Krimiormen

en blog om mine læseeventyr og lidt andet godt 😁

MAJ 2021

MAJ MÅNED PÅ BLOGGEN

maj måned på bloggen

MAJ 2021

Maj måned blev en forholdsvis travl måned. Samtidig vil jeg fortælle lidt om de genrer jeg læser. Indimellem ser jeg kommentarer om, at nogle få af de bøger jeg skriver om, ikke er krimier. Det er også rigtigt, men jeg synes at det er rart, at få lidt anden inspiration.

Ja jeg kan sagtens finde på at anmelde f.eks. børne eller ungdomsbøger. Men jeg har børn og unge i familien der også gerne vil inspireres. Ca. 80 % af det jeg læser, er krimi/spænding/thrillere, resten er så lidt af alt det andet der interesserer mig 😊 Forhåbentlig til glæde for andre, end mig selv.

Tilbage til maj, så vil jeg prøve at beskrive det jeg har læst, lidt kort, da der er virkelig mange bøger. Jeg lagde ud med ”Glemte sjæle” en Max Heller-krimi skrevet af Frank Goldammer. En død dreng. En mur af tavshed. Et mareridt for Max Heller.

Dresden 1948: En varm sommer tre år efter krigens slutning. Den store valutareform kaster det besatte og opdelte Efterkrigstyskland ud i en krise. Midt i det vanskelige genopbygningsarbejde får overkommissær Max Heller en sag om en 14-årig dreng, hvis dødsårsag ingenlunde er klar.

”Glemte sjæle” får mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til en krimi med meget stærke personligheder og smækfyldt med spænding. Serien om Max Heller er absolut en krimi i en helt særlig liga, som man kun sjældent møder. 5/6 Roser.

”Øen” er 2. del af trilogien Hulda Hermannsdottir skrevet af Ragnar Jonasson. Øen er anden bog i den internationalt hyldede krimiserie om Hulda Hermannsdottir fra Reykjavik Politi. Da Hulda Hermannsdottir ankommer til den mystiske og vanskeligt tilgængelige ø Ellidaey, finder hun tre chokerede venner i en jagthytte.

Her skal følge en lille advarsel. Sørg for at have god tid, en god kop kaffe eller te ved siden af dig og et ”Vil ikke forstyrres”-skilt ved hånden når du starter på ”Øen”. ”Øen” er én af den slags krimier, som man nødigt slipper igen, før sidste side er læst.

”Øen” er absolut Nordisk krimi i verdensklasse. 5/6 Roser.

Så blev det tid til lidt YA-Fantasy til de lidt yngre læsere. ”Andrails tjenere” skrevet af mette Østergaard Filsø er 2. bind af serien Himmelkrystallens børn. Elverne Lecia og Gelas begynder deres søgen efter en redning til deres broder Draganas, der holdes fanget i elverskoven.

Imens kæmper Erik for at bevare overtaget over sin skygge. Men da en gruppe fremmede soldater viser interesse for Anna, bliver det hurtigt tydeligt, at alt ikke kommer til at gå som planlagt … Som et ekstra krydderi i dette 2. bind af Himmelkrystallens børn så præsenteres læseren da også for dyb kærlighed af den lidt mere farlige slags.

Et eventyr hvor de gode kæmper mod de virkeligt onde. ”Andrails tjenere” er virkelig guf for dem der elsker et spændende eventyr og fortællingen om forholdet imellem mennesker, elver troldmænd, magi og dyb kærlighed. 5/6 Roser.

Krimien ”Blodoffer” skrevet af Jesper Marcussen. En kostskole på en ø i marsken … En lurende ondskab … En sen aften ankommer kriminalkommissær Petra Wolf til kostskolen Katrinheim for at undersøge den 17-årige Lea Rabens forsvinding.

På gerningsstedet findes blodspor fra pigen, men også blodigt DNA fra en anden elev, som forsvandt på samme skole 25 år tidligere. Forfatteren formår med ”Blodoffer” at fænge både læseren med hang til mysticisme og den mere jordnære læser.

”Blodoffer” får mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du vil underholdes af en spændende page-turner af en krimi. 5/6 Roser.

Den næste bog er én af mine egne billedbiografier ”Livskloge Lisbet” om Skuespilleren Lisbet Dahl. Skrevet af Marianne Tofte. Sig navnet: Lisbet (uden h) Dahl (med h). Så ved et flertal af danskere, at det drejer sig om skuespillerinden og instruktøren, der gennem 55 år har boltret sig på landets scener i stort set alle genrer – det klassiske teater, lystspillet, på film og i tv.

”Livskloge Lisbet” er en bog for alle, der interesserer sig for Lisbet Dahl og skuespillerfaget. Og gerne vil komme tættere på en karismatisk personlighed. 5/6 Roser.

”Drømmen om Jane Horney” skrevet af Jørgen Hagested blev sendt til mig af en lidt speciel årsag. Forfatteren havde læst en artikel om én af mine anmeldelser i lokalavisen Haslev-Faxe-posten. Lidt spændende at jeg bliver omtalt et sted som jeg slet ikke kender.

Romanen skildrer livet omkring den fantastiske og modige svenske kvinde Jane Horney, under Anden Verdenskrig. Hun blev kaldt tysk spion, stikker og erotoman. Ingen af disse prædikater passede med virkeligheden. ”Drømmen om Jane Horney” er en lidt anderledes udlægning af, hvem Jane Horney var, end den historie som jeg kendte i forvejen.

Virkelighedens Jane Horney blev likvideret få måneder før besættelsens afslutning i 1945. I de mange år, der efterhånden er gået, har der været rigtig mange udlægninger af om Jane Horney var stikker, deltog i frihedskampen eller ganske enkelt var en dame, der var lidt for ivrig efter at lægge sig på ryggen for hvem som helst. 5/6 Roser.

”Instinkt” er en spændingsroman skrevet af Britt Nørbak. Sidste efterår fandt Danmarkshistoriens største smykkerøveri sted. Julie Røpke blev dømt for at have røvet sin arbejdsplads, landets mest velrenommerede smykkeforretning på Strøget.

Sagen splittede befolkningen, for hvorfor skulle en kvinde med ren straffeattest og god økonomi begå væbnet røveri? ”Instinkt” er en spændingsroman med et lidt usædvanligt omdrejningspunkt, Et Dansk kvindefængsel i Aalborg.

Overfor Aalborg Sygehus ligger Danmarks første superfængsel Omega Max. Det er her, det meste af spændingsromanen ”Instinkt” foregår. 5/6 Roser.

Spændingsromanen ”Damaskus” er skrevet af Iben Albinus. Sigrid udstationeres i Damaskus for en skandinavisk telegigant i håb om at hjælpe demokratiet på vej i Syrien og efterlader mand og barn i Danmark. Året er 2011, og det arabiske forår spirer.

Da regimet tager brutale midler i brug for at slå oprøret ned, siger Sigrid ja til en ikke ufarlig opgave for den danske efterretningstjeneste. ”Damaskus” er Iben Albinus´ debut. Lad mig sige med det samme, at det er en ganske imponerende debut, der næsten lægger op til, at forfatteren har mere litteratur i støbeskeen i nogenlunde samme genre.

”Damaskus” er en spændingsroman med fuld fart på spænding, drama, venskab, forræderi, kærlighed, ondskab og krigsforbrydelser hele vejen igennem de mange sider.

Efter jeg havde lavet denne anmeldelse, deltog jeg i et online bloggermøde med andre bloggere, forlaget og Iben Albinus. Iben fortalte lidt om sine tanker med ”Damaskus”. Iben har læst en masse artikler om det Arabiske forår i Syrien og havde omkring 25 kontakter, der hjalp hende med researchen til bogen. (Det mærker man tydeligt). 5/6 Roser.

”Natsygeplejersken” er en roman skrevet af Bjarne Hatting. En historie om natsygeplejersken Lisa, der arbejder på et plejehjem i Vejle. Hun bliver ven med en gammel mandlig beboer, der er døende. Han vil ikke på hospice. Da han ikke kan sove om natten, sidder han og Lisa hver nat og taler sammen.

Karaktererne i historien er bestemt interessante og velkonstruerede. Man er bestemt ikke i tvivl om, at forfatteren efterhånden har en del erfaring i skrivningens kunst. Specielt i starten af ”Natsygeplejersken” fornemmer man Bjarne Hattings evne til at skrive i spændingsgenrens navn. 4/6 Roser.

”Clearmind” er en spændingsroman skrevet af Steffen Groth. Jeg modtog bogen som en PDF-Fil. Netop som lægemiddelfirmaet ­Danmind skal i gang med at afprøve sit nye lægemiddel, Clearmind, myrdes dets udviklingsdirektør.

Gaby Lester ansættes i firmaet for at hjælpe dets ejer med at lede efter morderen. Ingen burde vide, at hun i virkeligheden er undercoverjournalist og har sin helt egen private agenda. Karaktererne i historien er fascinerende og med mange interessante facetter.

”Clearmind” er endnu et bevis på at Steffen Groth er godt på vej mod toppen af eminente forfattere i spændingsgenren og får mine varmeste anbefalinger med på vejen. Kan du lide Dan Browns univers, så vil du helt sikkert elske Steffen Groths skrivestil. 5/6 Roser.

