Krimiormen

en blog om mine læseeventyr og lidt andet godt 😁

APRIL 2020 PÅ BLOGGEN

April 2020

april 2020

April på bloggen var lidt mere stille end marts, men stadig med masser af gode oplevelser. Hele 2 konkurrencer blev det til og 4 glade vindere.

Måneden startede stille med den skønlitterære roman ”Refugium” skrevet af Anita Albers. Forfatteren Juliane befinder sig over halvvejs i livet. Hendes to døtre er flyttet hjemmefra, og hun har ladet sig separere fra ægtemanden Max. ”Refugium” skrevet af Anita Albers er en på samme tider smuk, sørgmodig og lykkelig oplevelse. Hovedpersonen Forfatteren Juliane har arvet sin mosters hus, langt udenfor byen. Juliane er egentlig bymenneske, men huset giver hende mulighed for at komme lidt væk fra hverdagen, eksmanden og måske komme i gang med sin næste bog. 4 Roser gav jeg til denne smukke bog.

Den næste og var kategoriseret som en spændingsroman ”Frelse” skrevet af Dan Elgaard som jeg også gav 4 roser. Frelse en spændingsroman, der blander science fiction, fantasy og krimielementer. Bogen tager læseren med på en rutsjebanetur af hårdkogt action, hvor handlingen konstant overrasker, så læseren næppe kan regne slutningen ud. En gruppe mennesker befinder sig pludselig i en anden verden, og lærer snart, at Jorden står overfor udryddelse. ”Frelse” er egentlig en spændingsroman skrevet af Dan Elgaard. Men jeg ser den nok meget mere som en science-fiction-spændingsroman. ”Frelse” blander på finurlig vis spænding med science-fiction med dybe følelser og nær samhørighed blandt individer. Dermed sagt at man med ”Frelse” ikke skal forvente en traditionel spændingsroman, men en spændende nytænkning udi processen at blande genrer.

Spændingskrimien ”Hvem er fjenden?” skrevet af Erik Hauervig fik 3 roser. Hvem er fjenden? er en barsk og afslørende krimi om unge kriminelle bander og grupperinger i Danmark og Sverige, som bekriger hinanden på tværs af landegrænser. Konflikten begynder, da en gruppe stjæler hash fra en rockerbande, og det slipper man ikke ustraffet fra. I den øverste politiledelse taler man med to tunger, og landets justitsminister og andre folketingsmedlemmer har alle deres egne løsninger på, hvordan en bandekrig skal stoppes af den politistyrke, landet reelt har. ”Hvem er fjenden?” skrevet af Erik Hauervig udgivet af Skriveforlaget er smækfyldt med rockerbander og indvandrerbander der bekriger hinanden, sælger hash, smuglervarer, tyvekoster og betragter kvinder som en handelsvare. ”Hvem er fjenden?” foregår mest i København med afstikkere til Sverige.

Spændingsromanen ”Lucky Lucy” skrevet af Josefine Blom fik 5 flotte roser og var en anderledes spændende oplevelse. Samtidig udloddede jeg også et eksemplar i en give-away som forlaget var så venlige at donere et eksemplar til. Året er 1890, et sted i et opdigtet Louisiana, USA. En kvinde, indlagt på et sindssygehospital, er flygtet fra sin barndoms ekstreme mishandling og ind i sit eget sind. I en parallel virkelighed opstår hendes sidste chance for heling. Et alter ego træder ud af gløderne fra et nedbrændt hus og direkte ind i kampen for begge kvinders overlevelse. Spændingsromanen ”Lucky Lucy” er Josefine Bloms debut. Forfatteren skriver selv sidst i bogen at ”Lucky Lucy” er lidt vel lang (606) sider. Det kan der være noget om, men jeg syntes på ingen måde at den blev for langtrukken. ”Lucky Lucy” er skruet sammen på en måde så det lidt føltes som om man læste flere bøger på én gang.

5 roser blev det også til da jeg anmeldte den næste spændingsroman ”Jæger” skrevet af Walther Rebernik. I Københavns underverden er der aldrig fred. Alle vil have mere. Cash, sex, stoffer. Eller mere magt. Det er en verden af jægere. En række makabre likvideringer ser ud til at være startskuddet til en krig om styret i Hovedstaden. Samtidig forsvinder den karismatiske Chefanklager Patrick Nordstad sporløst. ”Jæger” er en spændingsroman skrevet af Walther Rebernik. Man føler sig hensat til den vildeste actionfilm wow siger jeg bare. Der er virkelig fuld fart over feltet nærmest fra 1. side i ”Jæger”. Vi får som læser et rigtig godt og dybt indblik i blandt andet bandekriminalitet, Rockerkriminalitet, balkankriminelle og tidligere fremmedlegionærer.

Endnu 5 roser måtte jeg give til ”Huset i Chelsea” skrevet af Lisa Jewell. Bestsellerforfatteren Lisa Jewell har skrevet en krimi om drømmen om en familie – og mord. På sin 25-års fødselsdag får Libby Jones det brev, hun som adoptivbarn har ventet på hele sit liv. Endelig skal hun få at vide, hvor hun kommer fra. Brevet giver ikke alene svar på, hvem hendes biologiske forældre var. ”Huset i Chelsea” skrevet af Lisa Jewell er virkelig skrevet fængslende og opslugende. Historien bygger op til en overraskende slutning som jeg ikke havde set komme. ”Huset i Chelsea” tryllebandt mig som jeg kom dybere ind i historien. ”Huset i Chelsea” er vanvittig godt skruet sammen med en virkelig spændende historie.

April måneds vel nok topoplevelse blev ”Kongetro” skrevet af Tobias Bukkehave som også blev en højdespringer med hele 6 roser. En fantastisk spændingsroman der gav mig associationer til James Bond. For kontreadmiral Richard Cortzen startede og sluttede alting med fædrelandet. Det koncept siger imidlertid ikke hans søn, Tom, noget. Han har efter en traumatisk oplevelse som jægersoldat i Irak vendt både sin far og sit fædreland ryggen. Da faren dør, og Tom må haste hjem til begravelsen, sker der imidlertid noget. ”Kongetro” skrevet af Tobias Bukkehave er en spændingsroman fuldt på højde med de bedste spionromaner. Som jeg kom igennem kapitlerne slog det mig pludselig…Hey Agent 007 er slet ikke britisk…Han er pæredansk og hedder Tom Cortzen. Tom Cortzen, vores hovedperson er i Danmark for første gang i 2 år.

