Krimiormen

en blog om mine læseeventyr og lidt andet godt 😁

JANUAR 2019

"ERTEBØLLE-TIDEN"

SKREVET AF

PER STRAARUP SØNDERGAARD

"Ertebølle-tiden" skrevet af Per Straarup Søndergaard

Om bogen:

Ertebølletiden” er en del af Maxi-serien, der består af letlæste fagbøger til børn i 2.-4. klasse. Bøgerne er bygget op som klassiske fagbøger og er velegnede til faglig læsning. “Ertebølletiden” kan også indgå i forløb om faglig læsning og/eller i historieundervisningen som led i arbejdet med kanonpunktet Ertebøllekulturen.

Man kan downloade elevopgaver på Straarupogco.dk

Anmeldelse:

Jeg købte bogen på Bogforum 2018 da vi ind imellem har børn på besøg i vores hjem. Bogen er meget overskuelig og i et meget enkelt sprog. Den er bestemt meget velegnet til børn på 8-10 år og uden for lange kapitler. Hvert kapitel er på 2 sider.

Ud fra målgruppen er den bestemt meget velegnet som faglig læsning eller bare til de videbegærlige børn.

Vurdering: 5 ud af 6 stjerner

Krimiormen :)

5/6 Roser

PERFEKT HUD

SKREVET AF

OLE HENRIKSEN

"Perfekt hud" skrevet af Ole Henriksen

Bliv din egen hudplejeekspert

Om bogen:

Udgivet i 2016 – Bliv din egen hudplejeekspert. Ole Henriksen har mere end 40 års hudplejeekspertise bag sig, og han har igennem årene behandlet alle slags hudproblemer. I denne bog tager han nu dig ved hånden og gør dig til din egen hudplejeekspert.

Uanset om du har tør, sart, uren hud, rosacea, akne, eller tidens tand har sat sine spor i dit ansigt, får du Ole Henriksens insidertips til, hvordan du kan komme problemerne til livs og opleve den fantastiske forvandling. Følger du rådene vil belønningen for dit engagement være en smuk hud, og du vil kunne opnå en glød, der stråler af sundhed.

Men du skal vide, at perfekt hud ikke kun drejer sig om hudpleje. Det er i lige så høj grad et spørgsmål om at stråle indefra. At spise den rigtige mad og ikke mindst at glæde sig over livet, mens du lever det. Smil kærligt til dig selv i spejlet – nu begynder din forvandling.

Anmeldelse:

Hvad laver en bog om hudpleje her på min Blog spørger du måske ! Svaret er dels at Krimiorme også elsker et lækkert skind og så er jeg fan af at være i selskab med Ole Henriksen. Man kan næsten ikke undgå at blive i godt humør. Heller ikke selv om det ”kun” handler om hudpleje.

Jeg har mødt Ole 4 gange og det er en oplevelse hver gang 😊 Tilbage til lige præcis denne bog. Man skal gøre sig klart, at det er en bog der sælger Oles produkter ganske godt 😊 Da jeg selv er bruger af nogle af hans produkter så generer det mig ikke.

Men man får også en guide til hvordan man kigger rigtigt på sin hud, små opskrifter til ting man selv kan mikse sammen i sit køkken og en guide til hvordan Ole lever sit liv. Sådan som han mener, at vi alle burde leve hvert vores liv.

Der er sågar vejledning til kost og bevægelse. Som tillæg så er der også nogle meget kloge ord ind imellem. Citat fra Bogen: ”Vælger vi at omfavne livet, er det nemmere at skabe et lykkeligt liv, fyldt med eventyr og personlig udvikling.

Uanset alder. Ole Henriksen.” Det er absolut en bog jeg har haft meget glæde af. Jeg har både læst den fra ende til anden og så har jeg efterfølgende brugt den som opslagsværk. Til sidst et lille hjertesuk til Ole Henriksen og dem der vejleder ham 😊

Hvor kunne det være dejligt hvis man kunne få en bog der i oversigtsform fortæller om de enkelte produkter og hvordan man bruger dem, hvis man vælger at investere i produkterne frem for at lave dem selv. Summa Summarum.