Månedens sidste bog er også denne måneds absolutte topklasse-bog. ”Døden mellem linjerne” skrevet af Elly Griffiths. Clare Cassidy er vant til mord. I hvert fald i teorien. Hun underviser i litteratur og interesserer sig især for den gotiske roman og forfatteren R.M. Hollands skrækhistorier.

En dag bliver en af Clares kollegaer fundet død, og ved siden af ofret finder politiet en lap papir med en sætning fra en af R.M. Hollands bøger. ”Døden mellem linjerne” er starten på en helt ny serie. Jeg er ret vild med de 3 bøger jeg har læst om Ruth Galloway, så jeg var selvsagt meget spændt på denne nye serie med Kriminaloverbetjent Harbinder Kaur i hovedrollen.

Harbinder er også en kvinde, men en lidt mere usædvanlig kvinde i krimigenren. Plottet er overraskende og væltede mig lidt bagover. ”Døden mellem linjerne” er vanvittig handlingsmættet og jeg ser allerede nu frem til, at læse endnu et kapitel i Harbinder Kaurs oplevelser.

”Døden mellem linjerne” er en pageturner som man nødig lægger fra sig, førend man har fået hele historien og selve plottet serveret. Hele 6 flotte Roser får bogen.

Det var alt for denne gang. Allerede i morgen kan i se frem til endnu en anmeldelse. På gensyn.

"DØDEN MELLEM LINJERNE"

KRIMI

HARBINDER KAUR #1

SKREVET AF

ELLY GRIFFITHS

"Døden mellem linjerne" skrevet af Elly griffiths

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Elly Griffiths

Originalt sprog: Engelsk

Originaltitel: The stranger diaries

Oversættelse: Ane Lauenblad

Forlag: Gads Forlag

Udgivelse: 28. maj 2021

Sider: 422

Genre: Krimi

Serie: Harbinder Kaur #1

Isbn: 9788712062820

Om bogen:

Kåret til årets krimi i The Times og vinder af den prestigefyldte Edgar Award for bedste kriminalroman.

Clare Cassidy er vant til mord. I hvert fald i teorien. Hun underviser i litteratur og interesserer sig især for den gotiske roman og forfatteren R.M. Hollands skrækhistorier. En dag bliver en af Clares kollegaer fundet død, og ved siden af ofret finder politiet en lap papir med en sætning fra en af R.M. Hollands bøger.

Clare frygter, at morderen kan være en, hun kender, og hun begynder at betro sig til sin dagbog. Men en dag opdager hun en mystisk besked i bogen, skrevet i en fremmed håndskrift: ”Hej Clare. Du kender mig ikke.” Pludselig minder begivenhederne i Clares eget liv mistænkeligt meget om plottet i en af hendes yndlingshistorier, og opdagelsen gør hende rædselsslagen.

Kan hun mon nå at skrive slutningen om i tide? En spændingsfyldt krimi af forfatteren til de populære bøger om Ruth Galloway. Denne roman er første selvstændige bind i serien om kriminaloverbetjent Harbinder Kaur.

Anmeldt: 28. maj 2021

Jeg fik bogen tilsendt som et anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Elly Griffiths (Foto: Sara Reeve. Gads Forlag)

ANMELDELSE

Jeg kender Elly Griffiths fra hendes serie om Arkæologen Ruth Galloway. jeg har tidligere anmeldt følgende bøger:

1. "De udstødte"

2. "Stemmer fra graven"

3. "Kvinden i blåt"

”Døden mellem linjerne” er starten på en helt ny serie. Jeg er ret vild med de 3 bøger jeg har læst om Ruth Galloway, så jeg var selvsagt meget spændt på denne nye serie med Kriminaloverbetjent Harbinder Kaur i hovedrollen. Harbinder er også en kvinde, men en lidt mere usædvanlig kvinde i krimigenren.

Harbinder er midt i 30`erne, barn af Indiske forældre, lesbisk og så bor hun stadig hjemme hos sine forældre. Det er vist første gang jeg har mødt en hovedperson som Harbinder. Jeg vil starte med at sige, at jeg blev fascineret og tryllebundet af vores hovedperson lige fra første side.

En anden fascinerende detalje er, at vi her har en anden historie i historien. Lyder det kryptisk? Griffith har skrevet en krimi med Clare Cassidy i en central rolle. Clare er litteraturelsker og engelsklærer og fascineret af Gotiske romaner.

Særligt er Clare fascineret af forfatteren R. M. Holland og hans fortællinger og hans liv. Hun drømmer om at skrive en bog om Holland. Det helt særlige er at Holland er en fiktiv forfatter. Alligevel bliver læseren præsenteret for én af Hollands historier smækfyldt med uhygge og gru.

Her har vi historien i historien. I tilgift får vi et indblik i Clare Cassidys egen dagbog. En dagbog der får en central rolle i ”Døden mellem linjerne”. Clare afholder kurser i kreativ skrivning, sideløbende med sin normale undervisning.

Clare er fraskilt og bor alene med sin 15-årige datter Georgie og sin elskede hund Herbert. Georgie har en kæreste, den lidt ældre Ty, som hverken Clare eller hendes eksmand Simon er specielt begejstret for. Clares chef Rick Lewis ringer og fortæller at Clares kollega og veninde Ella Elphick er blevet myrdet.

Kriminaloverbetjentene Harbinder Kaur og Neil Winston bliver sat på sagen. Inden længe er Clare noget mere involveret i mordsagen, end hun bryder sig om. Nogen kommenterer hendes dagbogsnotater i selve dagbogen og Clare har kendskab til visse hemmeligheder som hendes chef Rick gemmer på.

Ved siden af Ellas lig fandt man en seddel med et citat fra en bog: ”Helvede er tømt og djævlen er her”. Et citat som Clare udmærket kender oprindelsen af. En spændende detalje omkring skrivestilen i ”Døden mellem linjerne” er at man skiftevis følger forskellige personers handlinger, tanker og oplevelser.

Det giver en helt ny dimension til læseoplevelsen. Selvom Harbinder er den gennemgående hovedkarakter i ”Døden mellem linjerne” så har både Clare og hendes datter Georgie også meget centrale roller i fortællingen. ”Døden mellem linjerne” er bestemt én af de bedste krimier, jeg har læst meget længe.

Plottet er overraskende og væltede mig lidt bagover. ”Døden mellem linjerne” er vanvittig handlingsmættet og jeg ser allerede nu frem til, at læse endnu et kapitel i Harbinder Kaurs oplevelser. ”Døden mellem linjerne” er en pageturner som man nødig lægger fra sig, førend man har fået hele historien og selve plottet serveret.

”Døden i linjerne” får mine bedste anbefalinger med på vejen hvis du er til uhygge og spænding af den slags der giver gåsehud.

Vurdering: 6/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Tales

Besøg forlaget her:

Gads Forlag

6/6 Roser

"CLEARMIND"

SPÆNDINGSROMAN

SKREVET AF

STEFFEN GROTH

"Clearmind" skrevet af Steffen Groth (Foto: Byens Forlag)

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Steffen Groth

Forlag: Byens Forlag

Udgivelse: 12. april 2021

Sider: 428

Genre: Spændingsroman

Isbn: 9788794084796

Anmeldt: 27. maj 2021

Jeg fik bogen tilsendt som en PDF-fil fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Netop som lægemiddelfirmaet ­Danmind skal i gang med at afprøve sit nye lægemiddel, Clearmind, myrdes dets udviklingsdirektør. Gaby Lester ansættes i firmaet for at hjælpe dets ejer med at lede efter morderen. Ingen burde vide, at hun i virkeligheden er undercoverjournalist og har sin helt egen private agenda.

Men allerede første dag på jobbet får hun diskret trykket en besked i hånden: Du er i største fare. Nogen er sat til at slå hende ihjel.

Om forfatteren:

Steffen Groth er professor i ­nuklearmedicin, tidligere direktør i IAEA og WHO samt konstitueret dekan ved ­Aalborg Universitet. Debuterede i 2015 som spændingsforfatter med Osamas hævn, og fem år senere fulgte den anmelderroste Fabergés sidste æg, der fik Jyllands-Posten til at sammenligne ham med Dan Brown.

Steffen Groth (Foto: Byens Forlag)

ANMELDELSE

”Clearmind” er ikke mit første bekendtskab med Steffen Groth. Jeg har tidligere læst

”Fabergès sidste æg”.

Jeg fik ”Clearmind” tilsendt som en Pdf-fil fra forlaget. ”Clearmind” er bestemt lige så fængslende, som mit første bekendtskab med forfatteren.

Denne gang svæver vi rundt i en medicinalindustri der, for at sige det lige ud, er plumrådden og fyldt med ulovlige test af mennesker og bestikkelse af lægestanden. Fordi det er lidt nemmere at teste medicinen på mennesker med det samme og så springe dyreforsøgene over.

Det har selvfølgelig store konsekvenser for de mennesker det går ud over og så er det ikke altid at forsøgspersonerne ved hvad de indtager. En temmelig skræmmende tanke. Hvis du er til diverse mere eller mindre fantasifulde konspirationsteorier omkring vacciner og lignende, så er det nok ikke ”Clearmind” du skal læse.

