likvidere en journalist af deres chef mafiabossen Vincent Capella.

De 2 mænd skyder Brandon ved en fejl og datteren Elisa undslipper dem mirakuløst. Vincent Capella sender Ben & Burt ud for at finde Elisa. Kriminalassistent Phil Beck bliver efterforskningsleder af opklaringen af mordet på Brandon Morris.

Linda og Edward Morris, Elisas bedsteforældre, sørger for at skjule Elisa. Edward er klar over at Elisa må væk fra Boston. Det lykkes Edward at overtale Phil Beck til at få Elisa ind under et vidnebeskyttelsesprogram. Det bliver starten på et helt nyt liv for Elisa.

Resten af Elisas opvækst tilbringer hun i en helt ny familie med en søster og plejeforældre der tager Elisa ind som en helt naturlig del af deres lille familie. Det bliver en god og tryg opvækst for Elisa. I Elisas baghoved sidder dog hele tiden et ønske om, at få hævn over den mand, der tog hendes far fra hende.

På rods af Elisas barske start på livet viser hun en styrk og et selvværd, helt ud over det sædvanlige. Elisa havde som 12-årig mistet begge sine forældre, men fik som erstatning for dem en ny familie, der forguder Elisa og tager hende til sig, som om hun var deres egen.

Læseren får et indgribende indblik i Elisas første arbejdsår og hendes kærlighedsliv. Udover den dramatiske start på ”Det forkerte mord”, så skal man ikke forvente den store dramatik. Der er selvfølgelig spændingen i om den unge Elisa ser retfærdigheden ske fyldest og får hævn i tabet af sin far.

”Det forkerte mord” er bestemt velskrevet og fuldstændig tro imod Bjarne Hattings sædvanlige skrivestil. Hatting har en hang til at romantisere livet for sine karakterer, men det kan bestemt også være en skøn oplevelse, at læse en krimi, der er forholdsvis ublodig og hvor livet er godt imod karaktererne.

Trænger du til en stille krimi der ikke flyder af blod, uretfærdighed og ondskabsfulde omgivelser, så kan jeg absolut godt anbefale ”Det forkerte mord”. ”Det forkerte mord” er en krimi med et meget anderledes indhold og en stor fornøjelse at dykke ned i, i en tid, hvor man godt kan trænge til lidt af livets godhed.

Vurdering: 4/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Tales

Du kan besøge forlaget her:

Forlaget mellemgaard

Bogen findes som e-bog her:

Bookmate

4/6 Roser

"LUKKETID"

KOLLEKTIVROMAN

SKREVET AF

CHRISTINE BOJSEN TRÆDEN

"Lukketid" skrevet af Christine Bojsen træden

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Christine Bojsen Træden

Forlag: Brændpunkt

Udgivelse: 28. maj 2021

Sider: 180

Genre: Skønlitteratur

Isbn: 9788794083515

Anmeldt: 5. juni 2021

Om bogen:

Lukketid er en kollektivroman, der har sit afsæt i H&M på Strøget i København en uge før jul i 1999. Køen til kvindernes prøverum er ved at eksplodere af varme, dårlig lugt og julemuzak. Vi møder elleve kvinder, hvis veje krydses i julehandlens ulvetime, og vi er med dem hver især en uge efter, hvor det er juleaften og igen ugen efter, nytårsaften 1999.

Hvad sker der i hver enkelt kvindes liv på disse meget følelsesladede højtidsaftener, hvor alt skal være perfekt, men aldrig er det? Køen tikker en tak frem som en roulette, der forsøger at accelerere, men går i stå efter et enkelt ryk.

Hun lander på et af felterne, måske er det nummer ni, og ser på det undertøj, hun har valgt. Bh og trusse med sorte blonder, en rød corsage med strømpeholdere og en sort gennemsigtig top af satin. Hun smiler ved tanken om prøven på mandag og ved bare, at det bliver perfekt.

Om forfatteren:

Christine Bojsen Træden, f. 1966, er af dansk fransk oprindelse. Hun er forfatter, og Lukketid er hendes første roman. Forfatteren har tidligere skrevet digte og noveller. Siden 2014 har hun skrevet sangtekster for musiker og sangerinde Ninna Milner. Samarbejdet er resulteret i to album Songs for Sentient Beings, 2016, og Treasures of the Heart, 2020.

Christine Bojsen Træden (Foto: Brændpunkt)

ANMELDELSE

”Lukketid” er noget så usædvanligt som en kollektivroman. Hvad vil det så sige? Det er simpelthen en roman hvor vi følger 11 forskellige kvinder, der 14 dage før nytår 1999/2000 opholder sig i den samme kø til prøverummet i en H&M butik.

