Krimiormen

en blog om mine læseeventyr og lidt andet godt 😁

AUGUST 2020

AUGUST MÅNEDS

LÆSEOPLEVELSER

August 2020

Så er det tid for en opdatering for august. Selvom jeg har holdt lidt fri, så har jeg alligevel fået læst og anmeldt lidt af hvert. Det er blevet til alt fra thrillere over krimier samt selvbiografier og en bog om sundere kost. Selvom man læser mest krimier og thrillere så skal man jo også tænk lidt på den sunde livsstil. Derudover har jeg prøvet at lave et nyt tiltag på bloggen. Interviews med forfatterne. Interviews der består af 10 små spørgsmål. Jeg håber at forfatterne og følgerne tager godt imod dette nye tiltag. Der ligger allerede flere bøger klar til at blive læst i september. Blandt andet en ny udgivelse af Claus Holm om livsglæde og sund kost. En ny udgivelse af Harlan Cobe n og et samarbejde imellem Line Holm og Stine Bolther. Tilbage til august. Her er lidt om de bøger jeg har anmeldt i august.

Måneden startede med thrilleren ”Anah” skrevet af Ole Møller. ANAH er en politisk thriller, som bygger på de dramatiske begivenheder, som fandt sted i sommeren 2014 i det mishandlede Irak. Islamisk Stat udråber Kalifatet og erobrer store områder, herunder byen Anah ved Eufrat. Sygeplejersken Maria arbejder for hjælpeorganisationen Humanity for Humanity, men hendes sygehus bliver skueplads for grusomheder fra både IS og koalitionen af krigsførende lande i området. Jeg er ret vild med at man kan slå op i persongalleriet for at læse lidt mere om hvem de forskellige karakterer er i forhold til hinanden. Mine varmeste anbefalinger til ”Anah” som er en fantastisk spændende politisk thriller, helt som en thriller skal være.Smækfyldt med interessante karakterer og spænding fra første side.Vurdering: 5/6 Roser.

Krimien ”Grüsse von bubchen” skrevet af Calli Vollertsen lyder ikke ligefrem dansk, men det er den. En krimi, der handler om Sønke Andresen, der er født og opvokset i Siltoft ude vestpå i marsken. Han er den yngste af to drenge og vokser op sammen med broderen Andreas i Gendarmeriets tjenestebolig. Andreas var under krigen frivillig i SS Division Wiking, og som sådan deltog han på østfronten og her også under slaget mod russerne ved byen Narva i Estland. Jeg vil meget gerne lære Sønke Andresen nærmere at kande i en eventuel efterfølger til ”Grüsse von bubschen”. Mine varmeste anbefalinger til ”Grüsse von bubschen”. Eminent læsning hvis du mangler en god og lidt anderledes bog til ferien, hvis du stadig har en ferie til gode 😊Vurdering: 4/6 Roser.

Konspirationsthrilleren ”Thulesingulariteten” er bestemt anderlede og så er den skrevet af en lokal forfatter, Torben Magnild Husum. Findes der rester af nazisternes hemmelige, okkulte selskaber i vore dage? Det spørgsmål bliver den humoristiske, joviale og impulsive konspirationsteoretiker Tom Eske og hans mere jordnære makker Ole tvunget til at finde et svar på. Det er nu ganske godt gået af en debutant. Har jeg lyst til at lære hovedkaraktererne Tom Eske og Ole Knaptorp nærmere at kende? Ja det har jeg i allerhøjeste grad. Jeg tager gerne imod en efterfølger til ”Thulesingulariteten” med åbne arme.

Krimithrilleren ”Deroute” skrevet af Kent Langkjær. En ung kvinde findes voldtaget og kvalt under festugen i Aarhus. Efterforskningsleder Torsten T. Lange er ny hos Østjyllands Politi, hvor han forsøger at genfinde sig selv som politimand efter en dramatisk afsked med Nordjyllands Politi. ”Deroute” er fantastisk velskrevet og evner på bedste vis, at fastholde læseren, lige fra første side. Plottet er virkelig godt tænkt. Hele historien er troværdig, velskrevet og har en god sammenhæng i historien. Kommer der mon et 3. bind? Det så jeg da meget gerne. ”Deroute” får absolut mine varmeste anbefalinger med på vejen. En eminent skrevet Krimithriller der lægger fint op til efterfølgeren. Vurdering: 4/6 Roser.

Den næste thriller er et spændende samarbejde indgået imellem 4 rutinerede forfattere. De fire bestsellerforfattere B.A. Paris, Clare Mackintosh, Holly Brown og Sophie Hannah er alle kendt for deres evne til at skabe spænding i særklasse, og med Rivalen er de gået sammen om at skrive et internationalt thrillerhit. B.A. Paris og Clare Mackintosh har begge udgivet tre spændingsromaner på dansk, mens Holly Brown og Sophie Hannah udkommer med Rivalen på dansk for første gang. I tilgift så bliver man præsenteret for et plot som jeg i hvert fald ikke havde set komme. ”Rivalen” får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen hvis du er til en thriller uden de store blodige scener men med et psykologisk twist og gentagne overraskelser. Vurdering: 4/6 Roser.

Spændingsromanen ”På date med en morder” skrevet af forfatterne der kalder sig Anna Ekberg. Ibens lillesøster er forsvundet. Det har hun været i snart et år, og i det år er Iben trukket længere og længere ind i sig selv. En mørk og lammende sorg har ædt hende op indefra og ødelagt hendes ellers lykkelige tilværelse. Politiet er overbevist om, at søsteren er blevet slået ihjel, og meget tyder på, at hun har mødt sin morder på en datingtjeneste. I ”På date med en morder” bliver læseren også præsenteret for kommerciel DNA-test på en ny og anderledes måde. ”På date med en morder” er bestemt en fantastisk velskrevet og nytænkende spændingsroman. Forfatternes research er, som altid, gennemarbejdet og yderst grundig, med en smule kunstnerisk frihed indlagt.”På date med en morder” får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen hvis du er til en sprudlende og anderledes spændingsroman. Vurdering: 4/6 Roser.

Den næste udgivelse er en vigtig og fascinerende selvbiografi om og af en kvinde, der i mange år led af en spiseforstyrrelse. ”Maskeballets dronning” skrevet af Carina Bruun Kristensen. Jeg vil smide min maskerede facade og lade dig komme helt tæt på mine inderste tanker og følelser. Der, hvor spiseforstyrrelse affødt af et destruktivt sind giver anvisninger på at leve et liv fyldt af urimelige restriktioner og ukærlige handlinger. Man føler håbet og ser den lyse fremtid for sig. Bogen får mine varmeste anbefalinger med på vejen. Helt særligt til dig der har et skrøbeligt sind eller til dig der er nysgerrig på hvad store svigt og spiseforstyrrelsen kan gøre ved et menneske. ”Maskeballets dronning” viser vejen frem til troen på et bedre liv, håbet og vejen ud af mørket. Vurdering: 5/6 Roser.

En ekelt bog indenfor det som jeg vil kalde livsstil, blev det også til. Michelle Kristensen har udgivet en ny bog med titlen ”Gør kål på kærestekilo og singlesul”. Michelle Kristensen lader os endnu engang møde store Sonja og hendes veninde sundhedseksperten Michelle. I ”Gør kål på Kærestekilo & singlesul” Er der en komplet kostplan til 4 uger, 48 nemme opskrifter og masser af plads til hygge og nydelse. Alle opskrifterne ser utroligt simple og lækre ud og kræver ikke mange timer ved kødgryderne. I tilgift så er der tips til hvad der er en god ide` at spise i forbindelse med motion. ”Gør kål på kærestekilo & singlesul” får mine varmeste anbefalinger med på vejen hvis du gerne vil ændre din livsstil, finde en lidt slankere udgave af dig selv frem, eller bare savner inspiration til et sundere køkken. Vurdering: 5/6 Roser.