”Clearmind” er nemlig skrevet så virkelighedstro og troværdig, så man næsten tror, at handlingen kunne være taget ud af virkeligheden. Danmind er en medicinalvirksomhed styret af 3 grådige og skruppelløse søskende der arbejder tæt sammen med den Kinesiske Triade.

Det i sig selv burde vel kunne få ethvert fornuftigt menneskes alarmlamper til at blinke blodrødt. ”Clearmind” fyldes med mord, bortførelse, bandekriminalitet, bedrag og karakterer der ikke er hvad de giver sig ud for at være.

”Clearmind” starter lige på og hårdt, da firmaets udviklingsdirektør Verner Nielsen bliver myrdet, på vej hjem fra Basel. Verner arbejder tæt sammen med den ene af ejerne af Danmind Kasper Qvist om et nyt produkt, Clearmind, der består af 5 elementer.

Hvad de endnu ikke ved, det er, at Gaby Lester er på vej ind i Danmind som sikkerhedskonsulent. Gaby forhandler reservedele til motorcyklen Harley Davidson. Kæresten Hans forhandler Suzuki. Gaby er endelig ved at få hul igennem til den organiserede kriminalitet der udspringer fra rockermiljøet.

Hun skal bare lige have overtalt Preben Larsen, præsident for rockergruppen Reapers Z, til at ansætte hende. Reapers Z har et sikkerhedsfirma Lokelock, som de prøver at få til at se lovligt ud. Det lykkes Lokelock at blive ansat af Danmind til at gennemgå hele firmaets sikkerhedssystem efter at Verner Nielsen er blevet dræbt.

Nu står Gaby klar til at træde til som ny sikkerhedskonsulent i Lokelock. Gaby er gået undercover som journalist. Hun ønsker brændende, at få ram på Kasper. Læseren fornemmer hurtigt at Gaby Lester har en helt anden agenda. Men hvem er Marianne Hansen, Gaby Lester og ikke mindst Li-Mei?

Man tvivler ikke på at Gaby hader Kasper Qvist, men hvorfor, det skal man dybt ind i historien for at finde ud af. Imens må Gaby navigere rundt i Danminds sikkerhedssystem med sin egen, sin kæreste og omgangskreds` sikkerhed i yderste livsfare.

Skrædderen på Vesterbro Ju Xian træder ind på scenen og det bliver det ikke mindre farligt af. ”Clearmind” er en pageturner når de er aller bedst. ”Clearmind” er velskrevet med et genialt udtænkt plot og en fantastisk historie bag.

Karaktererne i historien er fascinerende og med mange interessante facetter. ”Clearmind” er endnu et bevis på at Steffen Groth er godt på vej mod toppen af eminente forfattere i spændingsgenren og får mine varmeste anbefalinger med på vejen. Kan du lide Dan Browns univers, så vil du helt sikkert elske Steffen Groths skrivestil.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Tales

Bogen findes som lydbog:

Bookmate

Besøg forlaget her:

Byens Forlag

5/6 Roser

"NATSYGEPLEJERSKEN"

ROMAN

SKREVET AF

BJARNE HATTING

"Natsygeplejersken" skrevet af Bjarne Hatting

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Bjarne Hatting

Forlag: Forlaget mellemgaard

Udgivelse: 19. april 2021

Sider: 324

Genre: Roman

Isbn: 9788772376967

Anmeldt: 26. maj 2021

Jeg fik bogen tilsendt som anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

En historie om natsygeplejersken Lisa, der arbejder på et plejehjem i Vejle. Hun bliver ven med en gammel mandlig beboer, der er døende. Han vil ikke på hospice. Da han ikke kan sove om natten, sidder han og Lisa hver nat og taler sammen.

Den sidste nat, inden han dør, fortæller han Lisa om de ugerninger, han har begået under krigen, og som piner ham. Han vil gerne fortælle det til nogen, inden han dør. Han har ingen familie og fortæller Lisa om sin hemmelighed fra krigens sidste dage.

”Du er en sød pige, Lisa, derfor fortæller jeg dig dette. Det skal du ikke være ked af. Min hemmelighed vil gøre dig til en særdeles velhavende kvinde.”

Og deri får han ret. Lisa får nu mulighed for at bevæge sig ind i den modeverden, hun elsker. Uddrag af bogen:

Han ville sige noget, men Lisa slog afværgende ud med hånden. ”Når vi har fundet en sådan pige, og De har underskrevet de lovmæssige adoptionspapirer, så vi kan tage hende med til Danmark med det samme, får De denne banknoterede check på 100.000 US-dollars.”

Lisa lagde checken foran ham. ”De kan bruge pengene, som De ønsker. I Danmark stiller man ingen spørgsmål til adoptionspapirerne.” Han stirrede fascineret på checken. ”Er De klar over, hvad De beder mig om, fru Berg? ”Ja.

De udfylder papirerne, og alle kopier forsvinder ved en fejl. Ingen vil nogensinde opdage det.” Både han og Lisa tændte en cigaret.

Om forfatteren

Bjarne Hatting har i en årrække boet i henholdsvis Frankrig og Tjekkiet. I 2011 flyttede han hjem til Danmark. Han har en række romaner bag sig i forskellige genrer. ”Jeg skriver den historie, der banker på og vil ind i mit hoved,” siger han.

Bjarne hattting (Foto: Forlaget mellemgaard)

ANMELDELSE

”Natsygeplejersken” er i en noget andet genre end, det jeg tidligere har læst af Bjarne Hatting. Jeg har tidligere læst krimien

”En seriemorder er løs”.

Med ”Natsygeplejersken ” er Bjarne Hatting altså ude i en lidt anden genre. Hvem drømmer ikke om at arve en rig onkel, så man ikke længere skal tænke 2 gange, før man køber eller gør lige det man har lyst til økonomisk?

Det er sådan jeg ser på ”Natsygeplejersken”. Jeg tænker, at forfatteren har tænkt, hvad ville man gøre, hvis man havde et helt almindeligt liv og pludselig fik adgang til ubegrænsede økonomiske ressourcer? Den tanke er ganske besnærende.

Romanen tager sin begyndelse i Polen i 1945. Vi møder en Kaptajn med et kompagni på 120 mand. De er en del af Dirlewangerbrigaden, SS-stormtropper, en blanding af forbrydere, homoseksuelle og psykopater.

Kompagniet voldtager og plyndrer alt og alle på deres vej. Kaptajnen går først ind i folks beboelser, hvor han forlanger alt, udleverer som kvinderne har af smykker med diamanter. Resten overlader han til sine mænd. Krigen er snart slut og kompagniet vandrer mod Leipzig.

Mange år senere møder vi Sygeplejersken 27-årige Lisa Berg, som er fast nattevagt på plejehjemmet Vejlegården, lidt uden for Vejle. Lisa bruger de stille nattetimer til at læse modeblade og tegne det tøj hun vil sy til sig selv.

På plejehjemmet bor 92-årige Hans Nielsen. Hans sover dårligt om natten og nu er han blevet tilbudt en plads på Hospice, men har takket nej. Han vil blive på Vejlegården, til han dør. Hans og Lisa tilbringer mange timer sammen om natten, hvor de taler sammen.

Hans beder Lisa om at hente noget i hans bankboks. Hans fortæller Lisa sin historie, som hans familie skulle have haft, men Hans ser ikke sin familie længere. Hans var officer i Waffen-SS under krigen. Hans har begravet en del smykker lidt udenfor Leipzig.

Nu vil Hans forære Lisa smykkerne. Hun skal bare tage til Tyskland og grave dem op. Det bliver starten på et helt nyt liv for Lisa Berg, hendes forældre og hendes bror Thomas. Lisa siger sit job op og køber sig ind i en modebutik.

Lisa er nu i stand til at opfylde sine vildeste drømme økonomisk. Snart går turen tilbage til Tyskland i forsøget på at finde én af ejerne af nogle af smykkerne. I sin søgen finder hun samtidig sin egen lykke og fremtid. Lisa gør sit bedste for ikke at miste sig selv i sit nye liv.

”Natsygeplejersken” er skrevet lidt som en kærlighedsroman. Sproget er enkelt og letforståeligt. Handlingen i ”Natsygeplejersken” kører en smule i ring og kunne måske godt koges lidt mere sammen, men grundhistorien er rigtig godt tænkt og er bestemt nogle timer værd i selskab med ”Natsygeplejersken”.

Karaktererne i historien er bestemt interessante og velkonstruerede. Man er bestemt ikke i tvivl om, at forfatteren efterhånden har en del erfaring i skrivningens kunst. Specielt i starten af ”Natsygeplejersken” fornemmer man Bjarne Hattings evne til at skrive i spændingsgenrens navn.

”Natssygeplejersken” får mine anbefalinger med på vejen, hvis du er til en roman i den lettere genre, med en interessant bagtanke.

Vurdering: 4/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Tales

Bogen findes på Bookmate:

Bookmate

Besøg forlaget her:

mellemgaard

4/6 Roser

"DAMASKUS"

SPÆNDINGSROMAN

SKREVET AF

IBEN ALBINUS

"Damaskus" skrevet af Iben Albinus

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Iben Albinus

Forlag: Politikens Forlag

Udgivelse: 25. maj 2021

Sider: 504

Genre: Spændingsroman

Isbn: 9788740059731

Anmeldt: 25. maj 2021

Jeg fik bogen tilsendt som anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Sigrid udstationeres i Damaskus for en skandinavisk telegigant i håb om at hjælpe demokratiet på vej i Syrien og efterlader mand og barn i Danmark. Året er 2011, og det arabiske forår spirer. Da regimet tager brutale midler i brug for at slå oprøret ned, siger Sigrid ja til en ikke ufarlig opgave for den danske efterretningstjeneste.