Månedens sidste bog blev den noget anderledes krimi ”Ulv blandt ulve” skrevet af Palle Schmidt. Krimien fik 5 flotte roser. Hauge er vant til at sidde i fængsel, men denne gang er anderledes. Udenfor venter kæresten Kirstine og hendes lille dreng, og Hauge selv er blevet en anden. Volden er ikke længere hans første løsning på problemer. Da en medfange hænger sig i isolationscelle, aner Hauge et komplot. ”Ulv blandt ulve” er en krimi af den lidt anderledes slags. Hovedpersonen Hauge sidder i fængsel for 6. gang og har, da vi kommer ind i historien, siddet inde i 4 måneder. Hauge kæmper meget med sin voldelige side. Men han prøver at styre sit temperament og takket være hans kæreste Kristine lykkes det til for det meste.

Det var alt for april men i maj venter der meget mere spænding. For mit vedkommende venter blandt andet ”Det hviskende rum” skrevet af Dean Koontz, ”Satans sommer” skrevet af Kim Faber og Janni Pedersen samt en lidt ældre sag, ”Krokodillevogteren” skrevet af Katrine Engberg. Så der er masser at glæde sig til. Karantæne eller ej. På gensyn til mange flere anmeldelser i maj måned. Pas nu godt på jer selv og hinanden og bliv hjemme lidt endnu, hvis i kan 😊

Krimiormen

"ULV BLANDT ULVE"

KRIMI

SKREVET AF PALLE SCHMIDT

"Ulv blandt ulve" skrevet af Palle Schmidt

Anderledes detektiv

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Palle Schmidt

Forlag: Avanti

Udgivelse: 2020

Sider: 290

Format: e-bog

Genre: Krimi

ISBN-13: 9788793737273

Anmeldt: 29. april 2020

 

Hauge er vant til at sidde i fængsel, men denne gang er anderledes. Udenfor venter kæresten Kirstine og hendes lille dreng, og Hauge selv er blevet en anden. Volden er ikke længere hans første løsning på problemer. Da en medfange hænger sig i isolationscelle, aner Hauge et komplot.

Han bryder fangernes regel nr. 1 - aldrig at tale med personalet - og tilbyder fængselsdirektøren hjælp til at opklare det, han er sikker på er en forbrydelse. Hauge starter på den døde fanges afdeling, i håb om at finde en morder og få nedsat sin straf. Men det er farligt at stikke næsen i andres sager.

Især indenfor fængslets tykke mure, hvor uskrevne regler og usynlige alliancer styrer. ULV BLANDT ULVE er en spændingsroman, der foregår i et lukket fængsel og en selvstændig fortsættelse til DE EFTERLADTE (2018).

Anmeldelse:

”Ulv blandt ulve” er en krimi af den lidt anderledes slags. Hovedpersonen Hauge sidder i fængsel for 6. gang og har, da vi kommer ind i historien, siddet inde i 4 måneder. Hauge kæmper meget med sin voldelige side. Men han prøver at styre sit temperament og takket være hans kæreste Kristine lykkes det til for det meste.

Kristine har en lille søn, som Hauge ikke er far til, men Hauge er utroligt glad for både Kristine og hendes søn. Hauge drømmer om en fremtid sammen med Kristine og hendes søn i Ålborg. Hauge har ry for at være lidt af en psykopat, blandt de andre indsatte, så de lader ham for det meste passe sig selv.

Men kun til et vist punkt. Hauge er virkelig en ”Ulv blandt ulve”. Lige efter at vi kommer ind i historien bliver Hauge sat i isolation i sit forsøg på at hjælpe den nye indsatte Emil til rette. Da Hauge kommer ned i kælderen, er personalet ved at bære en anden fange ud af en isolationscelle, da han har hængt sig i et bælte.

Der er bare lide det problem at de indsatte ikke må have bælter med i cellerne. En af fængselsbetjentene, Brandt, fortæller Hauge at den døde mand, Storm, var revisor og at han helt klart var bange for nogen i fængslet. Storm sad inde fordi han blev stoppet i sin bil i narkotikapåvirket tilstand.

Det lykkes Hauge at få fængselsdirektøren Ilsøe overtalt til at Hauge bliver flyttet til den afdeling af fængslet hvor revisoren Storm sad. Hauge har bestemt sig for at, hvis han nu kan opklare mysteriet om Storm, så kan det være at han kan få lov til at komme på udgang lidt før, så han kan være sammen med Kristine og hendes søn.

Hauge får en uge til at opklare om Storm blev myrdet eller begik selvmord. Hauge har nu sat sig selv i en noget vanskelig situation. Blandt de indsatte er der en uskreven regel om at man ikke taler med fængselspersonalet. Så nu skal Hauge jonglere med både at få talt med så mange som muligt og samtidig være den hårdkogte utilnærmelige kriminelle som han ellers er berygtet for at være.

Faktisk er det en jongleren der sætter Hauges eget liv og helbred i fare. Han må undervejs også kontakte indsatte i de mere lukkede afdelinger i fængsel i sin søgen efter sandheden. Heller ikke en helt ufarlig disciplin, når man er Hauge. Men Hauge vil virkelig gøre alt, for at være sammen med Kristine og hendes søn. J

Jeg fik tilsendt ”Ulv blandt ulve” som e-bog fra forfatteren Palle Schmidt. ”Ulv blandt ulve” er troværdigt skrevet. Uden at vide det, så tror jeg på, at historien kommer meget tæt på virkeligheden i det danske fængselssystem. ”Ulv blandt ulve”s hovedperson Hauge er forfriskende anderledes som detektiv.

Hvis man er ved at køre lidt træt i alkoholiserede, skilsmisseramte, neurotiske detektiver med savlende hunde, så er ”Ulv blandt ulve” et forfriskende indspark til en ny krimiserie. Ovenikøbet har vi en hovedperson der har fingrene helt inde i det kriminelle miljø som han færdes hjemmevant i.