Vi følger hver enkelt kvinde imens de står i køen og deres tanker. De næste scener er henholdsvis juleaften og nytårsaften. Det er i min verden et temmelig interessant eksperiment. Hvem har ikke prøvet at stå i en meget langsom kø og tænkt på hvem eller hvad de andre i køen er.

De 11 kvinder er meget forskellige, både hvad angår personlighed og baggrund. Selv årsagen til at de befinder sig i denne kø er meget forskellig. Vi møder Molly, der er i Danmark for 4. gang og nu står i køen for at købe noget lækkert rødt undertøj.

Vi hører om Mollys baggrund i Thailand og hvorfor hun befinder sig i Danmark. Molly regner med at hun skal blive i Danmark sammen med professoren Hans Peter, som hun har mødt på et bordel i Thailand. Mollys søster Lin var danser på bordellet, men bordelmutter syntes at Molly var for grim, så hun blev sat til at gøre rent.

Vi møder Powershopperen Gitte der møder sin store kærlighed og nye anderledes fremtid i H&M.

Vi møder Lene der står i køen, for at prøve en leopardmønstret bikini. Lene skal på ferie til Spanien med sin kæreste og et vennepar. Der er det særlige ved vennerne at de er meget aktive i en Swinger klub.

Monika og Tine står lige bag hinanden i køen. De kender ikke hinanden, men Monika spørger Tine om hun må tage nogle billeder af Tines hår til en ny ide` hun har fået som fotograf imens hun står i køen. Monika og hendes mand Anders er kørt lidt træt i deres ægteskab.

Tine arbejder i et Pizzaria ejet af Lorenzo. Dette møde imellem Monika og Tine får store konsekvenser for både Monika og Tines fremtid. Monika er, efter dette møde, klar til at fortsætte sit livs eventyr ud i den store verden. Tine, på sin side, bliver også nødt til at finde ud af hvad hun vil med sit liv og sin fremtid.

Det er bare nogle få af de historier og personer vi bliver præsenteret for i ”Lukketid”. ”Lukketid” er velskrevet og hver eneste historie bærer på sin egen spænding og man venter i spænding på hvad den næste historie vil byde på.

Jeg var meget fascineret af at ikke 2 af kvindernes historier var ens. Heller ikke de kvinder der i virkeligheden indledte længerevarende venskaber i køen. ”Lukketid” åbner op for et yderst fascinerende eksperiment at studere sine omgivelser og lade sin fantasi lege med tanken om, hvad man ikke kan se.

”Lukketid” får mine varmeste anbefalinger med på vejen som en kollektivroman helt ud over det sædvanlige.

Vurdering: 4/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Tales

Besøg forlaget her:

Brændpunkt

4/6 Roser

"DEN USYNLIGE PIGE"

KRIMI

SKREVET AF

LISA JEWELL

"Den usynlige pige" skrevet af Lisa Jewell

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Lisa Jewell

Originalt sprog: Engelsk

Originaltitel: The invisible girl

Oversættelse: Lisbet Kjær Johansen

Forlag: Gads Forlag

Udgivelse: 2. juni 2021

Sider: 360

Genre: Krimi

Isbn: 9788712064084

Anmeldt: 2. juni 2021

Om Bogen:

En gribende og spændingsfyldt krimi om svigt og mørke familiehemmeligheder, fuld af twists og uventede drejninger.

Efter sine forældres død har 17-årige Saffyre Maddox gået i terapi hos børnepsykologen Roan Fours. Da Roan efter tre års behandling vurderer, at Saffyre er klar til at komme videre, føler hun sig svigtet, og i ly af mørket begynder hun at udspionere Roan og hans familie for at bevare en forbindelse til ham.

Over for familien Fours' hus bor Owen Pick. Han har aldrig haft en kæreste, bor på sin tantes gæsteværelse, og så er han for nylig blevet fyret fra sit job som lærer efter at være blevet beskyldt for seksuelt krænkende adfærd. Han benægter selv på det kraftigste, og da han en dag desperat søger efter professionel hjælp online, bliver han suget ind i internettets mørkeste afkroge.

På valentinsdag forsvinder Saffyre – og det viser sig, at Owen var den sidste, der så hende i levende live.