Månedens sidste anmeldelse blev spændingsromanen ”De ti fingre” skrevet af Lasse Hjorth Madsen. Den aparte, men begavede Matias Kaa keder sig i sit job som virksomhedsrådgiver. Han får mere spænding, end han havde håbet på, da han bliver dels lokket, dels tvunget til at arbejde for en mystisk kroatisk organisation ved navn De Ti Fingre. Der optræder en del virkelige personer i ”De ti fingre” men forfatteren har udnyttet sin kunstneriske frihed med hensyn til årstal og de virkelige personers oplevelser. I små kapitler får læseren et blik tilbage i Balkans historie. Et ganske interessant og oplysende tilbageblik. ”De ti fingre” får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen. Smækfyldt med god underholdning, spænding, mord og drama. Vurdering 4/6 Roser.

Det var alt det blev til i august. De kommende bøger bliver en krimi skrevet af Line Holm og Stine Bolther ”For barnets bedste. Harlan Coben med ”Drengen fra skoven samt ”Sund livsglæde- mit livs vigtigste opskrift” af den skønne og livsglade kok Claus Holm. PÅ gensyn i september.

Krimiormen

"DE TI FINGRE"

ROMAN

SKREVET AF

LASSE HJORTH MADSEN

"De ti fingre" skrevet af Lasse Hjorth Madsen

Roman

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Lasse Hjorth Madsen

Forlag: Forlaget Hest

Udgivelse: 3. juni 2020

Sider: 400

Format: E-bog

Genre: Roman

ISBN: 9788799982325

Anmeldt: 29. august 2020

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Den aparte, men begavede Matias Kaa keder sig i sit job som virksomhedsrådgiver. Han får mere spænding, end han havde håbet på, da han bliver dels lokket, dels tvunget til at arbejde for en mystisk kroatisk organisation ved navn De Ti Fingre.

Organisationen ledes af den karismatiske Alexander, der gradvist får Matias overbevist om sine gode hensigter. Matias suges ind i en vanvittig historie, der udspringer af Balkans traumatiske fortid, fra slaget på Solsortesletten i 1389, over Kroatiens rolle som marionetstat for Hitler under Anden Verdenskrig, til serien af krige i Jugoslavien i 1990’erne.

Samtidig forelsker Matias sig i Yayoi, en japansk massør, men for sent opdager de to rækkevidden af Alexander og De Ti Fingres magt. De Ti Fingre er en begavet spændingsroman, hvor historiske fakta spiller op mod en nervepirrende, nutidig fortælling.

Bogen er en selvstændig fortsættelse af Haikudetektiven, hvor Matias Kaa optrådte for første gang. Fil størrelse: 440 KB

Anmeldelse:

Matias Kaa er hovedpersonen i ”De ti fingre”. Bogen er en roman ifølge bogens forside, men jeg vil næsten gå så langt som at kalde ”De ti fingre” for en spændingsroman. Spændingen er i hvert fald i højsæde, helt fra første side.

Det meste af bogen foregår i Kroatien men med udgangspunkt i København, hvor vores hovedperson er ansat i et revisionsfirma, Justesen revisions rådgivning. ”De ti fingre” lægger hårdt ud med at, Matias står med en pistol truende for tindingen i Zagreb i Kroatien holdt af gangsteren Dobrovit.

Bare en uge tidligere sad Matias på et dansk kontor og spillede en mindre formue op på Livebet. Matias er en meget særpræget person og kan et eller andet næsten overnaturligt med tal. Samtidig er han præget af en angst for næsten alting.

Han tør ikke flyve, har det rigtig skidt med berøring og mangler nogle sociale færdigheder og empati for andre mennesker. Matias føler sig nok lidt ligesom familiens sorte får og mener nok at forældrene forguder lille broderen Morten og hans fantastiske liv.

HvoriForældrene mener at Matias næsten intet har nået i sit 40-årige liv. Matias konto er ikke særlig velspækket og en kæreste har Matias aldrig haft. I det hele taget er Mortens liv meget mere organiseret og voksent. Hvad hverken Matias eller forældrene ved er, at alt dette snart vil ændre sig.

Matias ser meget op til Haikudigteren, Japanske Tsukamoto. De aftaler at Matias trænger til at besøge Haikudigteren i Kyoto, for at komme lidt væk fra hverdagen. Matias er på vej til Japan, men i lufthavnen bliver han nærmest bortført og er snart i Kroatien, sammen med den karismatiske gangsterleder for organisationen de ti fingre, Alexander.

Alexander prøver at overbevise Matias om at han bare ønsker at lære Matias nærmere at kende. Trods sine manglende sociale færdigheder fornemmer Matias, at noget ikke er helt som det skal være. Inden længe er Matias blevet hvirvlet ind i nogle oplevelser som han ikke kan flygte fra.

Matias oplever noget af det værste han har set i sit liv. Han ved ikke rigtigt hvad han skal tro. Er Matias bare et eksperiment? Samtidig oplever Matias for første gang i sit liv en kærlighed, større end noget Matias kunne have forestillet sig.

Alle disse oplevelser påvirker Matias, så han næsten ikke kan kende sig selv. Samtidig så fornemmer Matias at han vel nok svæver i yderste livsfare og han ved ikke om han kommer ud af sit livs eventyr med livet og sjælen i behold.

”De ti fingre” Har fart over feltet og spænding lige fra første side. ”De ti fingre” er forfatterens 2. bog med Matias Kaa i hovedrollen. Det er mit første bekendtskab med forfatteren og jeg blev meget nysgerrig på hvad der skete i forgængeren ”Haikudetektiven” som er kategoriseret som en Krimiroman.

I ”De ti fingre” er der en del henvisninger til ”Haikudetektiven” men det betyder ikke at man ikke kan læse ”De ti fingre” uden at have læst forgængeren. Det har jeg trods alt gjort og er i tilgift blevet ganske godt underholdt.

Der optræder en del virkelige personer i ”De ti fingre” men forfatteren har udnyttet sin kunstneriske frihed med hensyn til årstal og de virkelige personers oplevelser. I små kapitler får læseren et blik tilbage i Balkans historie.

Et ganske interessant og oplysende tilbageblik. ”De ti fingre” får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen. Smækfyldt med god underholdning, spænding, mord og drama.

Vurdering 4/6 Roser

Krimiormen

Bogen kan købes her:

Tales

4/6 Roser

"GØR KÅL PÅ

KÆRESTEKILO & SINGLESUL"

SKREVET AF

MICHELLE KRISTENSEN

Sund livsstil

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Michelle Kristensen

Forlag: Politikens forlag

Udgivelse: 28. august 2020

Sider: 232

Format: Indbundet

Genre: Mad og gastronomi

ISBN: 9788740060669

Anmeldt: 28. august 2020

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Når sød musik opstår, og to flytter sammen, er der ikke grænser for, hvor meget man vil forkæle hinanden med lækker mad og vin. Det kan resultere i mange ekstrakilo. Og hvis man bliver single, kan det gå to veje. Nogle taber sig, men de fleste tager på af at skrue op for hyggen for ikke at have for ondt af sig selv.

Blandt de 75.000 kvinder, der de seneste syv år har tabt sig på sundhedsekspert Michelle Kristensens MK camps, kæmper mange med netop ”kærestekilo” og ”singlesul”. De vil tilbage til deres gamle vægt, men uden at undvære de hyggelige stunder.