”Ulv blandt ulve” er vanvittig velkomponeret med et veldrejet plot. En absolut nytænkende og interessant anderledes krimi. Jeg ser gerne meget mere af den slags. Mine varmeste anbefalinger til ”Ulv blandt ulve” som et rigtigt godt bud på en fængslende krimi i disse bliv hjemme og hold afstand tider.

Vurdering: 5/6 Roser

Krimiormen

Besøg Palle Schmidts egen hjemmeside her:

Palle Schmidt

Bogen kan købes her:

Bogreolen

 

 

 

5/6 Roser

"KONGETRO"

SPÆNDINGSROMAN

SKREVET AF TOBIAS BUKKEHAVE

"Kongetro" skrevet af Tobias Bukkehave

Spændingsroman

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Tobias Bukkehave

Forlag: Politikens Forlag

Udgivelse: 28. april 2020

Sider: 330

Format: Hæftet

Genre: Spændingsroman

ISBN-13: 9788740048711

Anmeldt: 28. april 2020

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

For kontreadmiral Richard Cortzen startede og sluttede alting med fædrelandet. Det koncept siger imidlertid ikke hans søn, Tom, noget. Han har efter en traumatisk oplevelse som jægersoldat i Irak vendt både sin far og sit fædreland ryggen. Da faren dør, og Tom må haste hjem til begravelsen, sker der imidlertid noget.

En gammel soldaterkammerat prikker ham på skulderen: Danmark har brug for Tom. Splittet mellem faderens livslange kamp for Gud, konge og fædreland og sin egen individualistiske ideologi bliver Tom sendt ud i nationens tjeneste. En iransk topprogrammør er blevet dræbt i Dubai og hans danske kæreste er forsvundet.

Sagen berører egentlig ikke Danmarks sikkerhed, hvis ikke det var, fordi FE’s udsendte i Mellemøsten, som var Toms gode ven, også er blevet myrdet. KONGETRO er en vild historie om magtmisbrug, konspiration og nationalisme i en verden, hvor landegrænserne i stigende grad trækkes hårdere og hårdere op.

Anmeldelse:

”Kongetro” skrevet af Tobias Bukkehave er en spændingsroman fuldt på højde med de bedste spionromaner. Som jeg kom igennem kapitlerne slog det mig pludselig…Hey Agent 007 er slet ikke britisk…Han er pæredansk og hedder Tom Cortzen. Tom Cortzen, vores hovedperson er i Danmark for første gang i 2 år.

Faktisk har han ikke været meget hjemme hos sine forældre og søster siden 2005. Hans russiskfødte mor Mariya Petrovskaya døde 10 år tidligere og nu er Tom på vej hjem til faderens begravelse. Tom følte sig dybt svigtet af sin nyligt afdøde far Kontreadmiral Richard Cortzen, tilbage i 2005.

Nu er faderen altså død og Tom er på vej til hans begravelse. Modellen 35-årige Julie Severin er dansker og befinder sig på kæresten den iranske programmør Rahman Khavaris yacht da de bliver overfaldet og Rahman dør. Julie springer i bølgerne og forsvinder sporløst. Tom bliver opsøgt af en af sine gamle bekendte Kim Sommer der siger til ham at forsvarets efterretningstjeneste har brug for Tom.

Tom er nu ikke meget for det da han stadig kan mærke det gamle nag tilbage fra 2005. For Richard Cortzen havde gud, konge og fædreland førsteprioritet, men Tom mener selv at det modsatte gør sig gældende for hans eget vedkommende. Tom slipper dog ikke. Flere forskellige begivenheder gør, at Tom ser sig nødsaget til at hjælpe med at finde ud af hvorfor Rahman blev myrdet og har det en sammenhæng med mordet på en af hans gamle venner?

Der bliver etableret en enhed der bliver kaldt for sektor 7 og denne enhed bliver Tom Cortzen tilknyttet. Tom finder efterhånden ud af at der er voldsomt mange spillere på det politiske bræt. Tom rejser til Dubai for at se om han sammen med efterretningstjenesten kan finde hoved og hale i hele sagen.

Inden længe må Tom flygte til Berlin over Cypern og videre hjem til Danmark. Med på flugten har Tom en uventet rejsefælle. Gang på gang under flugten bliver de angrebet af det der virker til at være meget forskellige fraktioner. Under denne flugt går det pludselig op for Tom at han må revurdere sit syn på sine forældre og hele deres lange ægteskab.

Måske var de slet ikke de forældre som han troede at de var. Ingen er vel uden skyld i denne verden. Alle har hemmeligheder, selv for deres nærmeste. Hvor tit havde Tom ikke gjort sig skyldig i netop hemmelighederne. ”Kongetro” er en spændingsroman når de er allerbedst. Hele vejen igennem historien er der fuld fart på handlingen.

Ingen steder står handlingen stille. Man forbavses gang på gang af drejninger i handlingen. Når man tror at nu kan der da ikke ske mere, så kommer der endnu et angreb eller spænding som får læserne til at sidde helt ude på kanten af stolen. ”Kongetro” er velskrevet, realistisk og fyldt med intriger, politisk rænkespil og rævekager og utrolige kamphandlinger. Udover indholdet i bogen så er coveret til bogen nok et af de flotteste jeg har set meget længe.

Jeg følte mig utroligt godt underholdt og ser rigtig meget frem til flere spændingsromaner fra Tobias Bukkehaves hånd. Der må da være mere i den iderigdom som han udfolder i ”Kongetro”. Mine varmeste anbefalinger til denne fantastiske spændingsroman ”Kongetro”.

Vurdering: 6/6 Roser

Krimiormen

Besøg forlaget her:

Politikens Forlag

Bogen kan købes her:

Bogreolen

"HUSET I CHELSEA"

KRIMI SKREVET AF

LISA JEWELL

"Huset i Chelsea" skrevet af Lisa Jewell

Et hus. To familier. Tre lig.

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Lisa jewell

Forlag: GADS Forlag

Udgivelse: 27. april 2020

Sider: 341

Format: Hæftet

Genre: Krimi

ISBN-13: 9788712059455

Anmeldt: 27. april 2020

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Bestsellerforfatteren Lisa Jewell har skrevet en krimi om drømmen om en familie – og mord. På sin 25-års fødselsdag får Libby Jones det brev, hun som adoptivbarn har ventet på hele sit liv. Endelig skal hun få at vide, hvor hun kommer fra. Brevet giver ikke alene svar på, hvem hendes biologiske forældre var.