I Syrien møder Sigrid samtidig ungdomsveninden Reem, efter en dramatisk begivenhed skilte dem ad i studieårene i København. Nu genforenes de endelig i Damaskus, hvor jasmintræerne blomstrer om kap med håbet om politiske reformer.

Men Reem viser sig at stå på den modsatte side i konflikten. Hun leder et sikkerhedsfirma og har tætte bånd til regeringen. Mens Sigrid prøver at gøre det rigtige, fører hun både sig selv og dem, hun elsker, ind i en livsfarlig konspiration og må spørge sig selv: Hvem er ven, og hvem er fjende?

Damaskus er en spændingsroman om venskab og forræderi, om kærlighed og krigsforbrydelser og om, hvor forbandet svært det er at være et godt menneske i mødet med ondskab.

"Damaskus" klar til online bloggermøde med forfatter og forlag :)

ANMELDELSE

”Damaskus” er Iben Albinus´ debut. Lad mig sige med det samme, at det er en ganske imponerende debut, der næsten lægger op til, at forfatteren har mere litteratur i støbeskeen i nogenlunde samme genre. ”Damaskus” er en spændingsroman med fuld fart på spænding, drama, venskab, forræderi, kærlighed, ondskab og krigsforbrydelser hele vejen igennem de mange sider.

Vi befinder os i Damaskus i Syrien igennem hovedparten af bogen, hvilket titlen vel meget godt indikerer. Bogen lægger hårdt ud med, at vi møder Sigrid Melin i Damaskus` fængsel Al-Khateb. Fængslet er styret af en af de magtfulde Syriske sikkerhedstjenester Mukhabarat.

Også kendt som Præsident Bashar al-Assads Gestapo. Sigrid er endnu ikke blevet afhørt. Sigrid er blevet arresteret for civil ulydighed i forbindelse med uroligheder i Damaskus. Sigrid har tidligere lidt af PTSD som hun virkelig kæmper med nu, da den er dukket op til overfladen igen.

Sigrids mand Andreas Storm er hjemme i Danmark med Sigrids søn Victor og Andreas` datter Sommer. Sigrid er 38 år og fra Aabyhøj lidt uden for Aarhus, men bor i København. Hun er i Syrien for teleselskabet NorComs afdeling i København.

3 måneder tidligere var Sigrid ansat ved Amnesty International og havde lavet en frygtelig skandale i et tv-interview. Nu ved Sigrid ikke rigtigt hvad fremtiden bringer. Sigrid er taget til Helgoland ved Amager for at vinterbade og tænke over, hvilke muligheder fremtiden bringer karrieremæssigt.

Sigrids gamle studiekammerat Magnus Christiansen opsøger hende efter badeturen. Magnus er underdirektør hos en telegigant i Stockholm og nu har de et jobtilbud til Sigrid i Damaskus. Sigrid er virkelig fristet af tilbuddet, men Andreas har også noget at skulle have sagt.

Det er Andreas der sørger for at alt på hjemmefronten fungerer og hvis Sigrid rejser til Syrien, så lægger hun endnu mere ansvar på Andreas ‘skuldre. Sigrid tager, trods Andreas` modstand til jobsamtale i Stockholm. Hun er lige ved at afvise jobtilbuddet, indtil hun finder ud af, at hendes gamle veninde Reem Namir er chef for det sikkerhedsfirma som NorCom samarbejder med i Damaskus.

Reem og Sigrids veje skiltes ikke ligefrem fredeligt og det ærgrer Sigrid. Andreas og Sigrids naboer, Ines og Kasper arbejder begge som agenter for Forsvarets efteretningstjeneste. De er egentlig mest Andreas` venner. Ines får overtalt Sigrid til at prøve om hun kan skaffe FE en Syrisk agent højt oppe på regeringsniveau.

Sigrids opgave i Syrien kompliceres og hun ved til sidst ikke længere hvem hun kan stole på. ”Damaskus” er en absolut velskrevet og imponerende debutroman. Bogen giver et realistisk og barskt billede af det Arabiske forår i 2011 og tiden omkring.

Karaktererne i ”Damaskus” virker realistiske og man får et godt indblik i deres egenskaber. Jeg kunne sagtens forestille mig, at Iben Albinus kunne have flere spændingsromaner gemt i ærmet. Som læser, føler man lidt, at man sidder med en førstehåndsberetning af livet som Syrer i tiden omkring virkelighedens Arabiske forår, med demonstrationer i gaderne for demokratiske reformer og regimets forsøg på at tøjle befolkningen.

Det er skræmmende, barskt og tankevækkende. ”Damaskus får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til en rigtig pageturner af en spændingsroman.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

BLOGGERMØDE

Efter jeg havde lavet denne anmeldelse, deltog jeg i et online bloggermøde med andre bloggere, forlaget og Iben Albinus. Iben fortalte lidt om sine tanker med ”Damaskus”. Iben har læst en masse artikler om det Arabiske forår i Syrien og havde omkring 25 kontakter, der hjalp hende med researchen til bogen. (Drt mærker man tydeligt).

Iben kunne fortælle at indbyggerne i Damaskus egentlig ikke er udpræget religiøse. Langt de fleste hændelser som hun har med i ”Damaskus” er sket i virkeligheden. Ikke nødvendigvis med de samme personer, men i grundessensen.

Noget af det, der er helt særligt ved hendes bog er, at skurkene får lov til at fylde, modsat mange andre spændingsromaner. Iben er helt klart inspireret af serien Homeland og den kvindelige hovedperson i serien, hvilket man tydeligt fornemmer på hovedpersonen i ”Damaskus”, Sigrid.

Ibens tanker om ”Damaskus” er, at det er 1. bind i en serie på omkring 3 bøger. Derudover er hendes fremtidige håb, at bøgerne kan udvikle sig til en tv-serie med tiden. Tak til Iben og Politikens forlag for et spændende møde.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Tales

Besøg forlaget her:

Politikens Forlag

5/6 Roser

"INSTINKT"

SPÆNDINGSROMAN

SKREVET AF

BRITT NØRBAK

"Instinkt" skrevet af Britt Nørbak

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Britt Nørbak

Forlag: Byens Forlag

Udgivelse: 16. april 2021

Sider: 317

Genre: Spændingsroman

Isbn: 9788794141161

Anmeldt: 23. maj 2021

Jeg fik bogen tilsendt som anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Sidste efterår fandt Danmarkshistoriens største smykkerøveri sted. Julie Røpke blev dømt for at have røvet sin arbejdsplads, landets mest velrenommerede smykkeforretning på Strøget. Sagen splittede befolkningen, for hvorfor skulle en kvinde med ren straffeattest og god økonomi begå væbnet røveri?

Andre mente, at Danmark havde fået sin første kvindelige smykkerøver, der ikke angrede sin handling. En isdronning på vej bag tremmer. Nu begynder Julie Røpke sin afsoning i landets mest sikre fængsel, der lider af underbemanding og overbelægning.

Her skal hun kæmpe for en plads i hierarkiet mod den regerende ‘dronning’, men hvem kan hun stole på – og kan hun stole på sig selv? Udenfor tremmerne har kriminalreporter Katrine Wulff bidt sig fast i Røpke-sagen, og hendes artikler besværliggør Julies ønske om at afsone under radaren.

Julie gemmer nemlig på noget, hun ikke vil have frem. INSTINKT er første bind i en serie, der foregår i et lukket dansk kvindefængsel.

Om Forfatteren:

Britt Nørbak, f. 1973, er journalist, redaktør og forfatter. Siden 1997 har hun arbejdet som freelancejournalist, og fra 2012-18 var hun ansv. chefredaktør hos Dansk Brystkræft Organisation. Hun debuterede som forfatter i 2011. INSTINKT er hendes første roman.

 

Britt Nørbak (Foto: Byens forlag. Betina Fleron)

ANMELDELSE

”Instinkt” er en spændingsroman med et lidt usædvanligt omdrejningspunkt, Et Dansk kvindefængsel i Aalborg. Overfor Aalborg Sygehus ligger Danmarks første superfængsel Omega Max. Det er her, det meste af spændingsromanen ”Instinkt” foregår.

Vi bliver ført ind bag fængslets mure. Helt derind hvor spændingerne imellem de indsatte og fængselsbetjentene foregår. Indimellem er det alles kamp imod alle. Ofte med livet som indsats. Det er på ingen måde, et miljø som jeg har kendskab til, men jeg tænker, at bogen har et yderst realistisk greb i fængslets indre verden og de indsattes hverdag.

Vi kommer meget tæt på fængselsbetjent Christopher Nyholm, der med tiden, får en central rolle i ”Instinkt. Christophers kollega Karen Simonsen, tager imod en ny kvindelig indsat. Den indsatte er den 32-årige smykketyv Julie Røpke.

Julie har fået 8 år for et groft væbnet røveri imod sin egen arbejdsgiver, Munchs Juveler. Julie er selvsagt ekspert i ædelstene og boede sammen med livvagt ved PET Mads Bremer. Julie brugte Mads` tjenestevåben til at begå røveriet.