Hvordan gør man det? Det afslører Michelle i sin nye bog med skønne madopskrifter og overskuelige kostplaner til 4 uger – samt det fortælle-tekniske greb, hun har fornyet hele slankebogs-genren med: Funktionel fiktion.

Vi møder nemlig Store Sonja; den fiktive kvinde, Michelle har stykket sammen af sine bootcamperes personlighedstræk. I sidste års bestseller Ny krop på 4 uger lavede Store Sonja alle de klassiske vægt- tabsbommerter, så man ikke kunne lade være med at grine af hende.

Men man kunne også spejle sig i hende og lære af hendes fejl uden løftede pegefingre. I den nye bog har Store Sonja fået kæreste. De tabte kilo kommer snigende tilbage, og også kæresten tager på. I fire forrygende uger følger vi parrets indsats for at ændre vaner med hjælp fra Sonjas veninde, sundhedseksperten Michelle.

Samtidig går hendes anden veninde i gang med at smide de kilo, hun har taget på efter at være blevet single. Metoden virker nemlig også fantastisk, når kærligheden er slut eller ikke er kommet forbi endnu.

Anmeldelse:

Michelle Kristensen lader os endnu engang møde store Sonja og hendes veninde sundhedseksperten Michelle. I ”Gør kål på Kærestekilo & singlesul” Er der en komplet kostplan til 4 uger, 48 nemme opskrifter og masser af plads til hygge og nydelse.

I tilgift så synes jeg at bogen er sat virkelig lækkert op og coveret er utrolig flot. I ”Gør kål på kærestekilo & singlesul” er det 2. gang man møder den skønne fiktive person Store Sonja og hendes univers. Det er en rigtig morsom ide` at indlægge en lille historie i en bog om sund livsstil.

Historien om Store Sonja giver svar på rigtig mange af de spørgsmål som jeg fik undervejs om Michelle Kristensens MK-principper. Store Sonja har fået en kæreste Jeppe og de hygger sig lidt rigeligt med vin og slikskål. Det betyder at de 10 kilo som Sonja tidligere havde tabt sig er røget på igen.

Hun må nu igen gribe fat i veninden Michelle som tidligere har været Sonjas personlige træner og livsstilscoach. Sonja og Michelle har en veninde der hedder Sonja H. Sonja H. er lige blevet single og bliver inddraget i Store Sonja og Michelles slankeprojekt.

Sonja H. har nemlig også fået lidt sul på sidebenene nu hun er blevet single. Det er faktisk en hylende morsom historie, som jeg personligt synes, gør principperne i Michelle Kristensens Boot-camps væsentligt mere ”Spiselige” og giver svar på de fleste af de spørgsmål, der dukkede op undervejs, når man som jeg ikke er den store haj indenfor opbygningen af Michelle Kristensens MK-principper.

I ”Gør kål på kærestekilo & singlesul” får man 4 ugers kostplan til at starte en sundere livsstil op på. Jeg er ikke i tvivl om at jeg skal gennemføre denne 4 ugers plan. Jeg er ikke den store fan af bønner og linser, men opskrifterne ser simpelthen så lækre ud, at både cæsarsalat med grønkål og kikærter, Bønneomelet med rødbedehumus og chokoladekage lavet af kidneybønner får en chance i mit køkken.

Jeg er startet op med den 1. uges kostplan. Derfor har jeg lavet granola til min morgenmad. Det er virkelig nemt at lave og tager mindre end 1 time og så har man granola til et par ugers morgenmad til 1 person. Jeg glæder mig virkelig til min 1. uges kostplan.

”Gør kål på kærestekilo & singlesul” er én af den slags bøger, som af en eller anden grund, nærmest frister bare ved sit skønne udseende. Jeg har før anmeldt ”Mission sund mad” som var Michelle Kristensens første egentlige kogebog, smækfyldt med opskrifter efter MK-principperne.

MK står i denne forbindelse både for Michelle Kristensen og Motion og kost. Du kan læse min anmeldelse af bogen her: https://www.krimiormen.dk/445966750

Hvis man vil læse mere om MK Principperne kan man gå ind på www.mkuniverset.dk.

Her finder man også links til Michelle Kristensens blog, lidt information om hendes camps og meget andet. ”Gør kål på kærestekilo & singlesul” slutter af med ikke mindre end 48 inspirerende og lækre opskrifter lige til at gå i gang med.

Alle opskrifterne ser utroligt simple og lækre ud og kræver ikke mange timer ved kødgryderne. I tilgift så er der tips til hvad der er en god ide` at spise i forbindelse med motion. ”Gør kål på kærestekilo & singlesul” får mine varmeste anbefalinger med på vejen hvis du gerne vil ændre din livsstil, finde en lidt slankere udgave af dig selv frem, eller bare savner inspiration til et sundere køkken.

Vurdering: 5/6 Roser

Krimiormen

Bogen kan købes her:

Tales

Besøg MK-universet:

MKuniverset

 

5/6 Roser

"MASKEBALLETS DRONNING"

SELVBIOGRAFI

SKREVET AF

CARINA BRUUN KRISTENSEN

"Maskeballets dronning" skrevet af Carina Bruun Kristensen

Spiseforstyrrelse

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Carina Bruun Kristensen

Forlag: Forfatterskabet.dk

Udgivelse: 28. august 2020

Sider: 398

Format: Hæftet

Genre: Selvbiografi

ISBN: 9788793927766

Anmeldt: 28. august 2020

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Jeg vil smide min maskerede facade og lade dig komme helt tæt på mine inderste tanker og følelser. Der, hvor spiseforstyrrelse affødt af et destruktivt sind giver anvisninger på at leve et liv fyldt af urimelige restriktioner og ukærlige handlinger.

Et sted, hvor tanker ikke frivilligt evner at respondere på fornuften, men ynder at stagnere i mørket. Men også hen til destinationen, hvor jeg vinder modet, bevarer håbet og bærer troen på, at jeg kan bryde med mit mangeårige sorte sind.

Der, hvor jeg bliver sat fri og tager ansvaret tilbage. En sort sky kan hænge over ens hoved så længe, at man næsten glemmer den. Et tankemønster bliver til vane. En ond spiral født. Gennem årtier forfulgte en spiseforstyrrelse Carina, men på trods af utallige nederlag og selvmordstanker opgav hun aldrig kampen mod skyggesiden.

I Maskeballets Dronning beskriver Carina sin årelange rejse på en meget rammende facon, der når helt ind til ens hjerte. Bogen viser, at der er en vej ud af mørket og et håb for en bedre fremtid.

Om forfatteren

Carina Bruun Kristensen (f. 1980) er forfatter til selvbiografien Maskeballets Dronning. Carina er mor til datteren Zelina og sønnen Alexander. Hun er gift med Morten og arbejder til daglig som erhvervsuddannet serviceassistent i socialpsykiatrien.

Andre udgaver:

E-bog, ePub

Anmeldelse:

”Maskeballets dronning” er en selvbiografi skrevet af Carina Bruun Kristensen. Carina har i mange år lidt af en spiseforstyrrelse og blev i alle disse år Styret af ”Dronningen” som hun selv kalder sit eget sorte sind. Fordi Carinas led af en atypisk anoreksi, så gik der mange år inden nogen var lydhøre overfor hendes sygdom.

Carina er født i Århus og har en ældre bror, Henrik. I 8. klasse begynder hendes bedste veninde Olivia at ignorere hende og hun føler sig voldsomt svigtet. Carinas verden bryder sammen og hun forstår ikke Olivias bevæggrunde.