"Lisa Jewells Den usynlige pige skiller sig ud fra mængden. Den får dig helt ud på kanten af sædet." – USA TODAY

Andre udgaver: Lydbog, download E-bog, ePub

Lisa jewell (Foto: Andrew Whitton. Gads Forlag)

ANMELDELSE

”Den usynlige pige” er ikke mit første bekendtskab med Lisa Jewell, derfor vidste jeg næsten godt, at jeg stod med en anderledes krimi i hånden, da jeg modtog ”Den usynlige pige”. Jeg har tidligere læst:

”Huset i Chelsea”.

”Den usynlige pige” er egentlig ikke bare en krimi, men mere en psykologisk krimi.

Lisa Jewell er ikke tilhænger af blodige sider, men langt mere det psykologiske spil. Det gælder også ”Den usynlige pige”. Selvom siderne i ”Den usynlige pige” ikke vrimler med mord og blod, så står den bestemt ikke stille og læseren fyldes med gru over menneskets grusomhed og ondskab.

Sagt med andre ord: ”Den usynlige pige” er virkelig spændende og fænger læseren hele vejen igennem historien. 17-årige Saffyre Maddox mistede begge sine forældre i en meget ung alder. Derfor er saffyre vokset op hos sin bedstefar, der er død for nyligt.

Derfor bor hun nu sammen med sin kun 10 år ældre onkel Aaron. Saffyres anden onkel er gift og har 2 små børn. Af samme grund står Aaron lidt alene med ansvaret for Saffyre. Som kun 10-årig var Saffyre udsat for en rigtig grim oplevelse, der medførte at Saffyre begyndte at skære i sig selv.

Hun begyndte hos børnepsykologen og terapeuten Roan Fours. Roan fik stor betydning for Saffyres liv og hun føler sig svigtet, da Roan ikke mener, at han kan hjælpe hende længere. Roan er gift med Cate og de har børnene 15-årige Georgia og 14-årige Josh sammen.

Cate har altid været hjemmegående og bruger næsten al sin tid på, at sørge for at deres hjem fungerer. Sidste år var Roan og Cates ægteskab ude i en stor krise. Cate mistænkte Roan for at have en affære. Roan og Cates rækkehus er ved at blive sat i stand, derfor er de blevet genhuset i et område de ikke rigtig kender.

Over for dem bor gymnasielæreren Owen Pick. Owen er 33 år og har aldrig haft en kæreste. Owen har boet hos sin tante de sidste 15 år og er egentlig lidt af en særling. Vi kommer ind i historien hvor Owen står overfor nogle meget voldsomme anklager i sit liv, som han slet ikke kan overskue.

Det fører Owen lidt på afveje og det gør ikke ligefrem hans tilværelse nemmere. Saffyre forsvinder pludselig sporløst. Ingen har åbenbart set hvad der er sket og omgivelsernes fordomme får snart frit spil. Det får katastrofale følger for flere mennesker.

”Den usynlige pige” er virkelig velskrevet og læseren sidder yderst på stolen hele vejen igennem til sidste side. Lisa Jewell formår at skrive uforudsigeligt og føre læseren ind i de mørkeste afkroge af menneskets psyke. Det er grusomt og du kan godt forberede dig på, at gåsehuden har kronede dage under læsningen af ”Den usynlige pige”.

Jeg må indrømme at ”Den usynlige pige” virkelig fik sat min retfærdighedssans på en hård prøve. ”Den usynlige pige” er virkelig anderledes, spændende og med et højst usædvanligt plot. ”Den usynlige pige” får mine varmeste anbefalinger med på vejen.

Gør dig klar til at læne dig tilbage med denne fantastisk psykologiske krimi der forstår at fange læseren, hele vejen igennem.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Tales

Besøg forlaget her:

Gads Forlag

5/6 Roser

"INSTINKTET"

ROMAN

SKREVET AF 

ASHLEY AUDRAIN

"Instinktet" skrevet af Ashley Audrain

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Ashley Audrain

Originalt sprog: Engelsk

Originaltitel: The push

Oversættelse: Anne Matthiesen

Forlag: Hr. Ferdinand/Politikens Forlag

Udgivelse: 1. juni 2021

Sider: 384

Genre: Roman

Isbn: 9788740060225

Anmeldt: 1. juni 2021

Om bogen:

Et medrivende psykologisk drama om en families skabelse og destruktion. Blythe O’Connor ønsker ikke, at historien skal gentage sig. Violet er hendes første barn, og hun vil give hende al den kærlighed, hun fortjener. Den kærlighed, Blythe ikke selv fik af sin egen mor.

