Krimiormen

en blog om mine læseeventyr og lidt andet godt 😁

APRIL 2021

"DRUNK DRIVERS"

ROMAN

SKREVET AF 

MATHIAS M. LINDGAARD

"Drunk drivers" skrevet af Mathias M. Lindgaard

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Mathias M. Lindgaard

Forlag: Olympia Publishers

Sprog: Engelsk

Udgivelse: 1. november 2020

Sider: 228

Genre: roman

ISBN: 9781788306027

Anmeldt: 12. april 2021

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar i en pdf-fil fra forfatteren. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

'If you feel safe and comfortable ... remove yourself from that situation. Never settle for anything less. Find comfort in not ever feeling safe.' In this gritty exploration of the psyche of a young Los Angeles addict, the traumas and joys of life's daily struggles are laid bare as he pursues fulfilment in drugs, sex and alcohol.

A rugged journey through life involving hangovers, physical and mental disorientation and despair is punctuated by regular highs, sexual ecstasy and companionship in adversity. Issues of conscience are examined with a stark rawness as the search for self-identity can only be pursued from deep within.

Confrontation with inner demons and society's expectations demands soul-searching that questions the most fundamental motivation for existence.

"Drunk drivers" skrevet af Mathias Lindgaard

Anmeldelse

”Drunk drivers” fik jeg tilsendt som en fil fra forfatteren på originalsproget Engelsk. Bogen er i en noget anderledes liga end det jeg er vant til At læse og anmelde. For det første er det mit første forsøg på at læse en bog på engelsk og derefter anmelde den på dansk.

Mathias Lindgaard er en 24-årig Dansk forfatter og debutant som har fået udgivet sin første bog ”Drunk Drivers” i London. ”Drunk Drivers” er forfatterens fortælling om afhængighed, identitetsdannelse og generelt set forholdet man har med sig selv.

Den er skrevet som en fiktiv fortælling, og drager derfor kun referencer til forfatterens eget liv. Den handler om en ung fyr i LA, som prøver at finde roden til sin eksistens i stoffer, kvinder og andre “highs” mens de ultimativt drager ham længere fra overfladen, og dybere ned i sindet på sig selv.

Læseren føres dybt ind i sindet på en ung mand. ”Drunk drivers” er forfatterens levende beskrivelse, der skildrer hovedpersonens til tider sjove, til tider mørke og nogle gange poetiske oplevelser. En hovedperson, der lider af afhængighed og psykisk sygdom.

Hovedpersonens kæreste er lige gået fra ham, da vi kommer ind i historien. En hovedperson som man ikke kender navnet på.  Denne begivenhed indleder en intens periode med druk, stoffer og usædvanlig intens sex. For ikke at forglemme dybe, filosofiske tanker om kærlighed, afhængighed og ikke mindst livet i al almindelighed.

Citat fra Bogen:

“Treasure your life as it is, not its potential.

The same applies to the ones around you.

Stop acting like love comes with a price.

Real love is priceless.

Don’t be clouded by its potential.

You can’t expect much from expectations.

Expectations make you vulnerable, it creates something worth losing.

Potential needs nursery, training and adaption, meanwhile you have got to have faith in your current you.

You can fake it till you make it, but only if you believe in it.

You can be loved, but only if you believe in it.

Just make sure you are who you are when it really counts, or else you will never know whether it’s the real you or just another persona.”

Undervejs i "Drunk drivers" møder vi blandt andet hovedpersonens ven Vincent Blake og kvinderne Samantha og Glory. Disse personer der får stor betydning for hovedpersonen. Måske også større betydning end hovedpersonen selv tror.

Men pludselig går det op for ham, hvor stor betydning andre mennesker har eller kan få i hans liv. Han stiller sig selv spørgsmålet om passion eller loyalitet er det vigtigste for hans livskvalitet og livsglæde. Vi følger den unavngivne hovedperson rundt i byen på værtshuse, på hans sexture og i hans døs af misbrug.

”Drunk driver” er ikke hverken en simpel roman eller let læst. I min verden så var det avanceret filosofi og litteratur lidt ud over det sædvanlige. Der var vendinger, som jeg måtte læse igen, for at forstå den fulde mening med teksten.