Da Carina er 14-15 år får hun sin første kæreste Martin. Men Carina lider af en frygtelig jalousi. 2 gange prøver hun at begå selvmord. Martin ender med at forlade Carina og hun bliver frygteligt ulykkelig. Som 17-årig møder Carina Bjarke.

I starten har de det rigtig godt sammen men efter et par år begynder Bjarke at nedgøre Carina og hun tyr for alvor til spisevægring. Dronning anoreksi begynder at tage styringen over Carinas liv og det tager rigtig mange år, inden Carina slipper ud af dronningens kløer igen.

Efter et par år opsøger Carina for første gang sin læge. Men lægen mener at Carina lider af en depression og mener ikke at hun har en spiseforstyrrelse. Bjarke bliver ved med at nedgøre Carina og Carina gør ikke modstand. Faktisk kritiserer Bjarke alt hvad hun gør.

Efter 4 år sammen slår Bjarke op med en nedbrudt Carina. Som årene går, bliver Carina mere og mere udsultet og supplerer blandt andet med afføringspiller. Carina er efterhånden helt i dronningens vold. En dag ser Carina forfatteren Mille Eigard Andersen i tv.

Mille har skrevet en bog om sin egen spiseforstyrrelse. Set udefra minder Milles historie en del om Carinas. Det slår Carina at hvis Mille kan, så kan Carina også. En pudsig detalje er at jeg har 2 nyere bøger liggende til anmeldelse som Mille Eigard Andersen sendte til mig tidligere i denne uge.

Tilbage til ”Maskeballets dronning”. Carinas vej til helbredelse er lang og bestemt ikke nem. ”Maskeballets dronning” er skrevet kronologisk og gennemgår hvert eneste svigt som Carina bliver udsat for og de er mange. Bogen er fyldt med håb, den store kærlighed og vel nok noget af det sværeste et menneske kan udsættes for.

Carina Bruun Kristensen beskriver vel bedst selv hvad ”Maskeballets dronning” indeholder og hvor langt Carina er nået i dag:

”Jeg ved med garanti, at DU besidder en ufattelig styrke og en fremragende indre disciplin, så brug den fornuftigt. Giv ikke spiseforstyrrelsen opmærksomhed og føj den ej. Det vil kun nære dens eksistens og svigte din berettigelse. Den fortjener ingen succes, men det gør DU, DU fortjener alt det bedste i kraft af, at du er lige præcis DIG. DU er skabt som et helt unikt og værdifuldt liv, så spild det ikke på dem eller det, som ikke vil dig det godt.”

”Maskeballets dronning” er vanvittig velskrevet og rammer lige der i sjælen, hvor følelserne sidder fast. Undertegnede har ganske vist ikke personligt kendskab til en spiseforstyrrelse. Men det er vel et kunstgreb når forfatteren kan skrive, så man alligevel næsten kan mærke fysisk hvordan det var at være Carina og at være i Dronningens vold i alle disse år.

Man føler håbet og ser den lyse fremtid for sig. Bogen får mine varmeste anbefalinger med på vejen. Helt særligt til dig der har et skrøbeligt sind eller til dig der er nysgerrig på hvad store svigt og spiseforstyrrelsen kan gøre ved et menneske.

”Maskeballets dronning” viser vejen frem til troen på et bedre liv, håbet og vejen ud af mørket.

Vurdering: 5/6 Roser

Krimiormen

Bogen kan købes her:

Tales

Besøg forlaget her:

Forfatterskabet.dk

5/6 Roser

"PÅ DATE MED EN MORDER"

SPÆNDINGSROMAN 

SKREVET AF

ANNA EKBERG

"På date med en morder" skrevet af Anna Ekberg

Spændingsroman

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Anna Ekberg

Forlag: Politikens forlag

Udgivelse: 20. august 2020

Sider: 352

Format: Hæftet

Genre: Spændingsroman

ISBN: 9788740039160

Anmeldt: 21. august 2020

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Ibens lillesøster er forsvundet. Det har hun været i snart et år, og i det år er Iben trukket længere og længere ind i sig selv. En mørk og lammende sorg har ædt hende op indefra og ødelagt hendes ellers lykkelige tilværelse. Politiet er overbevist om, at søsteren er blevet slået ihjel, og meget tyder på, at hun har mødt sin morder på en datingtjeneste.

Men de er på bar bund, og på trods af en omfattende efterforskning har sporene ikke ført til noget gennembrud. På årsdagen for sin søsters forsvinden beslutter Iben selv at tage aff ære. Enten gør hun det, eller også går hun til grunde.

Velvidende at hun sætter sit liv over styr, velvidende at hun risikerer at miste både sig selv, sit ægteskab og måske endda sit liv, kaster hun sig ind i jagten på sin søsters morder. På date med en morder er en fængslende og forførende spændingsroman om kærlighed og seksualitet, og om den længsel og de hemmeligheder, der kan gemme sig bag folks pæne facader.

Anmeldelse:

”På date med en morder” er skrevet af pseudonymet Anna Ekberg. Anna Ekberg er ikke helt så feminin, som “hendes” navn lyder. Bag navnet gemmer sig de garvede forfattere, Anders Rønnow Klarlund (1971) og Jacob Weinreich (1972).

Forfatterne udtaler at Anna Ekberg er deres feminine side. I ”På date med en morder” er hovedpersonen, den Århusianske journalist 37-årige Iben. Iben er gift med hjernekirurgen Konrad. Iben har altid gerne villet have børn, men det er ikke rigtig lykkedes for parret endnu.

Der hvor vi kommer ind i historien er det 1 års tid siden at Ibens søster Cecilie forsvandt. Cecilie havde været skilt i et par år fra eksmanden Henrik. Sammen havde de 2 børn Carla og Mille. Iben render jævnligt politiet på dørene for at få at vide hvor langt de er med efterforskningen af Cecilies forsvinden.

Ingenting sker og man beslutter sig for at konstatere at Cecilie må formodes at være død. Den eneste der åbenbart ikke helt har givet op, er Iben. Hun lover niecen Carla, at hun nok skal finde hendes mor. I Ibens søgen efter Cecilie og hendes formodede morder må Iben nu søge ind i Cecilies hemmelige liv.

Der åbner sig en helt ny og meget ukendt verden for Iben. Cecilie brugte nemlig det meste af sin fritid på diverse dating-sites og mødtes med fremmede mennesker i sin søgen efter at få opfyldt sine inderste behov. Datingverdenen er helt nyt og ukendt land for Iben og hun vælger at flytte fra Konrad, imens hendes undersøgelserne står på.

Udover at det er en helt ny verden for Iben, så er hun også godt klar over at hun kan svæve i yderste livsfare. Hun prøver trods alt på at fange den person, der er skyld i at Cecilie er forsvundet. Undervejs er det tydeligt at Iben er ved at miste sig selv og må overskride nogle grænser, som hun slet ikke har det godt med.

Men Iben møder også nogle oplevelser som åbner hendes øjne for en helt ny og spændende verden, der udfordrer hendes egen seksualitet. ”På date med en morder” er smækfyldt med spænding fra første side. Den har dog også nogle lange passager hvor læseren befinder sig inde i Ibens hoved.

Det syntes jeg godt kunne være lidt for langtrukkent ind imellem. Samtidig får man næsten en fornemmelse af, at Iben nærmest er på grænsen til vanvid. Ibens reaktionsmønstre er på visse steder temmelig ulogiske. Hele dating-verdenen i ”På date med en morder” vil jeg nærmest betegne som sex-dating og læseren skal ikke være sart overfor nogle meget ligefremme beskrivelser af Ibens oplevelser med dates og på sexklubber.