Det fortæller også, at Libby har arvet et gammelt hus i millionklassen i den fashionable London-bydel Chelsea. Men huset gemmer på en mørk hemmelighed. 25 år tidligere blev politiet kaldt ud til et hus. Her fandt de en baby, der lå og kiggede i sin vugge. Og tre sortklædte lig, der havde ligget i køkkenet i flere dage.

To af dem var Libbys forældre. Mysteriet om huset i Chelsea er aldrig blevet opklaret. Hvor forsvandt husets fire andre børn hen? Og hvem var det, der tog sig af den lille Libby i vuggen, i dagene efter forældrenes død? Libby vil kende hele sandheden om sin familie. Den ligger begravet i huset i Chelsea.

Anmeldelse:

”Huset i Chelsea” skrevet af Lisa Jewell er virkelig skrevet fængslende og opslugende. Historien bygger op til en overraskende slutning som jeg ikke havde set komme.”Huset i Chelsea” tryllebandt mig som jeg kom dybere ind i historien. ”Huset i Chelsea” er vanvittig godt skruet sammen med en virkelig spændende historie.

Lisa Jewell skriver formidabelt i et flydende sprog og selvom man følger forskellige tidsperioder og personer undervejs, så bliver historierne flettet fint sammen til et hele. Et fantastisk plot der er genialt skruet sammen. Libby Jones er lige fyldt 25 år. I den forbindelse arver hun sine biologiske forældres hus i Chelsea.

Samtidig følger man Lucy der bor i Nice. Eller det vil sige hun bor nærmest på gaden sammen med sine 2 børn Marco og Stella. Lucy kæmper en brav kamp for at klare dagen og vejen for sig selv og børnene. De bor for det meste på gaden da Lucy ikke har råd til et fast tilholdssted. Lucys store drøm er at hun, sammen med børnene, får råd til at rejse til England på en meget bestemt dato.

Lucy føler at ulykkerne altid har væltet ned over hende. Samtidig følger man Henry der fortæller sin barndoms historie i små bidder. Henry er vokset op hos sine forældre Henry senior og Martina sammen med Henrys søster. Libby er ikke så interesseret i Huset som hun arvede fra forældrene men langt mere interesseret i historien bag, hvad der skete dengang for 24 år siden.

Sammen med journalisten Miller Roe sætter Libby sig for at undersøge forældrenes død og hendes 2 ældre søskendes forsvinden. Da Libby var 10 måneder gammel, fandt politiet Libbys forældre døde sammen med en ukendt mand i huset. I huset var der 4 teenagere der forsvandt dengang samt den lille 10 måneder gamle Libby som lå veltilpas i sin lyseblå vugge fra Harrods med en lykkebringende harefod.

Hvad var historien bag og hvorfor er det store 12-værelsers hus i Chelsea, nærmest tømt for møbler. Efterhånden som Miller Roe og Libby graver ind under historien om huset i Chelsea finder de nogle, mere eller mindre dysfunktionelle personer i deres søgen efter de hemmeligheder som Huset i Chelsea gemmer på.

Spørgsmålet er om personerne der var involveret i den gamle sag ved mere end de vil fortælle. Og hvorfor boede Libbys forældre i et stort hus nærmest uden inventar. Libby kan ikke stoppe sine undersøgelser og bliver kun mere interesseret i at finde ud af hvorfor hendes forældre blev myrdet…eller begik de selvmord?

”Huset i Chelsea” er vanvittig godt skrevet og bygger stemningen stille og roligt op. ”Huset i Chelsea” er absolut en page-turner når de er bedst. ”Huset i Chelsea” får de varmeste anbefalinger med på vejen. Er du til en engelsk krimi når den er allerbedst så må ”Huset i Chelsea” være et must.

Lisa Jewell skriver fængslende, medrivende og i et sprog som alle kan forstå. ”Huset i Chelsea” er bestemt en juvel i den engelske krimigenre.

Vurdering: 5/6 Roser

krimiormen

Besøg forlaget her:

GADS Forlag

Bogen kan købes her:

Bogreolen

 

 

 

5/6 Roser

"JÆGER"

SPÆNDINGSROMAN SKREVET AF

WALTHER REBERNIK

"Jæger" skrevet af Walther Rebernik

Spændingsroman

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Walther Rebernik

Forlag: Byens Forlag

Udgivelse: 29. november 2019

Sider: 367

Format: Hæftet

Genre: Spændingsroman

ISBN-13: 9788793758650

Anmeldt: 22. april 2020

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

I Københavns underverden er der aldrig fred. Alle vil have mere. Cash, sex, stoffer. Eller mere magt. Det er en verden af jægere. En række makabre likvideringer ser ud til at være startskuddet til en krig om styret i Hovedstaden. Samtidig forsvinder den karismatiske Chefanklager Patrick Nordstad sporløst.

Specialkonsulenten Hannah, som er eminent til at opfatte detaljer, som ingen ellers ser, sættes til at spore anklageren. Sagen er Hannahs helt store chance. Men Hannah graver dybere, end hun burde, og hendes undersøgelser sætter gang i en skæbnesvanger dominoeffekt.

Snart må hun kæmpe for sit eget liv. Jæger er en rå fortælling om forbrydelse og hævn – og om kærlighed, der opstår på de mest uventede steder. Handlingen starter i København, tager os til Sverige og ender i et blodigt opgør i Norditalien.

Anmeldelse:

”Jæger” er en spændingsroman skrevet af Walther Rebernik. Man føler sig hensat til den vildeste actionfilm wow siger jeg bare. Der er virkelig fuld fart over feltet nærmest fra 1. side i ”Jæger”. Vi får som læser et rigtig godt og dybt indblik i blandt andet bandekriminalitet, Rockerkriminalitet, balkankriminelle og tidligere fremmedlegionærer.