Af samme grund er Mads ude af billedet, da hans vidneforklaring var med til at fælde Julie. Som læser, fornemmer man hurtigt, at Julie gemmer på nogle hemmeligheder, som hun ikke deler med nogen. Karakteren Julie inviterer til, at læseren får dyb sympati med denne kriminelle kvinde.

Julie virker på overfladen som et godt menneske. Men ret hurtigt må Julie kæmpe en daglig, livsfarlig kamp imod Omega Max`s eneregerende dronning Connie og hendes ”Skødehund” Sif. Vi bliver dog også præsenteret indgående for afdelingens andre kvinder.

Katja, der afsoner 6 år, for at have dræbt sin nabo, der myrdede Katjas hund. Katja er vegetar og dyreelsker. Betty der afsoner 8 år for at have myrdet sine 2 børn, efter en hård skilsmisse. Betty er nyreligiøs og hører egentlig til på et Psykiatrisk hospital.

Connie, afdelingens dronning og kæreste med Marco, der sidder på fængslets mandeafdeling. De er begge medlemmer af banden Premium. Connie og Marco tager sig af fængslets narkohandel. Narkomanen Veronica der sidder inde for at have tævet sin pædofile stedfar ihjel.

Pakistanske Amira der har fået 8 år for terrorforsøg og har 4 børn. Mette der sidder inde for at have sat ild til sin mand. Mette er afdelingens alderspræsident. Tanja der sidder inde for giftmord på sin kæreste og drømmer om, at nogen vil skrive en bog om hendes liv.

Udenfor fængslets mure møder vi Kriminalreporter Katrine Wulff, der har fulgt Julies sag tæt. Katrine prøver febrilsk at komme i kontakt med Julie. Hendes store ambition er at få et eksklusivt interview med smykketyven.

”Instinkt” lægger stærkt op til, at man som læser, gerne ser en bog mere om kvindeafdelingen i Omega Max og gerne med Julie Røpke som hovedkarakteren. ”Instinkt” er en virkelig veldrejet Pageturner af en spændingsroman, med et ganske finurligt plot med et twist som man ikke lige havde set komme.

Jeg var absolut godt underholdt undervejs og lærte karaktererne rigtig godt at kende. Man skal nok lige forberede sig på, at der er nogle endog meget voldelige passager undervejs i historien. ”Instinkt” har god sammenhæng i historien og føles yderst realistisk og ganske tæt på virkelighedens kvindefængsler.

”Instinkt” er en anderledes spændingsroman, som man meget gerne ser meget mere af fra forfatterens hånd.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

tales

Besøg forfatterens side her:

Britt Nørbak

Besøg forlaget her:

Byens Forlag

Bogen findes på Bookmate:

Bookmate

5/6 Roser

"DRØMMEN OM JANE HORNEY"

ROMAN

SKREVET AF

JØRGEN HAGESTED

"Drømmen om Jane Horney" skrevet af Jørgen Hagested

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Jørgen Hagested

Forlag: Saxo Publish

Udgivelse: 11. marts 2021

Sider: 240

Genre: Roman

Isbn: 9788740432992

Anmeldt: 23. maj 2021

Jeg fik bogen tilsendt som anmeldereksemplar fra forfatteren. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Romanen skildrer livet omkring den fantastiske og modige svenske kvinde Jane Horney, under Anden Verdenskrig. Hun blev kaldt tysk spion, stikker og erotoman. Ingen af disse prædikater passede med virkeligheden.

Jane Horney var en smuk, intelligent og tiltrækkende kvinde. Hun var et godt og kærligt menneske, men også godtroende og ærligheden selv. På grund af hendes store medmenneskelighed, ønskede hun en frigivelse af dødsdømte danske modstandsfolk.

Jane kæmpede også en brav kamp, for at få løsladt de 500 danske jøder i Theresienstadt. Som modydelse falbød Jane Horney, sin vidunderlige krop, til de mest brutale Gestapo-folk og nazister i landet. Det skulle komme til at koste hende livet.

Den danske modstandsbevægelse og SOE i London, deltog i en grufuld sammensværgelse.Der er aldrig fundet konkrete beviser, eller dokumentation, som konkluderede at Jane Horney var spion eller stikker?

Anmeldelse:

”Drømmen om Jane Horney” er en lidt anderledes udlægning af, hvem Jane Horney var, end den historie som jeg kendte i forvejen. Virkelighedens Jane Horney blev likvideret få måneder før besættelsens afslutning i 1945. I de mange år, der efterhånden er gået, har der været rigtig mange udlægninger af om Jane Horney var stikker, deltog i frihedskampen eller ganske enkelt var en dame, der var lidt for ivrig efter at lægge sig på ryggen for hvem som helst.

”Drømmen om Jane Horney” er bestemt en nytænkende version af sandheden om Jane Horney. Jeg er meget begejstret for bøger, der tager udgangspunkt i virkelige hændelser og det gør ”Drømmen om Jane Horney” i højeste grad.

"Jane" Ebba Charlotta Horney (gift Granberg) blev født D. 8. juli 1918 og døde D. 20. januar 1945 som 26-årig. var en svensk/dansk kvinde, der den 20. januar 1945 blev likvideret af medlemmer af den danske modstandsbevægelse på en fiskerbåd på Øresund mellem Höganäs i Sverige og Rungsted i Danmark.

Gestapo i Danmark troede, at hun var britisk eller sovjetisk agent, og det blev efter krigen benægtet, at hun var Gestapo-agent. Abwehr-officerer benægtede i forhør hos Säpo (svensk sikkerhedstjeneste), at hun nogensinde var agent for Abwehr.

Romanen ”Drømmen om Jane Horney” starter i 1943 og er en meget intens historie om de sidste par år af Tyskland besættelse af Danmark og det liv som Jane Horney levede. Læseren kommer virkelig tæt på Jane Horney og hendes intime liv.

Vi følger hvordan jane har  erotiske forhold til både kvinder og mænd. Umiddelbart virker det ikke som om, at Jane skeler til om hun har et forhold til personer fra den Tyske besættelsesmagt, Modstandsbevægelsen, Politikere, Diplomater eller agenter.

På samme tid bliver der lagt op til, at Jane i virkeligheden havde et godt hjerte, der brugte alle midler på, at hjælpe jøder, fængslede kammerater eller frihedskæmpere. Jane brugte det middel som hun var i besiddelse af. Janes charme, krop og erotiske udstråling blev kraftigt benyttet og udnyttet på enhver tænkelig måde.

Som læser fornemmer jeg, at forfatteren egentlig synes at Jane var en stakkel der endte med at få en iturevet sjæl af alle sine mislykkede forhold. Frem for alt tager ”Drømmen om Jane Horney” udgangspunkt i, at Jane Horney blev likvideret af de helt forkerte årsager.

”Drømmen om Jane Horney” gav mig det indtryk at Jane Horney egentlig ikke var en udpræget politisk styret personlighed, men nok nærmere var i sine følelsers vold og fulgte sine dybeste instinkter. Ind imellem med katastrofale konsekvenser.

Både for Janes eget liv og sikkerhed som for hendes nærmeste omgivelser. ”Drømmen om Jane Horney” giver virkelig stof til eftertanke. Måske er tingene ikke altid hvad de lige udgiver sig for at være. ”Drømmen om Jane Horney” minder mig om, at en sag ikke altid bare er sort og hvid.

Nogle gange står vi over for valg, der har mere end én side. Samtidig viser ”Drømmen om Jane hordey” menneskets ondskab i sin yderste konsekvens. ”Drømmen om Jane Horney” er Janes roman set igennem hendes øjne.

”Drømmen om Jane Horney” er en virkelig tankevækkende, velskrevet og lærerig fortælling om en stor personlighed, der tog de forkerte valg ud fra de bedste hensigter. ”Drømmen om Jane Horney” får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til litteratur med en dybere mening og med rod i virkelighedens verden.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Tales

 

5/6 Roser

"LIVSKLOGE LISBET"

ET LIV I BILLEDER

OM LISBET DAHL

SKREVET OG SAMLET AF

MARIANNE TOFTE

"Livskloge Lisbet" skrevet af Marianne Tofte

Forfatter: Marianne Tofte

Forlag: Muusmann Forlag

Udgivelse: 7. april 2021

Sider: 217

Genre: Biografi

Isbn: 9788793951709

Anmeldt: 14. maj 2021

Bogen er min egen. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen .

Om bogen:

Sig navnet: Lisbet (uden h) Dahl (med h). Så ved et flertal af danskere, at det drejer sig om skuespillerinden og instruktøren, der gennem 55 år har boltret sig på landets scener i stort set alle genrer – det klassiske teater, lystspillet, på film og i tv.

Men allermest kendt er hun som medvirkende i og mangeårig instruktør af Danmarks største revy, Cirkusrevyen på Bakken. I billedbiografien Livskloge Lisbet har journalist Marianne Tofte – gennem samtaler og med hjælp fra Lisbet Dahls egne gemmer af gamle udklip – fået et fint indblik i skuespillerindens karriere.