I ”På date med en morder” bliver læseren også præsenteret for kommerciel DNA-test på en ny og anderledes måde. ”På date med en morder” er bestemt en fantastisk velskrevet og nytænkende spændingsroman. Forfatternes research er, som altid, gennemarbejdet og yderst grundig, med en smule kunstnerisk frihed indlagt.

”På date med en morder” får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen hvis du er til en sprudlende og anderledes spændingsroman.

Vurdering: 4/6 Roser

Krimiormen

Bogen kan købes her:

Tales

Besøg forlaget her:

Politikens forlag

4/6 Roser

"RIVALEN"

THRILLER

SKREVET AF

HOLLY BROWN, SOPHIE HANNAH,

CLARE MACKINTOSH & B. A. PARIS

"Rivalen" skrevet af Paris, Mackintosh, brown og Hannah

Formidabelt samarbejde

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfattere: B. A. Paris, Clare Mackintosh, Holly Brown & Sophie Hannah

Forlag: GADS Forlag

Udgivelse: 19. august 2020

Sider: 359

Format: Hæftet

Genre: Thriller

ISBN: 9788712060208

Anmeldt: 19. august 2020

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

En medrivende thriller om mødre og døtre, løgne og ambitioner. Et internationalt hit skrevet i fællesskab af fire topsælgende krimiforfattere. Hvor langt ville du gå for at beskytte din datter?

Carolyn, Bronnie, Elise og Kendall har én ting til fælles: Deres teenagedøtre er bedste veninder på Orla Flynn Academy, en prestigefuld og konkurrencepræget dramaskole i London.

En dag starter en ny pige på skolen, og en række mystiske hændelser begynder at følge i hendes kølvand. Står den nye pige bag, eller kan det være en af de fire veninder?

Da et mordforsøg finder sted, og sagen tager en dødbringende drejning, peger alting på den nye pige. Men hun har et alibi, og hvem er så den skyldige? Pigernes mødre er i oprør og vil gøre alt for at finde frem til sandheden og beskytte deres døtre. Men er de også parat til at risikere, at deres egne hemmeligheder kan blive afsløret?

”De fire forfattere lykkes suverænt, og de har helt sikkert haft en fest med at skrive bogen.” – The Guardian

Om forfatterne:

De fire bestsellerforfattere B.A. Paris, Clare Mackintosh, Holly Brown og Sophie Hannah er alle kendt for deres evne til at skabe spænding i særklasse, og med Rivalen er de gået sammen om at skrive et internationalt thrillerhit. B.A. Paris og Clare Mackintosh har begge udgivet tre spændingsromaner på dansk, mens Holly Brown og Sophie Hannah udkommer med Rivalen på dansk for første gang.

Anmeldelse:

Thrilleren ”Rivalen” er blevet til i et samarbejde imellem de 4 forfattere B. A. Paris, Clare Mackintosh, Holly Brown & Sophie Hannah. Et meget usædvanligt samarbejde der har resulteret i en velskrevet, fængslende thriller smækfyldt med hævn, løgn og dødbringende ambitioner.

Paris og Mackintosh er ganske velkendte for Danske krimi- og thrillerfans imens Brown og Hannah er et nyt bekendtskab på Dansk. ”Rivalen” er et usædvanligt og spændende samarbejde, som jeg sagtens kunne se munde ud i fremtidige thrillere fra de 4 damers hånd.

Scenen er den prestigefyldte og konkurrenceprægede dramaskole Orla Flynn Academy i London. Vi møder skolens forstander Adam Racki, de 4 veninder og konkurrenter Bel, Sadie, Ruby og Jess og deres ambitiøse mødre. Det vil sige, ambitiøse på deres døtres vegne.

De 4 mødre er nærmest blevet tvunget til at være en slags veninder på grund af deres døtres ambitioner om en fremtidig stor skuespillerkarriere. Det er 4 meget forskellige kvinder, der under andre omstændigheder, formentlig aldrig havde lært hinanden at kende.

De 4 kvinder og mødre er: Kendall Donovan og hendes datter Ruby er flyttet fra USA til London mens faderen Greg blev i Los Angeles. Juraprofessoren Carolyn og hendes datter Jess. Bronnie Richardson og hendes datter Bel. Bronnie arbejder som kostumier og syerske på skolen. Elise Bond og hendes datter Sadie. Elise ejer medicinalfirmaet BONDicar.

Som historien rulles op for læseren, opdager man at alle karaktererne har deres små hemmeligheder som ikke tåler dagens lys. De 4 mødre slås som løver for deres døtre, døtrenes fremtidige mål og deres position på skolen. Ingen skal komme i vejen for deres talentfulde døtre.

De 4 mødre Carolyn, Bronnie, Elsie og Kendall er uden tvivl hovedkaraktererne i ”Rivalen”. Hvor langt vil de gå i deres beskyttelse af døtrene. Hverken fædrene eller de øvrige medlemmer af de enkelte familier har en særlig fremtrædende rolle i ”Rivalen”.

Man følger på skift de 4 mødre og deres kampe for at fremhæve deres egne døtres fortrinligheder. Sideløbende med disse kampe så har de hver især deres egne hemmeligheder, som dårligt tåler dagens lys. Hvor langt vil mødrene gå for at beskytte deres døtre og deres egne små hemmeligheder.

En ny pige 17-årige Imogen Curwood starter på skolen og Adam synes at de 4 piger skal tage sig af Imogen. Men Imogen er anderledes og skræmmer i virkeligheden de 4 veninder og deres mødre. Samme dag som Imogen ankommer sker der en lavine af meget mærkelige hændelser.

Hændelser, hvoraf nogle godt kan fortolkes som egentlige mordforsøg. Er det et tilfælde? Karaktererne i ”Rivalen” er egentlig begrænset til skolelederen, mødrene og deres døtre. Det er meget få karakterer man møder udover disse og faktisk ikke én eneste anden elev på Orla Flynn Academy.

Alligevel synes jeg at de få karakterer er ganske interessante og jeg blev hurtigt fanget af selve historien og de meget forskellige karakterer i ”Rivalen”. Man er bestemt ikke i tvivl om, at forfatterne bag ”Rivalen” har en samlet stor erfaring i at skrive en medrivende, velskrevet historie, der formår at fastholde læseren.

I tilgift så bliver man præsenteret for et plot som jeg i hvert fald ikke havde set komme. ”Rivalen” får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen hvis du er til en thriller uden de store blodige scener men med et psykologisk twist og gentagne overraskelser.

Vurdering: 4/6 Roser

Krimiormen

Bogen kan købes her:

Tales

Besøg forlaget her:

GADS Forlag

4/6 Roser

"DEROUTE"

TORSTEN LANGE #1

SKREVET AF

KENT LANGKJÆR

"Deroute" skrevet af Kent Langkjær

Fremragende debut

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Kent Langkjær

Forlag: Forfatterskabet.dk

Udgivelse: 14. august 2020

Sider: 292

Format: Hæftet

Genre: Krimithriller

ISBN: 9788793927759

Anmeldt: 16. august 2020

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

En ung kvinde findes voldtaget og kvalt under festugen i Aarhus. Efterforskningsleder Torsten T. Lange er ny hos Østjyllands Politi, hvor han forsøger at genfinde sig selv som politimand efter en dramatisk afsked med Nordjyllands Politi.

Sammen med sit team fører efterforskningen ham i retningen af et maleri udstillet på festugen, en rockertype med bøllehat og et delvist opløst kvindelig i en kolonihaveforening i Aalborg. Som presset øges, opstår der kampe på de indre linjer, og Torsten må træffe valg, der får konsekvenser for efterforskningens succes.