Med andre ord så er ”Jæger” en spændingsroman med mange forgreninger. ”Jæger starter turen i København, fortætter til de svenske skove for at ende i idylliske, måske, Italien. ”Jæger” starter med adskillige mord der ryster både politiet og den kriminelle underverden. Ofrene er meget forskellige så man kan ikke lige med det samme udlede om det er rockerkrig, bandekrig eller noget helt andet der er på spil.

Under alle omstændigheder er alle ofrene ”Skyldige”. Specialkonsulenten Hannah Bengtsons veninde Lene Jespersen der lige er gået på barsel, anbefaler Hannah til en opgave. Hannah er veltrænet, ordensmenneske og veldisciplineret med en snas OCD, og så giver hun ikke op hvis en sag driller, men fortsætter hele vejen.

Også efter at hun skulle være stoppet. Rigspolitichefen Birte Hornlund har en sag til Hannah og Lene har altså anbefalet Hannah til sagen. Indenfor få dage sker der adskillige mord og en chefanklager forsvinder. I højt tempo indledes historien om chefanklageren der forsvinder og om hans forfølgere fra både underverdenen og fra politiets rækker.

”Jæger” er skrevet i et meget farverigt sprog visse steder. Lad mig komme med et lille citat fra starten af ”Jæger”:

”Et nikotingult øjenbryn skød op i panden på hende, og Hannah nikkede ivrigt. I de 2 sekunder, Hannah havde øjenkontakt med rigspolitichefen, følte hun sig placeret nogenlunde på niveau med en vampyrfyrstes usleste håndlanger. Hun kunne lige så godt have haft tungen ude af munden og hundeånde.”

”Jæger” veksler lidt imellem nutiden og tilbage til 1989-2001 hvor man følger Markus Larsen og hører lidt om hans opvækst og starten på Markus` voksenliv. Starten på Markus` liv er temmelig sølle og Markus bliver misrøgtet. Som man når ind i historien bliver Markus` historie flettet ind i hovedhistorien om de bestialske mord på en meget naturlig og glidende måde.

Efterhånden som Hannah dykker dybere ind i sagen viser den sig at have fangarme dybt ind i Hannahs egen fortid. Inden længe er Hannah selv på flugt fra en fortid, hun helst ikke vil huske. At ”Jæger” tager afsæt i en kampsportsverden med helt særlige principper om ære og respekt er man ikke spor i tvivl om.

Man er ikke i tvivl om, at forfatteren har en baggrund som advokat og som karateudøver. Det fremgår tydeligt af handlingen i bogen. Måske er det også derfra at inspirationen er kommet til det drabelige plot. ”Jæger” er Walther Reberniks skønlitterære debut og det fornemmer man på ingen måde.

”Jæger” er velskrevet og med en rigtig god sammenhæng i historien. ”Jæger” er bestemt en anderledes debut med et internationalt format. Man sidder nærmest på kanten af stolen i spænding fra første til sidste side. Jeg ser rigtig meget frem til hvad Walther Rebernik ellers indeholder af spændende skønlitterær litteratur i fremtiden.

”Jæger” får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen hvis du er til drabelig og voldsom spænding.

Vurdering: 5/6 Roser

Krimiormen

Besøg Byens Forlag her:

Byens Forlag

Bogen kan købes her:

Bogreolen

5/6 Roser

"LUCKY LUCY"

SPÆNDINGSROMAN

SKREVET AF JOSEFINE BLOM

"Lucky Lucy" skrevet af Josefine Blom

Spændingsroman

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Josefine Blom

Forlag: EgoLibris

Udgivelse: 16. april 2020

Sider: 606

Format: Hæftet

Genre: Spændingsroman

ISBN-13: 9788793959026

Anmeldt: 16. april 2020

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Året er 1890, et sted i et opdigtet Louisiana, USA. En kvinde, indlagt på et sindssygehospital, er flygtet fra sin barndoms ekstreme mishandling og ind i sit eget sind. I en parallel virkelighed opstår hendes sidste chance for heling. Et alter ego træder ud af gløderne fra et nedbrændt hus og direkte ind i kampen for begge kvinders overlevelse.

LUCKY LUCY er en anderledes og nytænkende spændingsroman, som frem for alt handler om menneskets ufattelige vilje til at overleve. Den graver dybt ned i menneskesindets mange facetter, det ødelagte og depraverede, såvel som skønheden og styrken.

LUCKY LUCY er Josefine Bloms debutroman.

Anmeldelse:

Spændingsromanen ”Lucky Lucy” er Josefine Bloms debut. Forfatteren skriver selv sidst i bogen at ”Lucky Lucy” er lidt vel lang (606) sider. Det kan der være noget om, men jeg syntes på ingen måde at den blev for langtrukken. ”Lucky Lucy” er skruet sammen på en måde så det lidt føltes som om man læste flere bøger på én gang.

Lucy har mindst 2 personligheder og man er ved at gå til over spændingen. Jeg følte så meget at jeg rigtig gerne ville lære både Lucky Lucy og Lucy Lovable meget nærmere at kende. Vi er i 1890 hvor man så noget anderledes på psykisk sygdom, end man gør i dag. Lægestanden troede på at kvinder blev hysteriske hvis der var ubalance i livmoderen.

Behandlingen bestod i, i grelle tilfælde, at fjerne kvindens livmoder. Den meget velhavende 20-25-årige Lucy lovable er blevet indlagt på det psykiatriske hospital Weeping oaks. Lucys kontakt er advokaten Moore der viser sig at få en meget central rolle i historien. Lucy er til at begynde med apatisk og reagerer ikke på hverken tale eller berøring.

Ikke førend den nye plejerske-elev 17-årige Cat bliver sat til at passe Lucy. Lucy vil efter kort tid kun tale med Cat. Den meget smukke Dr. Daniels er direktør og ledende overlæge for hospitalet og han påtager sig at tage sig af Lucys helbredelse. Dr. Daniels drømmer om at blive den læge der opdager hvor sjælen sidder på et menneske.

Som dagene går får Dr. Daniels et noget usundt forhold til Lucy lovable som med tiden udvikler sig katastrofalt. Den ledende overfrøken af den afdeling som Cat bliver tilknyttet, er den strenge, men retfærdige Frk. Vogel. Snart viser en mere ubehagelig side af Lucy sig og ingen andre end Cat tør røre ved Lucy.