Nu er Engelsk jo heller ikke mit modersmål. Men det er dyb og kompliceret litteratur. Litteratur, der er værd at tænke dybere over- Når ordene bundfælder sig, så giver ”Drunk driver” rigtig god mening. Trænger du til litteratur, der sætter dybe spor, så vil ”Drunk driver” absolut være et godt bud på litteratur der giver god mening.

Vurdering: 4/6 Roser.

Krimiormen.

4/6 Roser

"HELVEDESGABET"

GOMEZ & TANGE #2

SKREVET AF

FRANK SEBASTIAN HANSEN

"Helvedesgabet" skrevet af Frank Sebastian hansen

Mikkel Gomez & Henrik Tange # 2

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Frank Sebastian Hansen

Forlag: EC Edition

Udgivelse: 8. april 2021

Sider: 271

Genre: Krimi

Serie: Mikkel Gomez & Henrik Tange #2

ISBN: 9788793783270

Anmeldt: 8. april 2021

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

En velhavende erhvervsmand bliver myrdet i sin villa på Møn. De to drabsefterforskere, Mikkel Gomez og Henrik Tange, indleder et opklaringsarbejde af det makabre mord i et lokalmiljø fuldt af tvivlsomme alliancer og indædt fjendskab.

Mordet på erhvervsmanden er imidlertid ikke den eneste forbrydelse, de to drabsefterforskere skal forholde sig til, da tingene tager en uventet drejning. Helvedesgabet er andet bind i krimiserien om makkerparret Mikkel Gomez og Henrik Tange fra Københavns politis drabsafdeling.

Første bind – De Forsvundne ­– udkom i 2020.

Om Forfatteren:

Frank Sebastian Hansen er født i 1972. Han er uddannet cand. mag i dansk og filosofi samt fotograf. Han har været boganmelder på Ekstra Bladet og i Go´ Morgen Danmark. Han debuterede i 2017 med den anmelderroste roman Billeder fra Lissabon.

I 2018 udkom novellesamlingen Komsammen.

Anmeldelse:

”Helvedesgabet” er forfatterens 2. bind i krimiserien med de 2 makkere Mikkel Gomez & Henrik Tange i hovedrollerne. Makkerparret er meget forskellige, men deres samarbejde fungerer godt. Læseren får nogle hentydninger undervejs i historien, til 1. bind ”De forsvundne”.

Jeg har ikke læst 1. bind, men følte mig alligevel godt fulgt på vej i ”Helvedesgabet”. Man får en grundig introduktion til karaktererne i ”Helvedesgabet”.

Handlingen er henlagt til Møn. Forretningsmanden Troels Clemmensen har holdt en vild fest i kælderen til sin villa. Hans unge kone Trine ligger ovenpå og sover, hun har ikke deltaget i festen. Festen bliver det sidste Troels tænker på. Trine går rundt ovenpå og undrer sig over, hvad Troels foretager sig.

Endelig finder Trine, Troels død i kælderen. Han er blevet dræbt på den mest modbydelige og bestialske måde. Trine ringer efter Olav, som er Troels Økonomidirektør. En handling der får Mikkel og Henrik til at undre sig, mere end almindeligt.

Hvad var det der gjorde at enken ikke ringede til politiet først? Troels var en mere end almindeligt, barsk forretningsmand.

Imens er Kriminalbetjenten Mikkel i sommerhus på Møn, sammen med sin 9-årige datter Clara og sin kæreste Gertrud. Det er efterårsferie. Mikkel er ansat ved kriminalpolitiet i afdelingen for personfarlig kriminalitet ved Københavns politi også kaldet SEØ særlig efterforskning øst. Senere venter de besøg af Mikkels far der er filosofilærer.

Mikkels makker Henrik bor med sin kone og børn i Vanløse. Henrik er ved at gøre klar til at tage til Thy til deres sommerhus. Henriks ferie bliver dog aflyst, da han bliver kaldt til Møn, for at hjælpe Mikkel med opklaringen af det bestialske mord.