Lige fra begyndelsen på Aalborg Teater har hun haft evnen til at få folk til at grine, og i dag betragtes Lisbet med rette som revyens dronning. Undervejs fortæller hun også om de utallige koryfæer, hun har mødt på sin vej, og bramfrit om privatlivet med en stor familie: fem børn med fem forskellige mænd, ni børnebørn og to oldebørn.

Om forfatteren

Som ugebladsjournalist gennem 25 år har Marianne Tofte været nær tilskuer til Lisbet Dahls imponerende karriere og interviewet hende adskillige gange til pressemøder, premierer og hjemme i privaten. I arbejdet med denne bog er hun kommet endnu tættere på den festlige skuespiller.

"Livskloge Lisbet" skrevet af Marianne Tofte

ANMELDELSE

Der findes nok ikke mange Danskere, der ikke ved hvem Lisbet Dahl er. Mon ikke de fleste har det som mig, at man føler, at hun altid har været en del af vores liv, når det kommer til komik og underholdning. Lisbet er dog nok mest kendt som Cirkusrevyens hovedkraft.

Først i 2009 lykkes det mig at overvære Cirkusrevyen og det var da en fantastisk oplevelse. Det var én af de oplevelser, som jeg personligt synes at man må kunne sætte et hak ved. Jeg er jo ret vild med krimier og thrillere, men biografier holder jeg også ret meget af.

Så da jeg så, at der var udgivet en bog om Lisbet Dahl, så blev den straks skrevet på min ønskeliste. Jeg fik bogen som en gave af min mand og var meget spændt på, at læse ”Livskloge Lisbet”. Læse er nok så meget sagt.

Teksten er nemlig ikke en særlig stor del af ”Livskloge Lisbet”. Men billeder er der masser af. Billeder, der viser en del af de mennesker og oplevelser, der har sat deres præg på Lisbet Dahls liv OG karriere. Når man har fulgt Lisbet Dahls liv igennem mange år i medierne, så er det begrænset, hvor meget nyt man får serveret, når man er færdig med ”Livskloge Lisbet”.

Men det betød dog ikke, at det ikke var en fornøjelse at dykke ned i bogens store og spændende fotogalleri. ”Livskloge Lisbet” er simpelthen en guldgrube af skønne billeder. For min skyld så måtte ”Livskloge Lisbet” meget gerne følges op af en traditionel biografi, der fortæller meget mere om personen Lisbet Dahl og de, helt sikkert, mange spændende oplevelser som hendes mange år på scenen har budt på.

Der findes en bog der udkom i 1999 ”At overkomme livet” som jeg endnu ikke har læst. Men det er jo trods alt mange år siden. Nå, men dette her, skulle jo handle om bogen ”Livskloge Lisbet”. Læseren får bestemt en god fornemmelse af mennesket bag den offentlige Lisbet Dahl.

Udover at være en formidabel skuespiller og instruktør så er Lisbet også mor, bedstemor og oldemor. Udefra får man indtrykket af en livsglad og livsklog person, som titlen på bogen også henviser til. Lisbet er en livsnyder og man får indtrykket af, at selvom Lisbet nyder materielle goder, så er familie og venner langt vigtigere for Lisbet end ussel mammon.

Lisbet er datter af et skuespillerpar, så det med at vælge scenen lå vel lige for, da Lisbet skulle vælge sin egen karrierevej i livet. Lisbet gik i skole i København, men en kort periode boede familien i Aalborg. I den periode gik Lisbet på Ryesgade skole.

Lisbet vendte tilbage til Aalborg senere, da hun blev elev på Aalborg teater. Lisbet fortæller en del om samarbejdet i Cirkusrevyen imellem hende som chef og de andre skuespillere. Selvfølgelig er der også en del om samarbejdet imellem Lisbet og kollegaerne Ulf Pilgaard og Claus Ryskjær og ikke mindst deres personlige venskab.

Selvfølgelig er der også passager om Lisbets 5 mænd og de 5 børn hun har fået, med 5 forskellige mænd. ”Livskloge Lisbet” får mine varmeste anbefalinger med på vejen uanset om du er en trænet læser eller ej.

”Livskloge Lisbet” er en bog for alle, der interesserer sig for Lisbet Dahl og skuespillerfaget. Og gerne vil komme tættere på en karismatisk personlighed.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Tales

5/6 Roser

"BLODOFFER"

KRIMI

SKREVET AF

JESPER MARCUSSEN

"Blodoffer" skrevet af Jesper Marcussen

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Jesper Marcussen

Forlag: Byens Forlag

Udgivelse: 27. april 2021

Sider: 330

Genre: Krimi

Isbn: 9788794141147

Serie: Et Wildenbruchmysterium #2

Anmeldt: 13. maj 2021

Jeg fik bogen tilsendt som anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

En kostskole på en ø i marsken … En lurende ondskab … En sen aften ankommer kriminalkommissær Petra Wolf til kostskolen Katrinheim for at undersøge den 17-årige Lea Rabens forsvinding. På gerningsstedet findes blodspor fra pigen, men også blodigt DNA fra en anden elev, som forsvandt på samme skole 25 år tidligere.

Blandt skolens elever siges det, at denne elev, Benedicte Braun, går igen ved nattetide som Den Røde Dame. Samtidig, i Berlin, overværer den danske journalist Thomas Berg og hans ven David Wagner en spiritistisk seance. En foruroligende hændelse under seancen får dem til at pakke bilen og køre mod kostskolen.

Sammen med Petra må de konfrontere den ondskab, som findes på stedet, og finde svaret på spørgsmålet: Hvad skete der den aften, da Lea Raben forsvandt? BLODOFFER er andet selvstændige bind i serien om ­journalisten ­Thomas Berg og den excentriske millionær David Wagner.

Om forfatteren:

Jesper Marcussen, f. 1978, uddannet ­bibliotekar. Debuterede i 2019 med Toplitzgåden. Blodoffer er hans anden roman.

Jesper Marcussen (Byens Forlag)

ANMELDELSE

”Blodoffer” er 2. selvstændige bind af forfatterens serie med det lidt umage makkerpar Journalisten Thomas Berg og den excentriske millionær David Wagner. Thomas er temmelig jordbunden, mens David tror på de lidt mere okkulte ting såsom ånder, seancer og spiritisme.

Thomas, på sin side, tror på at alting har sin helt naturlige forklaring. 1. bind af serien ”Toplitzgåden” har jeg ikke læst, men det betyder ikke noget i forhold til forståelsen af de gennemgående karakterer i serien.

Drabsefterforsker Petra Wolf fra Berlin, er lidt frustreret over at hun har været nødt til at opgive en sag. Drabsafdelingen i Flensborg beder om hjælp til en sag angående en pige der er forsvundet fra en kostskole i marsken i Nordseestadt.

Det er ikke første gang, at en pige er forsvundet fra samme kostskole. I 1996 forsvandt den 17-årige Benedicte Braun fra samme sted og på tilsvarende måde fra stedet. Nu er den forældreløse Lea Raben forsvundet og begge pigers blod findes på mystisk vis på gerningsstedet. Lea forsvandt på vej hjem fra sit fritidsjob i en tøjbutik.

Tysklandskorrespondenten Thomas Berg er inviteret på en uges ferie på godset Wildenbruch i Michendorf af sin gode ven David Wagner. David lider af Agorafobi. Agorafobi er en fobi for at bevæge sig udenfor sin gadedør, åbne pladser eller sociale situationer med mange mennesker til stede.

David er desuden en passioneret dyrker af overtro, mysticisme, okkultisme og spøgelsesjægeri. Thomas, har i parentes bemærket, haft en kortvarig affære med Petra Wolf. David har også inviteret magikeren, den aldrende Max Calister til at bo på godset.

Max har inviteret David og Thomas til et af sine spiritistiske shows, hvor Max vil kalde sin mor Alison Calister frem på 100-års dagen for Alisons død. Max beder Alison om at holde sig væk fra Katrinheim, hvorefter Max falder om. Alison Calister ejede Katrinheim da Max blev født og nu synes David at han og Thomas skal besøge Kostskolen og fortælle efterforskerne hvad de ved om Max og hans mor Alison.

Petra Wolf ankommer til kostskolen Katrinheim og modtages af den lokale efterforskningsleder Martin Schäfer, Lektor og leder af skolen Thilde Pardon og Leas Læge Carl Holzer. De lokale efterforskere er indlogeret på det nærliggende hotel men Petra foretrækker at bo på Kostskolen.

Skolens elever er overbevist om, at kostskolen er hjemsøgt af et spøgelse kaldet ”Den røde dame” og de er overbevist om, at det er Benedicte Braun der hjemsøger stedet. Petra, på sin side tror ikke på hverken ånder eller okkultisme.

Plottet i ”Blodoffer” er genialt og overraskende udtænkt. Netop som man tror, at man har regnet plottet ud, så tager historien en ny og overraskende drejning. ”Blodoffer” er en virkelig velskrevet, spændende og nytænkende historie.

”Blodoffer” har en snert af noget overnaturligt og samtidig bliver læseren præsenteret for en plausibel forklaring på de umiddelbart, mystiske hændelser på den gamle Kostskole. Det betyder samtidig at historien og handlingen i ”Blodoffer” fremstår yderst troværdigt.