Anmelderne skriver:

”Bragende flot debut.” Krimicirklen

”En ny krimiforfatter er trådt ind på scenen med en solid krimi fra provinsen.” Krimisiden.dk

Om forfatteren

Kent Langkjær (f. 1972) er leder i Aalborg kommunes socialpsykiatri og har en fortid som ergoterapeut på Aalborg psykiatriske sygehus og som distriktspsykiatrisk ergoterapeut på Nørrebro i København. Bøgerne med efterforskningsleder Torsten Lange er inspireret af de mange års arbejde i psykiatrisk regi.

Anmeldelse:

”Deroute” er Kent Langkjærs 1. bind af serien om Torsten T. Lange. Lange har nogle alvorlige psykiske problemer han slås med. Samtidig er 42-årige, fraskilte, Lange en dygtig efterforsker men hans psykiske udfordringer giver ham tillidsproblemer i forhold til sine kolleger.

Jeg læste Kent Langkjærs 2. bind ”Elektrochok” før jeg læste ”Deroute”. Det kan man også sagtens og få et godt udbytte af begge bøger, men jeg vil da helt klart anbefale at man læser ”Deroute” først, nu den er blevet genudgivet. Det giver et meget bedre billede af hovedpersonen Torsten Langes komplekse personlighed.

Jeg er dybt imponeret af opbygningen af karakteren Torsten Lange og hans personlighed. Måske indeholder de fleste mennesker i virkeligheden en snert af Torsten Langes personlighed. Torsten er født og opvokset i Aalborg og har det meste af sit arbejdsliv været tilknyttet Nordjyllands politi.

Af forskellige årsager er Torsten nu blevet presset til at starte som ny efterforskningsleder hos Østjyllands politi i Aarhus. Foran ham ligger en stor opgave med at finde sit ståsted i forhold til sine kolleger. En næsten uoverkommelig opgave hvor han presses fra flere sider.

En kvinde bliver fundet voldtaget og myrdet under Aarhus Festuge. Beate Morrild og hendes kollega Victor Enevoldsen er de første efterforskere på gerningsstedet. Indtil Lange startede som efterforskningsleder var Enevoldsen konstitueret som leder.

Enevoldsen er ikke et sekund i tvivl om, at han er en meget bedre efterforsker end Lange og modarbejder Lange konstant. Det giver selvfølgelig alvorlige problemer under efterforskningen at de 2 mænd ingen tillid har til hinanden. Beate Morrild føler sig klemt imellem de 2 kamphaner og ønsker egentlig ikke at vælge side.

Men hun kan ikke helt undslå sig. En måned tidligere blev en anden kvinde myrdet i Ålborg. Har de 2 mord noget med hinanden at gøre, eller er det en tilfældighed at de 2 mord har nogle lighedspunkter. Umiddelbart er der ikke nogen egentlig fællesnævner imellem de 2 kvinder.

En 3. kvinde findes myrdet på samme måde som de 2 andre og nu er forvirringen total. Middelbart er det kun Torsten Lange der kan se en sammenhæng og han modarbejdes voldsommere end nogensinde. Som læser fornemmer man at Torsten Lange er ved at bryde sammen.

Han presses helt umenneskeligt og mangler sine kollegers tillid og det giver næring til hans egen mistillid til andre. Samtidig er Lange overbevist om at morderen ikke har myrdet sit sidste offer endnu. Snart er det kun et spørgsmål om efterforskerne kan nå at stoppe morderen inden han slår til igen.

”Deroute” er en fantastisk debut og lægger fint op til efterfølgeren, som er i den absolutte topklasse. Når det kommer til Torsten Langes personlighed, så er man ikke et sekund i tvivl om, at forfatteren har en helt særlig og saglig viden på lige præcis dette felt.

”Deroute” er fantastisk velskrevet og evner på bedste vis, at fastholde læseren, lige fra første side. Plottet er virkelig godt tænkt. Hele historien er troværdig, velskrevet og har en god sammenhæng i historien. Kommer der mon et 3. bind?

Det så jeg da meget gerne. ”Deroute” får absolut mine varmeste anbefalinger med på vejen. En eminent skrevet Krimithriller der lægger fint op til efterfølgeren.

Vurdering: 4/6 Roser

Krimiormen

Bogen kan købes her:

Tales

Besøg forlaget her:

Forfatterskabet.dk

 

4/6 Roser

"THULESINGULARITETEN"

KONSPIRATIONSTHRILLER

SKREVET AF

TORBEN MAGNILD HUSUM

"Thulesingulariteten" skrevet af Torben Magnild Husum

Flot debut

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Torben Magnild Husum

Forlag: mellemgaard

Udgivelse: 14. august 2020

Sider: 314

Format: Hæftet

Genre: Konspirations thriller

ISBN: 9788772189505

Anmeldt: 14. august 2020

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Findes der rester af nazisternes hemmelige, okkulte selskaber i vore dage? Det spørgsmål bliver den humoristiske, joviale og impulsive konspirationsteoretiker Tom Eske og hans mere jordnære makker Ole tvunget til at finde et svar på.

De bliver kastet ud i en speget sag om en forsvunden historiestuderende, der forskede i netop disse ting. De to okkulte efterforskere jagter et spor, der bringer dem verden rundt i en søgen efter glemte nazibaser, bronzestatuetter af valkyrier, en mystisk energi og endnu større hemmeligheder – helt ukendt af det moderne menneske.

Hvad rodede Himmler, Thuleselskabet og Ahnenerbe egentlig med? Hvad foretog nazisterne sig i Antarktis i 40’erne – i det såkaldte Neuschwabenland? Og hvorfor besøgte Himmler en tændstikfabrik ved Farum i maj 1941?

Uddrag af bogen:

To rækker kontorborde stod langs den ene væg. De var fyldt med kolber, glas, instrumenter, papir, mapper og masser af andre ting, som jeg slet ikke ville gøre mig klog på. Der lå et fint lag støv over det hele. Det lignede ikke helt en typisk nazibase, som jeg forestillede mig det.

Der var godt nok de obligatoriske billeder af Hitler, Himmler og andre prominente nazister på væggene, men samtidig hang der sorte bannere med gyldne kanter overalt. De var dekoreret med mystiske runer og okkulte tegn. Jeg var ved at tabe både næse og mund.

Det her måtte nærmest være det største fund i Danmark siden Guldhornene.

Om forfatteren

Torben Magnild Husum (f. 1969) er uddannet datamatiker og folkeskolelærer. Tidligere har han studeret musikvidenskab og filosofi. Han arbejder til daglig som lærer på et 10. klassecenter. Torben har bidraget med noveller til antologien Lige under overfladen fra Science Fiction Cirklen.

Thulesingulariteten er hans første roman.

Anmeldelse:

”Thulesingulariteten” er forfatteren Torben Magnild Husums debut i konspirationsteorithriller-genren. Lidt om bogen. Tom Eske og hans konsulent Ole Knaptorp er bogens hovedpersoner. Tom leder et bureau der påtager sig mystiske okkulte og konspirationsteoretiske detektivopgaver.

Tom er en jovial, livsglad konspirationsteoretiker mens Ole er langt mere jordnær og nok en del mere skeptisk udi det okkulte. Ole kan dog slet ikke lade være med at følge Tom i hans detektivopgaver. Tom og Ole bliver opsøgt af den historiestuderende Rikke Maria Bjerregaard.

Hun er blevet henvist til Tom af hans tvillingesøster Bente der arbejder i politiet. Rikkes kæreste, Torsten forsvandt 4 dage tidligere. Torsten var i gang med sin ph.d. Afhandling i historie. Torsten og hans ven Jarek tog ud til en gammel tændstikfabrik ved Sortemosen ved Farum.