Det går hurtigt op for Mikkel og Henrik, at de skal være meget varsomme med, hvem de stoler på i det lille samfund. Selv lokalbetjenten Sander Fritz, virker til at ville modarbejde opklaringen af mordet. Inden længe sker endnu et bestialsk mord og hele sagen tager en uventet drejning.

Måske er der tråde til den lokale kirkes kalkmalerier, Judas, ugler, tanker om djævlen og til fortidens store kærlighed. Man præsenteres for overvejelsen om, om kærlighed kan få enhver til at dræbe. Citat fra bogen:

”helvedesgabet hedder det her kalkmaleri. En scene, der optræder i mange kalkmalerier rundt om i de Danske kirker. Og motivet er næsten altid malet lige bag ved prædikestolen. Så kan folk nemlig sidde og gyse over, hvad der venter dem, hvis de ikke følger præstens formaninger.”

”Helvedesgabet” er en krimi i den noget mere bestialske genre. Som læser kan man gætte nok så ivrigt med på hvem gerningsmanden er uden at komme frem til svaret. Dette på trods af, at man følger gerningsmanden i drabene og i optakterne op til og lige efter drabene.

”Helvedesgabet” er vanvittig godt skrevet og evner at fastholde læseren i spænding, helt frem til sidste side. Man præsenteres for alliancer og fjendskab, langt ud over det sædvanlige. ”Helvedesgabet” inviterer til flere bøger med makkerparret Gomez og Tange.

”Helvedesgabet” får mine varmeste anbefalinger med på vejen. Specielt hvis du er til den lidt mere blodige del af krimigenren.

Vurdering: 5/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Tales

Besøg forlaget her:

EC Edition

5/6 Roser

"DØDELIG EFFEKT"

TEAM MILTON-KRIMI

SKREVET AF

STEEN B. J.

"Dødelig effekt" skrevet af Steen B. J.

Team milton

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Steen B. J.

Forlag: Forlaget mellemgaard

Udgivelse: 16. november 2020

Sider: 316

Genre: Krimi

Serie: Team Milton

ISBN: 9788772370903

Anmeldt: 1. april 2021

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Ella, Li-Mei, Ibsen og Milton fra Team Milton stilles over for et opklaringsarbejde, hvor kvinden Selma findes død. Det viser sig, at hun er forgiftet med det dødelige stof arsen, hvor døden har været meget smertefuld.

I Selmas seng finders der hårrester fra både en mand og en kvinde, hvilket undrer Team Milton meget. I dette opklaringsarbejde bringes specielt Li-Mei ud i etiske overvejelser, da hun via mobilkontakt skal prøve at redde et nyt offer fra samme skæbne som Selma.

Ibsen og Ella foretager ligeledes en drastisk arrestation, der får katastrofale følger. Ellas mor Oline og Layla kastets ud i voldsomme og drabelige ting, da pengeafpresserne kræver deres penge, mens Ella er yderst bekymret for, om Oline er blevet dement.

Hun opfører sig hele tiden specielt, mener Ella og er bekymret og vil foreslå et lægetjek. Uddrag af bogen:

"Bilen med Winnie kørte videre og Winnie kunne mærke, at de nu kørte væk fra den bumlede vej og ud på en asfalteret vej. Desuden blev farten sat op og lyset blev nu tændt på bilen, kunne hun se på den ene lysende baglygte. Resolut fandt hun kosteskaftet og hamrede den anden baglygte ud, så den splintres i flere stykker og lyset gik ud.

Hun ignorerede fuldstændigt smerterne i kroppen, som hun havde pådraget sig fra “Bjørn” og den strabadserende tur. Hun havde håbet på, at den bagvedkørende bil havde set det og undret sig, men den drejede blot fra ved en udkørsel.

Hun havde efterhånden fået gaffatapen rimelig fri fra fodleddene, men kæmpede med det sidste, mens hun kiggede ud af det nye hul, hvor baglygten skulle sidde. Hun fik de sidste stumper glas slået væk, så hun kunne stikke hånden ud, uden at skære hånden på glasstumper.

Men der kørte ikke lige nogen bil bag ved, og når der ingen baglygter var længere til at lyse op, så var det måske svært i nattemørket at spotte en vinkende hånd."