Forfatteren formår med ”Blodoffer” at fænge både læseren med hang til mysticisme og den mere jordnære læser. ”Blodoffer” får mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du vil underholdes af en spændende page-turner af en krimi.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Tales

Besøg forlaget her:

Byens Forlag

Bogen findes som lydbog her:

Bookmate

5/6 Roser

"ANDRAILS TJENERE"

YA-FANTASY

HIMMELKRYSTALLENS BØRN #2

SKREVET AF

METTE ØSTERGAARD FILSØ

"Andrails tjenere" skrevet af Mette Østergaard Filsø

Forfatter: Mette Østergaard Filsø

Forlag: Forfatterskabet.dk

Udgivelse: 6. november 2020

Sider: 288

Genre: Fantasyroman

Isbn: 9788794049214

Serie: Himmelkrystallens børn #2

Anmeldt: 12. maj 2021

Jeg fik bogen tilsendt som anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Anna hævede sine knyttede næver.”Godt så. Hvem er I, og hvad vil I?”Manden foran hende løftede afværgende hænderne.”Rolig nu, frøken. Vi vil bare tale lidt med dig.””I skal holde jer fra mig, det er det eneste, I skal,” snappede Anna.

Den fremmede strøg sig over skægget, mens hans blik løb op og ned ad hende.”Hun er helt perfekt,” sagde han tænksomt, hvorefter han så op på de to soldater bag hende. ”Grib hende.” Det er sommer, og der er endelig faldet ro over den lille gruppe i den afdøde enkefru Kerstins hjem.

Elverne Lecia og Gelas begynder deres søgen efter en redning til deres broder Draganas, der holdes fanget i elverskoven. Imens kæmper Erik for at bevare overtaget over sin skygge. Men da en gruppe fremmede soldater viser interesse for Anna, bliver det hurtigt tydeligt, at alt ikke kommer til at gå som planlagt …

Om forfatteren

Mette Østergaard Filsø (født 1987) er uddannet ph.d. i kemi og bor sammen med sin mand og to børn i Vejle. Når hun ikke nørder med avancerede maskiner, syrer og baser, bruger hun tiden på sin store passion: at skrive. Hun debuterede i 2010 med Dragebjergenes Hemmelighed.

I 2019 udkom Mordet i Elverskoven, der var første bind af Himmelkrystallens Børn. Her skrev anmelderne: “En meget velskrevet bog med nye og spændende indfaldsvinkler til begrebet elverfolk …

Mette Østergaard Filsø (Forfatterskabet.dk)

Anmeldelse

”Andrails tjenere” er 2. bind af Mette Østergaard Filsøs YA-Fantasy serie Himmelkrystallens børn. 1. bog hed

”Mordet i Elverskoven”.

Serien er en anderledes verden fyldt med elverfolket, mord, troldmænd, kærlighed, krig og skovens skygger.

De 2 elvere Gelas og Lecia har vandret i et par måneder, siden kampen (Mordet i elverskoven) mod Monsenrat i skoven lige udenfor byen Jyss. De er letter over at komme ud af tveverdenen. Tveverdenen er den verden de befinder sig i imellem menneskeverdenen og feverdenen.

Denne tilstand tærer voldsomt på de 2 elvers overnaturlige kræfter. De 2 elver har lavet en forsegling, der gør at mennesker ikke kan se at de er elver. De 2 elver er nu nået til kongebyen Arraros. Erik mødte Anna i 1 bind og de forelskede sig voldsomt i hinanden.

Erik er født med en mørk indre skygge, Ráashe, der betyder at Erik består af en menneskedel og den langt mørkere skygge. Det har den konsekvens at Erik er på vej til at forvandle sig til en mørk og ondskabsfuld troldmand. Skyggen rumsterer i Eriks indre og han har endnu ikke lært at styre den.

Erik bor sammen med Anna og hendes plejesøster Sigrid. Anna er lidt træt af at hun har svært ved at forsvare sig selv imod mørkets kræfter, så Elven Gelas træner Anna i selvforsvar. Anna besøger sin veninde Sasha da de ser 3 soldater i byen.

De 3 soldater forsøger at fange Anna, men Gelas redder hende. Eriks skygge betyder at Erik stivner og intet kan gøre. Erik har store smerter fordi skyggen prøver at trænge ud af hans krop og overtage styringen. Den ene soldat, Kaptajn Jermaine vender tomhændet tilbage til Grev Valdracu.

Greven kan ligesom elverne læse tanker. greven er troldmand og bortfører mennesker for at bruge dem som tjenere. Anna, Lecia og Sigrid teleporterer til biblioteket for at finde ud af, hvor soldaterne kom fra. Det viser sig at de kommer fra Mesa.

Gelas og Erik bliver tilbage så Gelas kan prøve at forsegle skyggen i Eriks krop. Det lykkes greven at bortføre Anna i andet forsøg. Anna er nu Grevens tjenerinde. Vennerne følger efter for at prøve om de kan befri Anna. ”Andrails tjenere” er en virkelig spændende eventyrhistorie velegnet for det yngre sekment af læsere.

Men skulle du være over den alder, så vil jeg da ikke tøve med at anbefale ”Andrails tjenere” hvis du er til spændende eventyr, fyldt med troldmænd, elvere og farlige kampe. ”Andrails tjenere” er bestemt et velskrevet eventyr i en helt anden verden.

Som et ekstra krydderi i dette 2. bind af Himmelkrystallens børn så præsenteres læseren da også for dyb kærlighed af den lidt mere farlige slags. Et eventyr hvor de gode kæmper mod de virkeligt onde. ”Andrails tjenere” er virkelig guf for dem der elsker et spændende eventyr og fortællingen om forholdet imellem mennesker, elver troldmænd, magi og dyb kærlighed.

Jeg er egentlig udenfor målgruppen til YA, men ser allerede nu meget frem til et eventuelt 3. bind af Himmelkrystallens børn.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Tales

Besøg forlaget her:

Forfatterskabet.dk

5/6 Roser

"ØEN"

TRILOGI

HULDA HERMANNSDOTTIR #2

SKREVET AF

RAGNAR JONASSON

"Øen" skrevet af Ragnar Jonasson

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Ragnar Jónasson

Originalt sprog: Islandsk

Original titel: Drungi

Oversætter: Rolf Stavnem

Forlag: GADs forlag

Udgivelse: 11. maj 2021

Sider: 330

Genre: Krimi-trilogi

Trilogi: Hulda Hermannsdottir #2

ISBN: 9788712061793

Anmeldt: 11. maj 2021

Jeg fik bogen tilsendt som anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Øen er anden bog i den internationalt hyldede krimiserie om Hulda Hermannsdottir fra Reykjavik Politi. Da Hulda Hermannsdottir ankommer til den mystiske og vanskeligt tilgængelige ø Ellidaey, finder hun tre chokerede venner i en jagthytte.

De var fire, som tog af sted på tur, men hvad er der blevet af den sidste ven? Alle tre lader de til at vide mere, end de vil fortælle. Ti år tidligere, i efteråret 1987, rejste et ungt kærestepar på en romantisk weekend til Vestfjordene i Island.

En tur, som fik en brat afslutning og katastrofale konsekvenser for en familie. Det store spørgsmål for Hulda er, om der er en forbindelse mellem de to sager. Er der en morder, der hjemsøger disse øde steder? Øen er andet bind i trilogien om politefterforsker Hulda Hermannsdottir.

Trilogien er fortalt i omvendt kronologi, og i denne bog møder vi Hulda midtvejs i sin karriere. Hulda prøver at opklare de to sager, men hun er også optaget af en privat efterforskning, der skal kaste lys over hendes egen familie og historie.

Med trilogien om Hulda har Ragnar Jónasson slået sit navn fast som ny nordisk krimistjerne.

Om forfatteren:

Hans bøger har solgt 1,5 millioner eksemplarer verden over og udkommer i 32 lande. Bøgerne hyldes af internationale kritikere, og The Sunday Times har udråbt ham til at være en af verdens bedste krimiforfattere i dag. Ragnar Jónasson er forfatter til den isnende uhyggelige og poetiske trilogi om Hulda Hermannsdottir fra Reykjavik Politi.

Serien er fortalt i omvendt kronologi. I MØRKET, som er første bind, møder vi den ældre Hulda, der skal løse sin sidste sag. I de næste bind bevæger vi os baglæns gennem hendes liv og politikarriere. Ragnar Jónasson er uddannet jurist, og når han ikke skriver eller rejser rundt i verden for at promovere sine bøger, arbejder han som investment banker i Reykjavik eller underviser i jura på universitetet.

Han er kæmpe fan af den engelske krimiforfatter Agatha Christie og har, siden han var 17 år, oversat 14 af hendes bøger. Jónasson er desuden medstifter af den internationale krimifestival ”Iceland Noir”.

Ragnar Jónasson (GADs forlag)

ANMELDELSE

”Øen” er 2. del af islandske Ragnar Jónassons trilogi med efterforsker Hulda Hermannsdottir i hovedrollen. Trilogien er skrevet i en noget usædvanlig rækkefølge, da Jonasson har valgt at skrive de 3 bøger i omvendt kronologi. Det vil sige, at ”Øen” er skrevet på et tidspunkt, hvor Hulda r midt i sit liv og sin karriere.

1. del af trilogien var ”Mørket”. I ”Mørket” møder vi den ældre Hulda, der skal løse sin sidste sag. Men nu tilbage til denne 2. del ”Øen”. ”Øen” introduceres i 1988 i Reykjavik. Et forældrepar har lavet en aftale med en ung pige om, at hun skal passe deres 7-årige datter, som så mange gange før.