Jarek kom tilbage uden Torsten og kan ikke forklare hvad der skete. Snart er Tom og Ole hvirvlet ind i en søgen efter glemte nazi baser i både Danmark, Sydafrika og Antarktis, bronzestatuetter af valkyrier, mystiske tidsrejser og hemmeligheder som de aldrig havde drømt om eksisterede.

De er ikke alene om at afdække hemmelighederne og har i tilgift en klæbrig privatdetektiv i hælene. Fra første kapitel er ”Thulesingulariteten” fyldt med spænding og fart over feltet.

Da forfatteren kontaktede mig, blev jeg straks interesseret i hans debut af 2 væsentlige årsager. For det første er han en lokal spirende Rødovreforfatter og jeg blev interesseret i at læse, hvad en lokal kunne strikke sammen af ord. Dernæst så kunne jeg med det samme se, at ”Thulesingulariteten” var noget helt andet end en traditionel krimi eller thriller.

I tilgift så viste det sig at ”Thulesingulariteten” er smækfyldt med god humor. Der findes da ikke noget bedre end når et ganske alvorligt emne kan krydres med en tilpas portion smil og ja…ind imellem et latterbrøl. Lad mig sige det med det samme.

Jeg er vild med skrivestilen. Jeg betragter mig selv som forholdsvis jordbunden, så konspirationsteorier ligger altså ikke øverst på min spiseseddel udi en god thriller. Men jeg må indrømme at efter opstarten på bogen og når man lige får sat sig ind i forfatterens tankegang, så er det en helt fantastisk læseoplevelse.

Konspirationsteorierne er ikke længere ude end, at jeg godt kan abstrahere fra det okkulte og sagtens bare kan tage ordene ind som det de er. Jeg var alt i alt umådeligt godt underholdt. ”Thulesingulariteten” er nu ikke bare morsom underholdning.

Bogen tager faktisk godt fat i et ganske alvorligt emne og en af de værste perioder i nyere tids verdenshistorie. Inden jeg nåede igennem så endte historien med at føles ganske troværdig, trods min lille skepsis omkring det okkulte og konspirationsteorierne.

Det er nu ganske godt gået af en debutant. Har jeg lyst til at lære hovedkaraktererne Tom Eske og Ole Knaptorp nærmere at kende? Ja det har jeg i allerhøjeste grad. Jeg tager gerne imod en efterfølger til ”Thulesingulariteten” med åbne arme.

Da jeg var færdig med bogen, lavede jeg et lille interview med Torben Magnild Husum. Interviewet kan du læse her:

Torben Magnild Husum.

I interviewet fortalte forfatteren, at han faktisk er igang med en efterfølger til "Thulesingulariteten". Hermed mine varmeste anbefalinger til en konspirationsthriller i absolut den højeste klasse når det kommer til læseværdig litteratur.

Vurdering: 5/6 flyvende roser

Krimiormen

Bogen kan købes her:

Tales

Besøg forlaget her:

mellemgaard

5/6 Roser

"GRÜSSE VON BUBCHEN"

KRIMI

SKREVET AF

CALLI VOLLERTSEN

"Grüsse von bubschen" skrevet af Calli Vollertsen

Krimi fra 50`erne

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Calli Vollertsen

Forlag: mellemgaard

Udgivelse: 6. juli 2020

Sider: 179

Format: Hæftet

Genre: Krimi

ISBN: 9788772189925

Anmeldt: 3. august 2020

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

En krimi, der handler om Sønke Andresen, der er født og opvokset i Siltoft ude vestpå i marsken. Han er den yngste af to drenge og vokser op sammen med broderen Andreas i Gendarmeriets tjenestebolig. Andreas var under krigen frivillig i SS Division Wiking, og som sådan deltog han på østfronten og her også under slaget mod russerne ved byen Narva i Estland.

Han såres alvorligt og mister sin højre arm, hvorefter han hjemsendes og nu bor hos sine forældre i Siltoft. Sønke søger efter krigen ind til politiet og bliver optaget med tjeneste i København. Han får en stilling i drabsafdelingen på Københavns Politigård, men flytter dog senere og bliver leder af Københavns Politis Hittegodskontor, men bibeholder gennem kollegaen Ole Sibbesen kontakten til sin gamle afdeling.

På et slagteri i nærheden af Hittegodskontoret sker et brutalt mord, hvis videre efterforskning involverer broderen Andreas’ fortid i SS. Bogen giver et indblik i, hvordan det i 1950’erne var for en ung mand, der kom fra provinsen, og nu skulle omstille sig til et liv i København.

Uddrag af bogen:

Alarmcentralen, hvad kan jeg hjælpe med? Er det politiet, nej, du har ringet til Københavns Brandværn, alarmcentralen, men jeg skal have fat i politiet, her hænger en mand. Ja, men så er du det rigtige sted, vi er alarmcentral for både politi og brandværn. Hvad er der sket, hvorfra ringer du.

Jeg ringer fra kødbyen fra Bjerregårds Slagteri, der hænger en død mand på en krog i slagteriet. Jeg tror, han er død. Brandmand Carsten Jensen havde under samtalen med anmelderen kort noteret anmelderens oplysninger på en lap papir, som han nu på skrivebordet skubbede over til sin kollega, der sad ved samme bord.

Kollegaen ringede straks via den direkte forbindelse til Politigården afdeling HS. Brandmand Carsten Jensen ville nu fortsætte sin samtale med anmelderen, medens kollegaen holdt forbindelse åben til HS, men lyden fra telefonen fortalte ham, at anmelderen havde lagt røret på.

HS blev nu gjort bekendt med, at der ikke var yderligere oplysninger, idet anmelderen havde lagt røret på.

Om forfatteren

Calli Vollertsen er et efterkrigsbarn født og opvokset i barakkerne i sin hjemby Aabenraa og der opvokset hos sine bedsteforældre. Gik ud af skolen efter syv år og blev udlært mekaniker for senere at søge ind til politiet. Startede i København hos ordenspolitiet på Amager og endte sin karriere efter 35 år i politiet som kriminalassistent hos politiet i Gråsten Politikreds.

Andre udgaver:

E-bog, ePub

Anmeldelse:

”Grüsse von bubschen” er en krimi skrevet af Calli Vollertsen. Calli Vollertsen har i mange år været kriminalassistent og er desuden efterkrigsbarn, hvilket man tydeligt fornemmer på skrivestilen i ”Grüsse von bubschen”. På trods af sin klingende tyske titel så er ”Grüsse von bubschen” skrevet på dansk.

Faktisk har historien i ”Grüsse von bubschen” tråde tilbage til 2. verdenskrig og de danske medlemmer af det daværende SS Division Wiking. Men bogen starter egentlig et andet sted på en anden tid. Vi er i 1958 i København, altså på ingen måde i nutiden.

Sønke Andresen er oprindeligt fra sønderjylland. Han er lige blevet ansat som leder af Hittegodskontoret i København. Egentlig havde Sønke en drøm om, at han gerne vil være tilknyttet drabsafdelingen. Men da han kun er i starten af 30`erne, så er han endnu for ung til at få en ledende stilling i drabsafdelingen.

Han mener derfor at stillingen på Hittegodskontoret kan være et godt springbræt til sin ønskestilling, hvis nu han kan vise at han er en god leder. Sønke er kæreste med Erna, som han er helt sikker på han skal være sammen med langt ude i fremtiden, de bor dog endnu ikke sammen.