Bogen er helt sikkert en god investering i et sundere og klogere liv.

Vurdering: 6 ud af 6 stjerner

Krimiormen.

6/6 Roser

"BRITT-MARIe VAR HER"

SKREVET AF

FREDRIK BACKMAN

"Britt-Marie var her" skrevet af Fredrik Backman

OM BOGEN:

Nogle gange sker der noget i livet, som gør, at man starter forfra. For Britt-Marie på 63 år var det en mand, som efter 40 års ægteskab valgte at være sammen med en anden kvinde. Om hun ville det eller ej, så var det i hvert fald hendes startskud til et nyt liv.

"Britt-Marie var her!" er historien om, hvordan man i en sen alder bliver inviteret ud i den virkelige verden igen. I "Britt-Marie var her!" kan du læse, hvordan Britt-Marie tackler at flytte til den lille flække, Borg og hertil, hvordan hun håndterer, at byens fodboldhold er det eneste, der er tilbage i byen.

ANMELDELSE:

Som i sine andre bøger skriver Backman utroligt morsomt og medrivende. Man forventer lidt at man ved hvordan Britt-Marie reagerer på de forskellige situationer hun kommer ud i. Meen Britt-Marie er altså ikke som alle andre. Historien er velskrevet, utrolig morsom og...hold nu fast ...:D Man kan altså ikke lade være med, at få lidt vand i øjnene fordi den samtidig er så rørende.

Hvis ikke vandet kommer fordi man bliver rasende på Britt-Maries vegne og tænker...Det er da utroligt hvad hun har måtte stå model til igennem sit 60-årige liv.

"Herregårdens datter"

af

Frederik Søren Thisted-Jensen

(1882-1955)

Endnu en af mine bøger der stammer fra min arv. Det er altså en historie der har mange år på bagen. Den blev udgivet første gang i 1911 men den udgave jeg har er fra en seie som "Hus og hjems forlag" udgav i 1947. Først lidt om forfatteren.

Thisted-Jensen fik lærereksamen fra Ranum Seminarium i 1903. Sideløbende med sin lærergerning udgav han en del bøger igennem årene. Historien handler om datteren på "Borregård" Gyde Ross. Hendes far, Erik Ross var egentlig ikke en dygtig landmand men havde god forstand på penge.

Takket være hans forvalter Viggo Mogensen har han dog et ganske sundt landbrug. Ægteparret Ross havde 2 døtre og 1 søn. Sønnen Robert havde læst på landbohøjskolen og var nu forvalter på en stor gård på sjælland. Datteren Gerda var gift med en læge og boede i København.

Den ældste datter Gyrithe også kaldet Gyde boede stadig hjemme. Gyde var født delvist lammet i den ene side af kroppen og brugte 2 stokke når hun skulle gå. Gyde var stadig ugift og godt 30 år gammel. Det er således Gyde historien egentlig handler om.

Bogen har dog også et spændende persongalleri såsom Kukke, Kristian fjerdekarl, Karl den femte, Erik Sjettekarl, Lars, Bus-Sine, Gitte, Malke-Met og hendes yndige datter Mari. Disse 2 har også en fremtrædende rolle i historien. Mændene havde fået deres tal-navne efter hvem der havde været længst tid på gården.

Så er der Søren og Else som har boet sammen i 10 år uden, at være gift. De er ofte uvenner men ender dog altid med, at finde sammen igen. Husar-Tammes og hans kone Husar-Line havde en stor børneflok på 14 børn hvoraf de fleste efterhånden var flyttet hjemmefra.

Ind imellem slog Tames sig på flasken og når han gjorde det fik Line ofte lidt klø. Den yngste dreng Anton var nu 9 år og Vogterdreng på gården. Igennem historien får man en god forståelse for hvordan livet på en større gård har været dengang man brugte håndkraft og heste til det meste af arbejdet.

Om sommeren havde man en del Polakker til hjælp i roemarken og dermed også en "Polakforvalter" Holm som Mælke-Mets Mari var meget forelsket i. De sidste 2 år er forvalter Mogensen blevet mere og mere forelsket i datteren Gyde.