Dr. Daniels tåler ikke at Lucy kun vil tale med Cat så han placerer hende i en isolationscelle og forbyder Cat at nærme sig Lucy. Men Cat har svært ved at holde sig væk fra Lucy. Lucys alter ego er temmelig aggressiv. Lucy har perioder hvor hendes krop pludselig går i koma i 3-4 dage.

I disse perioder flygter Lucy til en anden verden mentalt hvor hun bliver til Lucky Lucy. Lucky Lucy lever et helt andet liv end Lucy Lovable. I denne verden er Lucy dusør-jager og ikke bange for noget som helst. Lucy er faktisk lidt af en kvindelig Lucky Luke. Lucy er fantastisk med dyr, skydevåben og kort.

Lucy er en enspænder men det lykkes hende alligevel at få nogle meget tætte relationer, i denne anden verden. ”Lucky Lucy” er fantastisk velskrevet og meget nytænkende i sin skrivestil. Historien er skrevet i et fantastisk sprog og man føler med Lucy uanset om hun er Lucky Lucy eller Lucy Lovable.

Det er virkelig usædvanligt at finde en spændingsroman hvor hovedpersonen på denne måde er delt i flere personer. Karaktererne har en naturlig og flydende kommunikation. Mine varmeste anbefalinger til denne Interessante spændingsroman, der lover godt for forfatterens fremtidige forfatterskab.

”Lucky Lucy” er virkelig en page-turner og jeg håber meget at vi ser mere til litteratur fra Josefine Bloms hånd. ”Lucky Lucy” er fantastisk underholdning i en helt anderledes klasse. Samtidig er ”Lucky Lucy” faktisk også en meget smuk og dyb fortælling.

Vurdering: 5/6 Roser

Krimiormen

Besøg forlaget her:

EgoLibris

 

Bogen kan købes her:

Bogreolen

 

5/6 Roser

"HVEM ER FJENDEN?"

SPÆNDINGSKRIMI

SKREVET AF ERIK HAUERVIG

"Hvem er fjenden?" skrevet af Erik Hauervig

Spændingskrimi

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Erik Hauervig

Forlag: Skriveforlaget

Udgivelse: 28. marts 2020

Sider: 316

Format: Hæftet

Genre: Spændingskrimi

ISBN-13: 9788793958135

Anmeldt: 10. april 2020

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Hvem er fjenden? er en barsk og afslørende krimi om unge kriminelle bander og grupperinger i Danmark og Sverige, som bekriger hinanden på tværs af landegrænser. Konflikten begynder, da en gruppe stjæler hash fra en rockerbande, og det slipper man ikke ustraffet fra. I den øverste politiledelse taler man med to tunger, og landets justitsminister og andre folketingsmedlemmer har alle deres egne løsninger på, hvordan en bandekrig skal stoppes af den politistyrke, landet reelt har.

Det er noget, medierne kan bruge, og de har gyldne dage. Imens er beboerne på Nørrebro rystede. En af militærets helikoptere patruljerer over bydelen, og nattesøvnen bliver forstyrret. Gadens parlament styrer, og bedre bliver det ikke, da krigen fortsætter på Amager og Vestegnen.

Og i Malmø og Helsingborg er der også flere bandekrige med mulige afstikkere til Danmark. Her spiller østeuropæiske kriminelle en stor rolle. TASK FORCE ONE med Bjørn Agger, Nancy og kollegerne sendes igen på gaden. Først skal Bjørn og Nancy hjælpe Station City med lidt oprydning i prostitutionsmiljøet, men pludselig eksploderer Storkøbenhavn med en lang række grove udspekulerede forbrydelser og svinestreger, før de kan slappe bare lidt af … tror de.

Hvem er fjenden? er sjette bind i serien om kriminalassistent Bjørn Agger fra Station City på Vesterbro i København.

Anmeldelse:

”Hvem er fjenden?” skrevet af Erik Hauervig udgivet af Skriveforlaget er smækfyldt med rockerbander og indvandrerbander der bekriger hinanden, sælger hash, smuglervarer, tyvekoster og betragter kvinder som en handelsvare. ”Hvem er fjenden?” foregår mest i København med afstikkere til Sverige.

Chang er af asiatisk afstamning og venter på at blive løsladt fra fængslet. Han forbereder sig på fortsættelsen af sin kriminelle løbebane og planlægger hvem der skal være hans nærmeste medarbejdere i hans nye planer. Imens har flere grupperinger af bander deres at slås med.

Særligt efter at den ene gruppe får stjålet et stort parti hash af en af de andre grupper. Det skulle de nok ikke have gjort. Banderne Ghost og Bronx er nærmest dødsfjender. Bag sig har de hver især forskellige grupperinger som rygstøtte. De skyder bandmedlemmer hvorefter andre bandemedlemmer bliver skudt som hævn.

Faktisk er det skruen uden ende. Samtidig er der også banderne Black Fist der holder med Ghost og Skorpionerne samt den svenske gruppering El Bachir der viser tænder. Som om det ikke var nok med disse bandegrupperinger så er der også en gruppe af Albanere der har deres egen kriminelle løbebane.

Adskillige af de Københavnske kioskejere har deres at slås med. De sælger smuglervarer og tyvekoster fra bagbutikken, snyder told og skat, hvor de kan og samtidig plages de af flere bander der vil have at de skal betale ”Beskyttelsespenge”. Bandekrigen på Nørrebro er i fuld gang ovenikøbet med mediernes fulde bevågenhed.

Da kriminaliteten spreder sig over terror, tyveri, menneskehandel, prostitution, voldtægt, mord og en bandekrig der eskalerer voldsomt, så er der adskillige efterforskningsenheder ind over opklaringerne. Task Force One med Bjørn Agger og Nancy i forgrunden bliver involveret i opklaringen af flere af forbrydelserne og må derfor samarbejde både med Station City, station amager, Station Bellahøj samt det svenske politi.