Denne gang er datteren skræmt fra vid og sans, da de kommer hjem. Det var som om, at der var 2 piger, men fysisk var der godt nok kun 1 barnepige. Nogle måneder tidligere i 1987 er et kærestepar kørt til en halvø I Vest fjordene.

De er lige blevet kærester og er på vej til pigens forældres sommerhus i al hemmelighed. Den unge mand føler, at hele turen er lidt uvirkelig og lidt af en drøm. Hvad han ikke ved er, at turen også ender med at blive hans livs mareridt.

Pigen skræmmer ham en smule med hendes snak om heksebrændinger og magi. Hulda Hermannsdottir er et sted i livet, hvor hun ser sig selv som afdelingens næste chef. Hun er gift med Jon og de har en datter sammen, Dimma.

Hulda mener selv, at det må være hendes tid til at blive forfremmet. Politiledelsen er dog af en anden mening. Hulda bliver forbigået og hendes kollega Tydur får stillingen.

Politikommisær ved Isafjord Andres Andressen er noget utilfreds. En mor har meldt sin datter savnet og han må sammen med en ung kollega køre op til et sommerhus og kigge efter den savnede datter, som en anden barnepige. Til Andres ‘skræk finder de liget af en ung kvinde i sommerhuset.

I Reykjavik møder vi Revisor Veturlidi og hans kone, Bankassistenten Vera, der begge har orlov fra deres respektive jobs. Veturlidi har været på afvænning, for sit alkoholmisbrug. Et misbrug der næsten kostede dem deres ægteskab.

Vi springer 10 år frem i handlingen til 1997. 4 venner tager i sommerhus. De har ikke set meget til hinanden i de sidste 10 år, men nu har de altså aftalt at mødes i et sommerhus. Én af de 4 venner forsvinder i løbet af weekenden og Hulda bliver sat på sagen.

Huldas liv er meget forandret i løbet af de sidste 10 år. ”Øen” er fantastisk velskrevet og handlingsmættet. Man får et indgående kendskab til hovedpersonen Hulda og hendes, i virkeligheden, 3 sideløbende efterforskninger.

Plottet er overraskende og med en fin afslutning der er genialt udtænkt. Man bliver virkelig fastholdt i spænding til sidste side. ”Øen” inviterer i høj grad til, at læseren får lyst til at dykke ned i starten af Huldas karriere og dermed 3. del af Trilogien.

Her skal følge en lille advarsel. Sørg for at have god tid, en god kop kaffe eller te ved siden af dig og et ”Vil ikke forstyrres”-skilt ved hånden når du starter på ”Øen”. ”Øen” er én af den slags krimier, som man nødigt slipper igen, før sidste side er læst. ”Øen” er absolut Nordisk krimi i verdensklasse.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Tales

Besøg forlaget her:

GADs forlag

5/6 Roser

"GLEMTE SJÆLE"

MAX HELLER-KRIMI #4

SKREVET AF

FRANK GOLDAMMER

"Glemte sjæle" skrevet af Frank Goldammer

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Frank Goldammer

Originalt sprog: Tysk

Original titel: Vergessene Seelen

Oversætter: Marie Nielsen

Omslagsgrafiker: Simone Hollmann Pedersen

Forlag: Mellemgaard

Udgivelse: 23. marts 2021

Sider: 462

Genre: Krimiserie

Serie: Max Heller #4

ISBN: 9788772374444

Anmeldt: 5. maj 2021

Jeg fik bogen tilsendt som anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

En død dreng. En mur af tavshed. Et mareridt for Max Heller. Dresden 1948: En varm sommer tre år efter krigens slutning. Den store valutareform kaster det besatte og opdelte Efterkrigstyskland ud i en krise. Midt i det vanskelige genopbygningsarbejde får overkommissær Max Heller en sag om en 14-årig dreng, hvis dødsårsag ingenlunde er klar.

Var det en ulykke, et mord eller sågar selvmord? Under sin efterforskning møder Heller en mur af stilhed og konfronteres med sit helt eget personlige mareridt – som han længe havde troet var glemt. Uddrag af bogen:

Heller satte sig på hug, støttede sig på den ene hånd og hoppede ned i renden. Drengen havde mørkt hår og lå på ryggen, dog så den venstre del af ansigtet underlig fladtrykt ud, næsen var meget skæv. Han måtte have ligget på maven, før nogen havde vendt ham om.

Heller betragtede den skrækkelige dødsmaske, bøjede sig så ned og løftede op i drengens jakkeærme. Han var fuldstændig stiv. Han måtte have ligget der i mindst tolv timer, da varmen forsinkede dødsstivheden. ”Og man fandt ham først for omkring en time siden'

” Måske kunne en bedemand ordne drengen en smule, når stivheden havde forladt ham. I denne tilstand kunne man ikke vise ham til hans forældre. Såfremt han havde nogen. Heller knappede drengens jakke op og derefter skjorten.

Han ledte i kraven efter et indsyet navn eller en anden form for spor. Den uniformerede betjent så på sit ur. ”For cirka 40 minutter siden, ja. ”

Om forfatteren:

Frank Goldammer, født 1975 i Dresden, er uddannet malermester, men begyndte at skrive romaner, da han var i begyndelsen af tyverne. Hans foreløbig fem bøger om kriminalinspektør Max Heller har solgt mere end 150.000 eksemplarer alene i Tyskland.

ANMELDELSE

”Glemte sjæle” er 4. del af Frank Goldammers serie om Max Heller. Jeg har tidligere læst ”Luftalarmsmorderen”. Serien består af følgende bind:

1. ”Tusind djævle”

2. ”Juni 53”

3. ”Luftalarmmorderen”

4. ”Glemte sjæle”.

I ”Luftalarmmorderen” var handlingen tilbage i de sidste frygtelige dage under 2. verdenskrig i Berlin. I ”Glemte sjæle” er handlingen sat til nogle dage i sommeren 1948. Egentlig er tilværelsen for Max Heller, hans kone Karin og deres 4-årige hjemmeboende datter Anni, ikke blevet bedre, end den var i de sidste dage af krigen.

Det er stadig en kamp at overleve og der er stadig soldater i gaderne. Nu er det bare Sovjetiske soldater i stedet for Nazister. Faktisk er nazisternes symboler bare blevet udskiftet med sovjetiske symboler. Selv farverne er de samme.

Heller og hans familie bor i den del af Berlin der er overtaget af Kommunisterne. For Heller som person er der overhovedet ingen forskel på Nazister og Kommunister. Max ønsker ikke at tage stilling og er hverken nazist eller kommunist.

Max Heller ønsker bare et værdigt liv for sig selv og sin familie. Hans vigtigste mission er at kunne få lov til at udføre sit arbejde som efterforsker uden skelen til folks politiske ståsted. Det er vanskelige tider at navigere rundt i.

Heller er presset fra flere kanter. Kvinderne i Østberlin er travlt optaget med at rydde op og fjerne ruinerne efter krigens bombardementer. Hellers søn Erwin studerer jura i vesten og sender ofte pakker med værdier som chokolade, cigaretter og vaskepulver. Hans søn Karl arbejder for Indenrigsministeriet i Østberlin.

Werner Oldenbusch er stadig Hellers næstkommanderende. Liget af en ung mand bliver fundet i en skakt. Kort efter finder man også en død 14-årig dreng. Begge dødsfald ligner uheld, men der bliver alligevel sat grundige undersøgelser i gang.

Inden længe går det op for Heller, at der er noget der ikke passer med de 2 dødsfald. Drengen er helt tydeligt blevet slået igennem længere tid. Hans krop er mærket af nye tegn på mishandling og samtidig lidt ældre mærker.

Heller og Oldenbusch har en yderst vanskelig efterforskning foran sig. Drengens familie har helt klart hemmeligheder og værger sig ved, at fortælle Heller sandheden. Lektoren, pedellen, eleverne og lærerne på drengens skole har helt klart også deres egne hemmeligheder.

Modstanden stopper ikke der. Langt oppe i det politiske system ønsker man også, at Heller følger deres instruktioner og Heller får indtrykket af, at der er mange, der ikke ønsker en opklaring af forbrydelsen. Det er meget imod Hellers moral, der byder ham, at finde frem til sandheden.

”Glemte sjæle” er en fantastisk velskrevet krimi, der giver et historisk retvisende billede af, hvordan livet formede sig i de første efterkrigsår, på den anden side af jerntæppet. ”Glemte sjæle” viser en del af historien, som jeg ikke vidste meget om, inden jeg læste ”Glemte sjæle”.

Max Heller er en karakter fyldt med moral og hjertet på rette sted. Samtidig har Heller sine egne sår på sjælen. Vi får et glimt af nogle af de mareridt der plager Heller med tråde helt tilbage til 1920`erne. Disse begivenheder, har som sådan, ingen forbindelse til historien, men begivenhederne har stor indflydelse på Heller som person.

”Glemte sjæle” får mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er til en krimi med meget stærke personligheder og smækfyldt med spænding. Serien om Max Heller er absolut en krimi i en helt særlig liga, som man kun sjældent møder.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Tales

Besøg forlaget her:

mellemgaard

5/6 Roser