De 2 er da også meget nære og hinandens fortrolige. Gyde betragter sig selv som krøbling og er derfor overbevist om, at hun aldrig vil finde en mand der vil have hende som kone. Mogensen prøver dog, at overbevise Gyde om, at hun har masser af andre gode kvaliteter.

I løbet af det næste års tid blusser også Gydes følelser for Mogensen op. Mogensen beslutter sig for, at fri til Gyde og på trods af hendes følelser for Mogensen vil hun dog ikke give ham sit ja men hun giver ham heller ikke et klart nej til ægteskab, men holder ham lidt hen i det uvisse.

"Ambrosius"

Skrevet af

Olga Eggers 1875-1945

Olga Eggers var socialdemokrat og kvindeforkæmper - hun kæmpede for kvinders frigørelse, både seksuelt og økonomisk, ligesom hun forsvarede jøder og homoseksuelle. Højst besynderligt endte hun med at blive fuldblods nazist, med alt hvad dertil hører - hun udgav bl a. det jødefjendske blad "Kamptegnet" der var så rabiat i sin tone, at Werner von Best forbød det??!!I

1945 blev hun arresteret og indsat i Vestre Fængsel 69 år gammel. Her døde hun - formentlig af et hjerteslag. Hendes bøger, som ingen siden har udgivet eller læst, var meget populære og hun solgte faktisk mere end flere af sine samtidige - bl. a. Agnes Henningsen.

Den historiske roman "Ambrosius" handler selvfølgelig om vores store digter Ambrosius Stub og er udgivet helt tilbage i 1936. Bogen er delt i 4 dele. I første del følger man Ambrosius tur til Valdemar slot og de mange mennesker der tilbringer deres sommer på slottet som gæster. Bogen fængede mig hurtigt.

Den er meget velskrevet og har det hele. Det er grundlæggende en bog fyldt med kærlighed blandet med intriger, drama, sorg og ufattelig lykke. Hvornår den egentlig foregår er lidt usikkert men jeg vil gætte på 1700-tallet.

Vurdering : 4/6 stjerner

Krimiormen

4/6 Roser

"DENNE DAG, ET LIV"

EN ASTRID LINDGREN-BIOGRAFI

"Denne dag, et liv" skrevet af Jens Andersen

Om bogen:

„Jeg lever løs og synes, at man skal behandle hver dag, som om den var den eneste, man har,” sagde Astrid Lindgren. Hun døde som 94-årig i 2002. Ordene ”Denne dag, et liv” mødte hun første gang som ung oprørsk pige i 1925. De fulgte hende gennem livet, i kærligheden og i kunsten som et mantra, som en form for ledetråd i menneskets uforskammet korte liv: Grib det, nyd det, brug det!

Den kunst forstod Astrid Lindgren, hvad enten hun befandt sig i naturen, forsvandt dybt ind i en skriveproces, legede heks med sine små slægtninge, kæmpede for børnebogens status, for unges rettigheder, eller som ældre trådte i karakter som miljøaktivist, fredsforkæmper og filantrop.

DENNE DAG, ET LIV er den første nordiske Astrid Lindgren-biografi i 40 år. Den fortæller en ny historie, den går bag forfatterskabets facade, og skildrer forfatterens tanker og handlinger, kampe, nederlag og sejre, drømme og depressioner.

Bogen bygger på et væld af hidtil ukendte, aldrig tidligere publicerede breve, dagbøger og fotos, samt på halvandet års samtaler med Astrid Lindgrens datter, Karin Nyman, der på nærmeste hold fulgte sin berømte mors karriere og splittede forhold til berømmelse, rigdom, ensomhed, magt - og mænd.

Anmeldelse:

Citat fra bogen:

”Hvad der IKKE er livets mening, det ved jeg. At skrabe penge og ting og sager sammen, at leve et kendisliv og føre sig frem på ugebladenes kendissider, at være så bange for ensomhed og stilhed, at , man aldrig når i fred og ro at tænke: hvad gør jeg med min korte stund her på jorden ?”