I 50`ernes København kunne man kun få en lejlighed, hvis man var gift, så Sønke og Erna må vente lidt endnu. Bag Hittegodskontoret ligger kødbyen. En dag bliver en mand fundet i et slagteri, bestialsk hængt i en kødkrog. Sønke har selvfølgelig intet med efterforskningen at gøre, men kan alligevel ikke lade være med at lave sine egne små undersøgelser af mordet og omstændighederne omkring.

Det ligger ligesom i blodet. Hans bedste ven Ole Sibbesen er til gengæld en del af opklaringsarbejdet. Ole aflægger jævnligt rapport til Sønke omkring hvordan efterforskningen skrider frem. Sønkes bror Andreas er lidt ældre end Sønke og krigsinvalid fra 2. Verdenskrig.

Ved en tilfældighed fortæller Andreas en historie fra sin tid i SS Division Wiking i Estland. Det slår Sønke at Andreas` historie har ret mange lighedspunkter med mordet som drabsafdelingen lige nu efterforsker. Sønke går videre til Ole med sin viden.

Men Oles chef har stirret sig blind på et helt andet handlingsforløb. ”Grüsse von bubschen” er egentlig er ret enkel historie. Alligevel formår plottet at overraske. Historien er ganske velformuleret og har en spændende skrivestil. I tilgift fik jeg en masse ny viden om de Danskere der under 2. verdenskrig meldte sig til SS` tjeneste.

Et emne som rigtig mange af efterkrigstidens forfattere i virkeligheden er gået udenom i litteraturen. På trods af at jeg har læst virkelig mange bøger om tiden under 2. Verdenskrig, så er det mit første bekendtskab, med den del af historien.

Det giver bestemt ”Grüsse von bubschen” en ekstra spændende dimension, i mine øjne. Medlemmerne af SS Division Wiking er beskrevet som helt almindeligt unge mennesker med en drøm for fremtiden. Jeg var rigtig godt underholdt af denne lille fine krimi ”Grüsse von bubschen” skrevet af Calli Vollertsen og har et lille ønske.

Jeg vil meget gerne lære Sønke Andresen nærmere at kande i en eventuel efterfølger til ”Grüsse von bubschen”. Mine varmeste anbefalinger til ”Grüsse von bubschen”. Eminent læsning hvis du mangler en god og lidt anderledes bog til ferien, hvis du stadig har en ferie til gode 😊

Vurdering: 4/6 Roser

Krimiormen

Bogen kan købes her:

Tales

Besøg forlaget her:

mellemgaard

4/6 Roser

"ANAH"

THRILLER 

SKREVET AF

OLE MØLLER

"Anah" skrevet af Ole Møller

Politisk thriller

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Ole Møller

Forlag: Forfatterskabet.dk

Udgivelse: 1. august 2020

Sider: 206

Format: Hæftet

Genre: Thriller

ISBN: 9788793927650

Anmeldt: 1. august 2020

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

ANAH er en politisk thriller, som bygger på de dramatiske begivenheder, som fandt sted i sommeren 2014 i det mishandlede Irak. Islamisk Stat udråber Kalifatet og erobrer store områder, herunder byen Anah ved Eufrat. Sygeplejersken Maria arbejder for hjælpeorganisationen Humanity for Humanity, men hendes sygehus bliver skueplads for grusomheder fra både IS og koalitionen af krigsførende lande i området.

Aktørerne presses hårdt fysisk, mentalt og moralsk, så kun tro, håb og menneskelige ofre kan bringe dem igennem. Men ingen slipper uden ar på krop og sind. Bogen afspejler religionens betydning for evnen til at takle menneskelig ondskab og møde kærligheden.

Om forfatteren

Ole Møller har som læge arbejdet med mennesker i 40 år. Hans pensionering medførte lyst til at skrive om mennesker. Dette er hans debutroman, der er præget af facts in fiction og etiske, moralske og religiøse dilemmaer, når mennesker presses af ondskab.

Anmeldelse:

”Anah” er Ole Møllers debutroman. Den er velskrevet, velformuleret og har en rigtig god sammenhæng i historien. Hvis man gerne vil læse en letlæst thriller, skrevet uden de store svinkærinder, så er ”Anah” et rigtig godt bud på en god og tankevækkende historie, trods ”Anah”s lidenhed, om man så må sige.

Hovedpersonen er en 35-årig sygeplejerske og projektkoordinator Maria. Maria arbejder for organisationen Humanity For Humanity. Hun er udsendt for organisationen til den Irakiske by Anah. Hun arbejder på byens hospital sammen med lægen Gustav Albrecht.

Da vi kommer ind i historien, har Gustav og Maria været på Anahs hospital i 4 måneder. Maria og Gustav arbejder sammen med den Irakiske læge Aslan. 2 måneder tidligere blev Anah overtaget af IS ledet af Abu Mukhtuar Bin Makhmoud også kaldet Henry.

Henry forlanger at hospitalet behandler hans krigere og inden længe kommer der kun lokale patienter hvis de er i yderste livsfare. Alle andre end Henrys krigere holder sig simpelthen væk. Da vi kommer ind i historien er hospitalet blevet bombet og Maria vågner forslået og fortumlet op i murbrokkerne.

Maria ligger helt stille af frygt for at blive opdaget af Henry og hans krigere. De ting hun ser, derfra hvor hun ligger, er så grusomme og forfærdelige at det præger hende længe efter. Hun ser for alvor, hvad Henry er i stand til. Pludselig kommer den Danske arkæolog Simon Rosenberg forbi, der hvor Maria skjuler sig. Sammen prøver de at snige sig væk fra hospitalet og Anah.

Sammen flygter de igennem et underjordisk tunnelsystem. Simon arbejder på Anahs rådhus for UNESCO. Hjemme i Danmark er Martin Andersen voldsomt bekymret. Martin er speciallæge og leder for Humanity For Humanity på kontoret i København. Tidligere har han arbejdet sammen med Maria i Afghanistan.

Maria har gjort et stort og uudsletteligt indtryk på Martin. Edward Jones er Læge, Administrator og IT-chef for Humanity For Humanity på kontoret i København. Edward og Martin får at vide at hospitalet i Anah er blevet bombet og ingen ved hvor Gustav og Maria er og om de i det hele taget er i live.

Martin beslutter sig for selv at tage til Baghdad. Da Martin ankommer til Baghdad følges han med den Danske major Kennet Storm under dække af at Martin er hans læge. Sammen tager Martin og Kennet til militærbasen Al Asad.

Martin bliver midlertidigt ansat af hæren og skal være under Oberst Jansens kommando. Sammen skal de nu planlægge hvordan Martin kommer til Anah for at lede efter Gustav og Maria. ”Anah” er en fantastisk spændende thriller. På trods af at bogen kun er på lidt over 200 sider, så er det lykkedes forfatteren Ole Møller at koge en fantastisk spændende historie ind så ”Anah” indeholder al den spænding som en god politisk thriller skal.

”Anah” er en Facts in Fiction der emmer af etiske, moralske og religiøse dilemmaer. I tilgift så er historien krydret med en utrolig smuk kærlighedshistorie. ”Anah” indeholder bagerst i bogen et persongalleri. Personligt ville jeg ønske at mange flere forfattere ville adoptere denne mulighed.

Jeg er ret vild med at man kan slå op i persongalleriet for at læse lidt mere om hvem de forskellige karakterer er i forhold til hinanden. Mine varmeste anbefalinger til ”Anah” som er en fantastisk spændende politisk thriller, helt som en thriller skal være.

Smækfyldt med interessante karakterer og spænding fra første side.

Vurdering: 5/6 Roser

Krimiormen

Bogen kan købes her:

Tales

Besøg forlaget her:

Forfatterskabet.dk

5/6 Roser