Samtidig er det danske politi ramt af flere års nedskæringer, hvilket bestemt ikke gør deres arbejde nemmere. Det er vel meget passende med et citat af Erik Hauervig som har skrevet ”Hvem er fjenden?”:

”Gennem mange år har den danske befolkning – et utal af gange – hørt om gadebander og bandekrig gennem medierne. Gang på gang har den danske befolkning oplevet bandernes blodige hærgen med kriminalitet og indre kampe. Vi har set, hvorledes udviklingen med kriminalitet er, og det er mit gæt, at den desværre vil fortsætte mange år frem i tiden, måske endda værre end nu, hvor store forretninger blandt andet har problemer med at få politiet til at rykke ud. Vi har set, hvordan unge går direkte ind fra gaden og stjæler varer og bærer dem direkte ud til ventende køretøjer.”

Man mærker tydeligt at ”Hvem er fjenden?” er skrevet af en forfatter der har baggrunden i orden. Erik Hauervig har et indgående kendskab til både bandernes reaktionsmønstre samt politiets efterforskning. Jeg skulle ganske vist holde tungen lige i munden med alle disse forskellige grupperinger af rockerbander og deres spredning af kriminelle aktiviteter.

Men nu må jeg også indrømme, at det er mit første bekendtskab med Erik Hauervig og hans forfatterskab. ”Hvem er fjenden?” er bestemt en læseværdig spændingskrimi. ”Hvem er fjenden?” er en aktuel og nærværende spændingskrimi når man som undertegnede bor i en nyligt udnævnt visitationszone.

Vurdering: 3/6 Roser

krimiormen

Besøg forlaget her:

Skriveforlaget

Bogen kan købes her:

Bogreolen

3/6 Roser

"FRELSE"

SPÆNDINGSROMAN

SKREVET AF DAN ELGAARD

"Frelse" skrevet af Dan Elgaard

Spændingsroman

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Dan Elgaard

Forlag: Forfatterskabet.dk

Udgivelse: 10. februar 2020

Sider: 499

Format: Indbundet

Genre: Spændingsroman

ISBN-13: 9788793927131

Anmeldt: 7. april 2020

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Frelse en spændingsroman, der blander science fiction, fantasy og krimielementer. Bogen tager læseren med på en rutsjebanetur af hårdkogt action, hvor handlingen konstant overrasker, så læseren næppe kan regne slutningen ud. En gruppe mennesker befinder sig pludselig i en anden verden, og lærer snart, at Jorden står overfor udryddelse.

Den unge løjtnant, Charlotte, befinder sig i gruppen af usandsynlige antihelte, som også tæller specialtrænede lejemordere med deres egen dagsorden. I kampen for overlevelse møder hun kartografen Dary, og de må finde deres egen personlige frelse, på trods af indre konflikter.

En grusom fælles fortid trækker snart blodige spor til deres dystopiske kamp for overlevelse. Tør vores heltinde rive sig fri af sine indre konflikter og opsøge lykken, mens volden og hadet eskalerer for øjnene af hende? Kan Dary samle de mange tråde, mens hans egne ord om, at “hævngerrige folk bare venter på, at de kan få deres hævn”, er mere faretruende aktuel end han aner?

Undervejs står de overfor alle de store menneskelige følelser, kærlighed og had, længsel og lidenskab, hævntørst og afsavn, afmagt og lykke. For hvad er ondskab egentlig? Og hvad er ægte kærlighed? Der bliver stillet store spørgsmål som frihed og det frie valg, overvågningssamfundet og konspirationsteorier.

Advarsel Bogen indeholder sex, nøgenhed, vold, politisk ukorrekthed, mord, voldtægt, forræderi, polygami, selvtægt og mennesker, der ikke følger gængse normer.

Anmeldelse:

”Frelse” er egentlig en spændingsroman skrevet af Dan Elgaard. Men jeg ser den nok meget mere som en science-fiction-spændingsroman. ”Frelse” blander på finurlig vis spænding med science-fiction med dybe følelser og nær samhørighed blandt individer. Dermed sagt at man med ”Frelse” ikke skal forvente en traditionel spændingsroman, men en spændende nytænkning udi processen at blande genrer.

For hvem siger egentlig at man ikke kan blande forskellige genrer og skal holde sig strengt til én enkelt i en roman. Nej vel. Måske vil jeg endda driste mig til at konkludere at ”Frelse” også blander en dyb kærlighedsroman ind i genren. Det er forfatterens frihed at bruge forskellige genrer som han har lyst til.

”Frelse” har selvfølgelig en smuk heltinde. Heltinden hedder Charlotte og er rigmanden Dary Phones forbindelsesofficer i hans nye projekt, som han har sat i værk i samarbejde med det amerikanske militær. Charlotte er 23 år, med masser af livserfaring bag sig trods sin unge alder.

Dary er 59 år og er omkranset af et helt harem af 6 smukke, veluddannede kvinder som har nogle evner der er noget ud over det sædvanlige. Charlotte undrer sig over hvad deres historie er og hvor de har fået deres helt særlige evner fra. Charlotte føler sig draget af Dary og hans piger.

Darys piger Amber, Ari, Jill, Jennifer, Maria og Lea er alle lidt ældre end Charlotte men utroligt smukke og meget beskyttende overfor Dary. Dary har været med til at finansiere et center som militæret har bygget. Under indvielsen af centret sker der noget mærkeligt og inden længe befinder Charlotte, Dary og hans piger sig i en situation og på et sted som ingen i deres vildeste fantasi havde drømt om.

Charlotte bliver snart én af Darys piger og må sammen med dem slås imod fjender af den universelle slags og samtidig den mere jordnære. Deres eventyr fører dem langt omkring i universet og de oplever ting og skabninger som de aldrig havde troet var muligt. Da man når ind i historien fornemmer man at Charlotte og pigerne måske ikke er helt så ukendte for hinanden som Charlotte troede.

”Frelse” er utroligt velskrevet og sætter læseren på prøve udi at tænke alternativt når det kommer til spændingslitteratur. Man sidder med en historie som er meget usædvanlig men på sine steder også lidt langtrukken. For mit eget vedkommende er jeg nu heller ikke den mest trænede science-fiction-læser.

Men det gav mig en skøn udvidelse af min egen horisont. Nogle gange er det virkelig forfriskende at bevæge sig udenfor sin Komfort-zone. ”Frelse” er Dan Elgaards debut og en ganske hæderlig én af slagsen der lover godt for de næste 2 bøger. ”Frelse” har Dan Elgaard planlagt skulle være første bind i en trilogi.