Astrid Lindgren (1983).

Bogen blev udgivet i 2014. Astrid Lindgren levede fra 1907-2002. Der findes nok ikke mange der ikke har stiftet bekendtskab med hendes bøger der blandt andet tæller Pippi Langstrømpe, Mio, min Mio, Emil fra Lønneberg, Brødrene Løvehjerte og Ronja Røverdatter.

Forfatteren Jens Andersen er fantastisk til at skrive levende og interessant og beskriver Astrid Lindgrens liv både privat og med en rigtig god beskrivelse af hendes arbejdsliv og mærkesager. Hun var født Astrid Ericsson og startede en lovende journalistkarriere.

I 1926 blev karriereren dog sat på pause da Astrid bliver gravid uden, at være gift. Barnet bliver sat i pleje indtil 1930 i Brønshøj. Frem til 1930 besøger hun sønnen 4-5 gange om året. I 1931 blev Astrid gift med Kontorchef Sture Lindgren.

I 1934 får de datteren Karin. Sture døde i 1952. I 1941 begynder Astrid, at skriver på historierne om Pippi Langstrømpe. En historie der lever i bedste velgående den dag i dag. Sidst i bogen er der en oversigt over en del af de bøger som Astrid Lindgren var forfatter til igennem sit lange og helt fantastiske forfatterskab.

Vurdering: 6 ud fa 6 stjerner

Krimiormen

6/6 Roser

"PIGEN MED RØVGEVIRET"

SKREVET AF

AMY SCHUMER

"Pigen med røvgeviret" skrevet af Amy Schumer

OM BOGEN:

Amy Schumer er kendt for sine skamløse og feministiske udtalelser, men uanset om man kender til Amy Schumer eller ej, krummer man tæer, griner højt og nikker genkendende til hendes historier om at være både veninde, søster og datter samtidig med, at hun fortæller om sin kamp om at bryde igennem som kvindelig komiker i USA.

ANMELDELSE:

Jeg vidste ikke hvem Amy Schumer var og det var meget tilfældigt, at vi fik sat lydbogen på da vi var på en længere køretur :D Jeg skal love for, at vi fik bog for alle pengene og var nær ved at kløjs i Gajolerne undervejs :D En utrolig morsom bog, men også en smule uartig 😊

Der bliver ikke lagt fingre imellem når Schumer fortæller om sin opvækst og sin kamp for, at blive en kendt komiker og en voksen kvinde 😊 Man skal absolut ikke have sarte ører når man læser hendes bog. Der bliver brugt godt af Superlativerne for at beskrive diverse kropsdele og kønsdele😊

men i virkeligheden bevirker det samtidig at man tror på hvert et ord hun skriver 😁absolut læseværdig 😃 Og god for lattermusklerne :D

Vurdering 5/6

Krimiormen

5/6 Roser

"TESTAMENTET"

SKREVET AF

ANNE LINNET

"Testamentet" skrevet af Anne Linnet

Om bogen:

Bogen er en selvbiografi af sangerinden selv. I bogen fortæller Anne Linnet for første gang helt åbent om kærligheden i sit liv, om op og nedturerne, om musikken, om alle historierne - og kvinderne/mændende - bag de mange sange der er blevet skrevet i årernes løb, samt om de tab, som kostede mange tårer og megen smerte, men som måtte fordrives.

Anne Linnet har været en del af den danske musikscene siden 1970´erne, og har fået stor anerkendelse igennem tiden grundet hendes ofte feministiske og poltiske tekster, samt hendes ærlighed og åbenhed. I 2008 modtog sangerinden IFPI´s Ærespris.

Anmeldelse:

Erindringerne er skrevet som en lang dagbog med mange gentagelser fra tournéer, nattelivets fester, dansen på lagenet og den uløselige situation på hjemmefronten. Hvis en mand havde skrevet på samme måde om sin jagt, lyst og forførelse havde det været provokerende!

Nøgternt lægger hun sine erfaringer og indsigter frem. Lysten, den ubændige energi, den tætte kontakt til egne følelser er den kilde, hun øser af i sine kompositioner og sange. Det er et stærkt testamente, hvor vi kommer tæt på dannelsen af kunstneren og mennesket.