Men det er aldrig nemt at blive forælder, og Violet er ikke noget nemt barn. Hun smiler aldrig, og snart føler Blythe, at hun gør alting forkert – og at der muligvis er noget alvorligt galt, enten med hende selv eller datteren. Hendes mand Fox siger at det er noget, hun bilder sig ind, men Violet er heller ikke på samme måde, når hun er sammen med sin far.

Og han forstår ikke, hvad Blythe måtte gennemgå, da hun var barn. Det er der ingen, der gør. Blythe vil gerne være en god mor. Men hvad nu hvis det ikke er nok for Violet" Eller Fox" Og hvad nu, hvis hun bare ikke bemærker mørket, der kommer snigende?

Mor og datter. Engel eller monster? Vi vælger ikke selv hvad vi arver, eller hvem vi bliver til … Instinktet er en kraftpræstation af et drama, den slags bog man bare ikke kan lægge fra sig. Den tvinger sin læser til at stille spørgsmålstegn ved alt hvad vi ved om forældreskab, hvad vi skylder vores børn, og hvad der sker, når det at blive mor vækker dyb rædsel nærmere end stor lykke.

Anmeldelse:

”Instinktet” er helt klart en dramatisk roman, der tager et stærkt tabu op til debat. Det er de fleste kvinders instinkt at elske deres børn, men er det også de fleste kvinders instinkt at bære moderskabet i hjertet. Vi arver nok alle vores instinkter fra de forældre vi selv er børn af.

I hvert fald langt hen ad vejen. Kan man bryde de familiemønstre, som man kommer fra? ”Instinktet” indeholder stærke tanker der kan skræmme de fleste. Romanen kan give stof til eftertanker. Til at tage forældreskabet op til overvejelse.

Hvad er den gode forælder og hvad er det gode barn? Kan man ændre på sin egen arv? En kvinde sidder udenfor et hus i sin bil og studerer en familie. En familie hvor hun burde være moderen. En mor, en far, en søn og en datter.

”Instinktet” er kvindens version af historien. Kvinden og manden var 21 år, i slutningen af deres studie og kun optaget af hinanden. Manden var hendes et og alt og han accepterede at kvinden ville være forfatter. Alle kvinder forventer at blive gode mødre.

En dag vil kvinden Blythe forstå det. Kvinderne i Blythes familie er anderledes. Historien i Blythes familie gentager sig. Blythes mor Cecilia forlod hende og hendes far, da Blythe var 11 år gammel. Cecilias mor Etta forlod også Cecilia.

Blythe tør ikke løbe risikoen for at sandheden om hendes familie ville ændre manden Fox syn på hende som kvinde og mor. Fox Connor friede til Blythe da hun fyldte 25 år. Da Blythe fyldte 27, begyndte Blythe og Fox at tale om, at få børn.

Blythe ville være den mor, som hun ikke selv havde som barn. Endelig blev Blythe gravid. Hun glæder sig til babyen kommer. Både Blythe og hendes mor er blevet behandlet rigtig dårligt af deres mødre. Blythe ønsker dybt at være anderledes og en god mor.

Men Blythe føler at den lille babypige afviser hende og ikke ønsker Blythes nærhed og omsorg. Blythe prøver virkelig, men det er som om Blythe og babyen Violet ikke kan finde ud af at være mor og barn. Først da Fox og Blythe får sønnen Sam oplever Blythe det nære og dybe moderskab.

Samtidig bliver hun mere bange for datteren end nogensinde før. Violet skræmmer virkelig Blythe. Blythe og Violet er som to fremmede mennesker for hinanden. Sam er til gengæld det dyrebareste som Blythe har. Men kan små børn agere på den måde eller er det bare Blythes fantasi, der spiller hende et puds?

”Instinktet” sætter virkelig forældreskabet og særligt moderskabet på en hård prøve. På visse steder er ”Instinktet” mere en gyser, end en egentlig roman. Bogen er absolut velskrevet og kryber helt ind under huden til de følelser, som man slet ikke har lyst til at tænke på.

”Instinktet” sætter virkelig fokus på om børn kan være så forskellige fra deres mødre, at de aldrig rigtig finder ind til hinanden. ”Instinktet” er virkelig skræmmende og helt ud over det sædvanlige når vi taler om forældre og børns indre forhold til hinanden.

Mine varmeste anbefalinger til ”Instinktet” hvis du er til en roman der vil andet, end bare underholde. Læseren bliver efterladt med stof til mange timers overvejelse omkring moderskab og det at føle sig helt forkert placeret.

Vurdering: 4/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Tales

Besøg forlaget her:

Politikens forlag

Bogen findes på Bookmate:

Bookmate

 

4/6 Roser