Om forfatteren

Steen B. J. (f. 1965) skriver en serie af krimier med hverdagsrealisme, der henvender sig til krimiinteresserede læsere i alle aldre og mest handler om mennesker og skæbnefortællinger frem for blod, sex, vold og action. Sproget er hverdagsagtigt og uden manipulerende billed­sproglige virkemidler.

Det giver læseren en unik frihed til selv at danne sig uforglemmelige og personlige billeder ud fra de menneskelige relationer i den fremadskridende handling, hvor mord- og andre krimigåder løses.

Anmeldelse:

Jeg kender efterhånden Team Milton temmelig godt, da ”Dødelig effekt” er den 3. bog i serien som jeg har kastet mig over. Det betyder også, at jeg er ved at vænne mig til forfatterens skrivestil. Enkel uden de store virkemidler. I starten betragtede jeg stilen som lidt naiv.

Samtidig lader skrivestilen læseren selv danne sine helt egne indtryk. Efterforskningsenheden Team Milton består af lederen Milton, Ella, Li-Mei og Ibsen, der er kæreste med Ellas søster, den uligevægtige Søs. Udover teamet, så har Ella og Søs` mor Oline og hendes veninde Layla en ret så væsentlig rolle i bøgerne.

Olines døtre, opfatter til gengæld ikke helt, hvad deres mor foretager sig. ”Dødelig effekt” starter med en fortælling om Leonora tilbage i 90`erne. Leonora bor sammen med sin storebror Bjørn og sin alkoholiserede mor. Leonora må leve med, at hun dagligt har knuder i maven af frygt for, hvilken tilstand moderen er i, når Leonora kommer hjem fra skole.

Leonora og Bjørns far er for længst død af sit alkoholmisbrug. Vi springer frem til 0`erne hvor Leonora efterhånden er blevet 17 år og hun er blevet kæreste med Jack. En nat da Leonora besøger Jack, dør hendes mor og Leonora kan endelig slippe for åget, med at passe på sin mor.

Leonora og Jack flytter sammen og får en datter. Leonoras liv sammen med Jack er dog ikke meget bedre, end det liv hun havde sammen med sin mor. Leonora er frustreret. En aften serverer Leonora en øl for Jack og han dør.

Tilbage i nutiden har Oline lige hentet Layla hjem fra Skejby sygehus. Layla bor stadig hos Oline. Dette ved døtrene dog ikke noget om og Oline og Layla har deres hyr med, at gemme Layla af vejen for døtrene. Samtidig planlægger Oline og Layla hvordan de kan slippe af med de mænd, der afpresser Oline.

Søs har lige fået sit første elektrochok. Ibsen bliver sendt til retsmedicinsk. Der er blevet fundet en del medikamenter i en død kvinde, Selma. Selmas mor har bedt om en obduktion, da hun mener, at datterens død ikke er naturlig.

Det viser sig, at Selmas krop er fyldt med arsenik. Team Milton står nu overfor en jagt på en gift morder, der bruger noget usædvanlige metoder, for at finde sine ofre. Der bliver brug for alle de evner som hvert enkelt medlem af Miltons Team er i besiddelse af.

”Dødelig effekt” lægger fint op til endnu et bind i den spændende serie om Team Milton. ”Dødelig effekt” er absolut den bedste af de 3 bind jeg, indtil nu har læst i serien om Team Milton. Tidligere har jeg læst og anmeldt

1. Hypnoseeffekten samt

2. De Danske piger.

Der findes dog en del flere bind i serien. Jeg har haft vanskeligt ved at finde ud af, præcis hvor mange bøger der er i serien. Men jeg fandt dog omkring 20 bind, så der er nok at gå i gang med, hvis man vil læse meget mere om Team Milton.

”Dødelig effekt” får bestemt mine anbefalinger med på vejen, hvis du er til en ublodig, spændende krimi med mysterier du kan gætte med på.

Vurdering: 4/6 Roser.

Krimiormen.

Bogen kan købes her:

Tales

Besøg forlaget her:

mellemgaard

4/6 Roser