Jeg synes at starten af bogen er lidt forvirrende indtil det viser sig, at den er skrevet som en dagbog til Anne Linnets barnebarn. Den svinger imellem en slags dagbog og breve til barnebarnet. I min optik er bogen rigeligt lang og man føler lidt, at det er gentagelse på gentagelse.

Jeg følte ikke at det egentlig var en musikalsk og personlig biografi men mere en erotisk biografi. Man får en grundig indføring i mange af Annes seksuelle forhold og ikke så meget om sin musikalske løbebane. Der er selvfølgelig også en del historier om de 2 ældste børn.

Det musikalske har helt sikkert en birolle i bogen. Det er selvfølgelig også udmærket hvis man er lidt mere nysgerrig omkring Anne Linnets seksualitet. Retfærdigvis må siges, at jeg ikke er så meget for erotiske og romantiske fortællinger.

Jeg ser bogen som et forsøg på at genoplive de seksuelle eventyr som Anne har oplevet igennem årene og så er der brugt en del sider på, at beskrive nogle af de af hendes elskere og elskerinder der er kendt i offentligheden. Godt nok bliver de kendte mennesker kun beskrevet ved fornavn, men enhver som har fulgt lidt med i de kulørte blade er slet ikke i tvivl om hvem der er tale om.

På den positive side er det da en udmærket historie om end den er noget langtrukken.

Vurdering: 3/5 stjerner

Krimiormen

3/6 Roser

"SMS FRA MINSK"

SKREVET AF

ANDERS PETERSSON

"SMS fra Minsk" krevet af Anders Petersson

Om Bogen:

' SMS fra Minsk af Anders Petersson er en samfundssatirisk krimi, der tager afsæt i det moderne danske samfund med forbrugerisme, snobberi, og livet for dem, der synes de kan tillade sig lidt mere end andre mennesker. Det er en spændingsroman med et humoristisk glimt i øjet.

En tysk ridelærer findes brutalt myrdet i en gylletank kvalt levende. Herfra trækker handlingen en lang række tråde til ridecentre, IT-firmaer, storinvestorer, skaldede programmører, mandeglade kvinder og jagtglade rigmænd. Kriminalkommissæren går i gang med opklaringen af mordet.

Med hjælp fra sin økologiske og venstreorienterede kone Rød-blok-Lene nærmer de sig opklaringen dag for dag. Læseren kommer vidt omkring fra Berlin til Poznan, Minsk og retur til København.

Anmeldelse:

Man føres igennem mange samfundslag igennem bogen. Lige fra det velhavende nordsjælland med ridecentret ejet af Ellen Hæstrup, kombineret Dyrlæge og ridecenterejer og videre til Søren og Sonjas hjem i Rungsted, parret der ejer en IT-virksomhed, cloudy Solutions, derfra igennem Arbejderkvarteret i Sundby på Amager og sørme om man ikke også lige svinger en tur til Thisted i nordjylland ind imellem.

Turen stopper ikke her. Man når også lige at runde Tyskland, Polen og hvide Rusland. En detalje der fangede mig var de historiske beskrivelser af Amager og storkøbenhavn. Nok fordi jeg selv oprindeligt stammer fra øen og dermed kan identificere mig med baggrunden. Det giver altid en historie lidt ekstra dimension fra min side.

Jens Jørgen Lund kaldet JJ og kollegaen Mogens Jørgensen får til opgave at opklare et mord, ikke mindst assisteret af JJ`s ræverøde kone Lene. JJ og Mogens har meget forskellige baggrunde men har dog et rigtigt godt samarbejde med den rette mænge af blød og barsk politimand.

Undervejs hører man om gamle grimme sager som måske ikke blev opklaret på det helt rigtige grundlag, men dog blev opklaret. Bogen er ikke fyldt med vold og blod men historien er alligevel rigtig godt fortalt. Jeg synes dog at der mangler en lidt mere fuldendt afslutning på historien.