Faktisk er han allerede i fuld gang med næste bind i serien ”udfrielse”. Jeg ser meget frem til næste bind i trilogien, men vil samtidig sige at jeg sagtens mener, at man kan læse ”Frelse” som en foreløbig selvstændig historie. ”Frelse” får helt sikkert mine bedste anbefalinger med på vejen både til dig der elsker science-fiction, spændingsromaner og til dig der bare gerne vil udvide din horisont.

Jeg svinger mig op på 4 flotte unikke roser til ”Frelse”

Vurdering: 4/6 Roser

Krimiormen

Besøg forlaget her:

Forfatterskabet.dk

Køb bogen her:

Bogreolen

4/6 Roser

"REFUGIUM"

SKREVET AF ANITA ALBERS

"Refugium" skrevet af Anita Albers

Skønlitteratur

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Anita Albers

Forlag: Forlaget Brændpunkt

Udgivelse: 7. februar 2020

Sider: 296

Format: Paperback

Genre: Skønlitteratur

ISBN-13: 9788793835191

Anmeldt: 2. april 2020

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen vurdering af bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

”Hvem er du? Du må ikke være her.” Han sagde det med så megen overbevisning, at jeg gættede på, at det var hans jord. ”Jeg hedder Juliane, og jeg må være, hvor jeg har lyst til at være,” svarede jeg og gengældte hans åbne blik, mens jeg lagde armene over kors. Han granskede mig et øjeblik.

”Hvor gammel er du?” spurgte han og lagde hovedet på sned, som om han allerede vidste det og skulle tjekke, om jeg ville lyve for ham eller fortælle sandheden. ”Tolv,” svarede jeg. ”Og hvor gammel er du?” ”Også tolv, men jeg fylder snart tretten. Altså i december, der bliver jeg tretten,” svarede han.

”Nå, der er da et stykke tid til.” ”Ja, okay.” Vi smilede prøvende til hinanden. Som om det var tilstrækkeligt, at vi havde alderen til fælles, vinkede han mig hen til sig.

Forfatteren Juliane befinder sig over halvvejs i livet. Hendes to døtre er flyttet hjemmefra, og hun har ladet sig separere fra ægtemanden Max.

Da hun arver sin mosters gård, ser hun det som en kærkommen mulighed for at komme væk fra det hele og tænke på noget andet, mens hun sætter gården i stand, så den kan sælges. I den lokale købmandsbutik støder hun tilfældigvis på sin barndomsven Janus, og snart begynder barndommens uskyldighed at kaste lys over voksenlivets komplikationer og omvendt.

Anita Albers, 1974, er født og opvokset i Sønderjylland og uddannet cand.mag. i tysk og filosofi fra Aarhus Universitet. Hun har tidligere udgivet to romaner, en kostbog og en YA-roman.

Anmeldelse:

”Refugium” skrevet af Anita Albers er en på samme tider smuk, sørgmodig og lykkelig oplevelse. Hovedpersonen Forfatteren Juliane har arvet sin mosters hus, langt udenfor byen. Juliane er egentlig bymenneske, men huset giver hende mulighed for at komme lidt væk fra hverdagen, eksmanden og måske komme i gang med sin næste bog.

Juliane er separeret fra eksmanden Max. De har 2 børn sammen. De 2 voksne døtre Helene og Maja forstår ikke helt deres mors beslutning om at gå fra faderen. Mosterens hus giver Juliane et lille pusterum. Juliane møder tilfældigt sin barndoms ven Janus der stadig bor i nærheden af mosterens hus.

Alle de gamle minder som Janus og Juliane har sammen, har Juliane ikke skænket en tanke i mange år. Men mødet med Janus får alle minderne til at vrimle frem igen. Umiddelbart er Julianes tanke at hun vil istandsætte det gamle hus og så sælge det. Men skæbnen vil det anderledes.

Men først flytter Julian ind i huset og overvældes af en masse barndomsminder fra sine tidligste ferier, hvor hun havde sin gang i huset. Mødet med Janus og huset gør at Juliane får tid og ro til at tænke over sit liv og hvad hun vil med resten af livet. Hvorfor hun rejste fra Max kan hun ikke helt forklare, men roen får stilheden til at falde på plads inden i Juliane.

Juliane prøver at nærme sig Janus, men Janus har sine egne problemer at slås med. Stemningen imellem Janus og Juliane bliver lidt akavet. Samtidig opsøges Juliane gang  på gang af Max der ikke forstår hvorfor Juliane har forladt ham. ”Refugium"indledes med følgende tankevækkende citat:

"Remember,

We are our own griefs, my dear,

We are our own happineses

And we are our own remedies

Letter to Abigail

Huseyn Raza"

Stille og roligt går det op for Juliane at hun selv er ansvarlig for sin egen lykke for resten af livet. ”Refugium” er en utrolig smuk historie og jeg vil bestemt anbefale den til dig der står midt i livet. Den er skrevet i et hjerteskærende smukt sprog og man føler inderst inde de kriser som de forskellige karakterer går igennem.

Det gælder lige fra de voksne børn, der ikke forstår Julianes handlinger, til eksmanden Max der er lige så uforstående overfor hvorfor deres liv sammen ikke var nok. Julianes handlinger kryber ind under huden til man forstår hvad det er Juliane vil og hvorfor hendes Refugium er det rigtige for hende.

Man begynder at forstå det sted i livet hvor Juliane befinder sig. Hvor Juliane gerne vil hen og hvad det er hun føler at hun er gået glip af. ”Refugium” er utrolig smuk, velskrevet og brænder sig ind i det dybeste lag af læseren, hvis man vil. Man sidder der når man lukker bogen igen med en følelse af at man nu bedre forstår hvad ”Refugium” handler om.

”Refugium” er bestemt én af den slags bøger som sidder fast dybt inde og som vil vandre rundt i kroppen efter at man har lagt den fra sig. De varmeste anbefalinger til ”Refugium” hvis du vil røres og måske bedre vil forstå hvad livet i virkeligheden handler om.

Vurdering: 4/6 Roser

Krimiormen

Bogen kan købes her:

Bogreolen

Mere om Forlaget:

Brændpunkt

4/6 Roser