Absolut en god bog af en debutant og helt sikkert anbefalelsesværdig. Det er som altid forfriskende at læse en historie fra en forfatter man ikke kendte til i forvejen og som faktisk skriver helt fantastisk :D

5 ud af 6 Stjerner

Krimiormen.

5/6 Roser

"KADAVERET PÅ KLOSTERBAKKEN" SKREVET AF BIRGITTE ABDEL

"Kadaveret på klosterbakken" skrevet af Birgitte Abdel

Frieksemplar sendt fra forlaget.

Forfatter: Birgitte Abdel

Forlag: Forfatterskabet

Udgivet: 2016

Sider: 447

Kategori: Krimi

Anmeldt: 22.01.2019

Om Bogen:

På et nybygget psykiatrisk behandlingssted på Klosterbakken findes et sortklædt legeme hængt i foyeren. Dagen efter er liget forsvundet. Alt fremstår pletfrit til åbningen af behandlingsstedet Hotel Momenta, men snart trænger en ubestemmelig lugt op fra kælderen og breder sig til hele bygningen.

Lokale beboere fortæller om en kutteklædt tiggermunk, der hjemsøger Klosterbakken og sammen med løgn og intriger, sniger uhyggen sig ind i de ellers så fredelige omgivelser. Journalisten Beate Sejer Larsson drages tilfældigt ind i begivenhederne om det suspekte behandlingssted, og hun beslutter sig for at finde frem til, hvad der ligger bag det mystiske dødsfald.

Anmeldelse:

Et af bogens citater: ”Man må kende fortiden for at forstå nutiden. ” Journalisten Beate Sejer Larsson vender tilbage til Dagbladet efter at have været væk i 1 ½ år. Man får det ikke direkte at vide, men hun har formodentlig været sygemeldt. Hun vender dog ikke tilbage til sin tidligere stilling som krimi journalist men får i stedet en stilling på avisens weekend tillæg Sundhed og Livsstil.

Absolut ikke en stilling der passer Beate særligt godt. Beate og hendes kollegaer skal på besøg på det nye behandlingssted Hotel Momenta. Meget hurtigt fornemmer man, at så godt som alle de ledende medarbejdere på behandlingsstedet har nogle hemmeligheder som de helst ikke vil inddrage andre i.

Bogen er fantastisk velskrevet og fyldt med spænding uden at det dog flyder med blod ud af siderne. Ikke desto mindre er historien uhyggelig og smækfyldt med overraskende drejninger af historien. Så snart man tror at man har regnet ud hvad historien handler om så får den endnu en drejning i en ny retning.

Sproget er enkelt og forståeligt hvis man lige ser bort fra et par enkelte latinske vendinger. Jeg kendte ikke Birgitte Abdel som forfatter inden jeg begyndte på bogen, men det bliver absolut ikke sidste gang jeg giver mig i kast med en af hendes bøger og jeg glæder mig til mere af samme forfatter.

Jeg var godt underholdt og så er det dejligt forfriskende at finde en forfatter som er forholdsvis ukendt og som skriver helt fantastisk og ikke mekanisk. en bog man slet ikke kan slippe igen og som jeg varmt kan anbefale.

5/6 Stjerner Krimiormen

5/6 Roser

"HVID DØD"

SKREVET AF

KARIN SLAUGHTER

"Hvid død" skrevet af Karin Slaughter

Hvid død af Karin Slaughter er en krimithriller. Lena Adams er politikommisær i Heartsdale, og prøver at fortrænge sine dårlige minder fra sin fødeby, Reece. Det bliver dog klart for hende, at man ikke kan flygte fra fortiden: Da en ung kvinde findes maltraktereti Reece, er Lena den eneste mistænkte.

Heartsdales politichef Jeffrey Tolliver og hans kone Sara Linton prøver desperat at finde frem til den rigtige morder, så Lena Adams kan blive frikendt og mordene høre op. Som sædvanligt skriver Karin Slaughter fantastisk spændende med den ene overraskelse efter den anden. Særligt slutningen er fuldstændig uventet men dog ikke helt efter min smag :D

men ellers en fantastisk bog der absolut kan anbefales til en god sommerferiie :D