Krimiormen

en blog om mine læseeventyr og lidt andet godt 😁

JULI 2020

JULI 2020 PÅ BLOGGEN

Juli 2020

EN SPÆNDENDE MÅNED

Juli måned bød på lidt af hvert. Jeg havde faktisk ikke regnet med at det blev til så mange bøger. Men det gjorde det nu alligevel, på trods af at min datter flyttede hjemmefra og jeg dermed fik indrettet gæsteværelse/bibliotek. Der gik selvfølgelig noget tid med flytningen, men masser af læseoplevelser blev det da også til 😊 og såmænd også hele 3 giveaways og 3 glade vindere. Her følger en lille oversigt over alle månedens bøger.

Måneden startede med spændingsromanen ”Geiger” skrevet af Gustaf Skördeman. Telefonen ringer, netop mens hun er ved at vinke farvel til sine børnebørn. Kun ét ord lyder i røret: Geiger. Hun har ventet på det i mere end 30 år. Hun ved hvad det betyder. Hun henter sit våben, skruer lyddæmperen på, presser pistolmundingen mod sin mands tinding og trykker aft rækkeren i bund. Normalt er jeg ikke den store ynder af spionfortællinger, men ”Geiger” har så mange facetter udover spion-delen at det ikke betyder spor. Den indeholder også planlagte terroraktioner, mord, familiedramaer, gamle mænds upassende begær og trafficking. 5 Roser gav jeg til ”Geiger”.

”Leg med døden” er en krimi skrevet af Rachel Abbott. Leg med døden er andet bind i krimiserien om Stephanie King. Denne gang er en gruppe venner samlet i en smuk villa i Cornwall, som snart viser sig at danne rammen om en leg med fatale følger. Det er præcis et år siden, vennegruppen sidst var samlet for at fejre Lucas og Ninas bryllup, som skulle afholdes på Lucas’ vidunderlige landsted. Undervejs er flere af vennerne i ”Leg med døden” i livsfare og ingen ved efterhånden hvem de kan stole på. Mine varmeste anbefalinger til ”Leg med døden” hvis du er til en rolig krimi uden voldsomme blodige scener, men med masser af psykologisk spænding. 4 Roser fik ”Leg med døden”.

Så blev det til endnu en bog af én af mine nye yndlingsforfattere Louise Penny. ”Mord på manoir Bellechasse”. 4. bind af serien om den skønne Armand Gamache. Da den raffinerede familien Finney ankommer til hotel Manoir Bellechasse, bringes alle medlemmer af hotelpersonalet i arbejde. Irene Finney og hendes fire voksne børn er nemlig ankommet for at afholde en mindeceremoni for deres afdøde mand og far. For mit eget vedkommende glæder jeg mig allerede til 5. bind af serien om Armand Gamache udkommer på Dansk. Originaltitlen er ”The brutal telling” hvis man ikke kan vente på oversættelsen. Mine varmeste anbefalinger til ”Mord på Manoir Bellechasse” hvis du er til en forholdsvis ublodig, rolig, fantastisk velskrevet krimi, smækfyldt med indhold og spænding der tryllebinder læseren fra første side. Absolut månedens bog med hele 6 smukke roser.

Krimien ”En plet på kitlen” er skrevet af Klaus Wilmann. ”Erik Holdsted Hansen. Født 6. april 1951 i Godthåbs Sogn, Frederiksberg, boende i Skanseparken. Er afgået ved døden på bopælen 6. februar 2020. Eventuelle pårørende bedes rette henvendelse til Københavns Kommune, Sundhedsforvaltningen, Administrationscentret, Sjællandsgade 40, 2200 København N. Alle hverdage mellem 10.00 og 12.00.”Sådan lød teksten i den annonce, journalist Wilhelm Møller var faldet over en morgen på redaktionen. Han skrev om navne og holdt altid øje med både jubilæer og dødsfald. Annoncen vækker det journalistiske instinkt og Wilhelm sætter sig for at afdække historien bag. En krimi uden de mange store blodige scener, men med et skræmmende og interessant tema. Med andre ord. ”En plet på kitlen” får bestemt mine varmeste anbefalinger, hvis man er til en kriminalroman af de stille, med et godt velovervejet emne, et overraskende plot og en ikke mindre overraskende slutning. 4 roser til ”En plet på kitlen”.

Krimien ”Mysteriet i Genbrugsen” skrevet af Anna Grue har ligget på mit bord i et stykke tid. Der har været en række dødsfald blandt de frivillige i en genbrugsbutik i Nykøbing Sjælland. Politiet melder blankt ud, at der er tale om naturlige dødsfald, men dette tror den lokale efterlønner Anne-Maj Mortensen ikke på. I "Mysteriet i Genbrugsen" af Anna Grue giver den stædige Anne-Maj sig selv i kast med selv at opklare mysteriet - og med at bevise, én gang for alle, at der er udspekulerede mord på færde i Nykøbing Sjælland. ”Mysteriet i Genbrugsen” kan bestemt anbefales til dem der normalt ikke er til de mest indviklede, blodige, spændingsfyldte og grusomme krimier. Den giver bestemt et godt og troværdigt billede af menneskelige relationer. ”Mysteriet i Genbrugsen” er absolut en let læst krimi og får mine varmeste anbefalinger med på vejen. 4 Roser til ”Mysteriet i genbrugsen”.

”Den niende grav” skrevet af Stefan Ahmhem er én af mine egne bøger. Da den svenske justitsminister forsvinder ud i den blå luft efter en hård debat i rigsdagen, bliver Fabian Risk kaldt ind i al hemmelighed for at opklare hans forsvinden. Både den svenske efterretningstjeneste, Fabian og hans højgravide kollega Malin Rehnberg er på bar bund i sagen, men snart viser det sig at stærke interesser arbejder imod at få sandheden frem. Jeg giver absolut mine varmeste anbefalinger til ”Den niende grav” hvis man ikke er sart og holder af en krimi smækfyldt med spænding og fart over feltet. 5 Roser til ”Den niende grav”.

De første 2 bind i Freja Trilogien fik jeg tilsendt fra forfatteren og Martin Holmslykke har venligst lovet mig 3 og sidste bind når den udkommer. "Frejas Blod" er første bind i Martin Holmslykkes medrivende krimi-trilogi om nordiske konspirationsteorier, mystiske kvindeloger og mord! Detektivparret Christopher og Isabella kommer på en mystisk sag. Ditte Freulich er blevet fundet død med et afskedsbrev. Historien er velskrevet i et flydende sprog og ender, i denne første del, i et yderst overraskende plot, som jeg ikke havde set komme. For at få det fulde udbytte af trilogien så er det et absolut must at starte med dette 1. bind af serien. 4 Roser fik ”Frejas blod”.

”Frejas vinger” er andet bind i trilogien med det umage detektivpar Christopher Kingo og Isabella Luz. Christopher og hans datter Carla bor på Islands Brygge. Christophers søster Winni er vendt hjem fra USA og tager sig meget af Carla. ”Frejas vinger” er virkelig velskrevet, ufatteligt spændende og har en sammenhængende historie med en virkelig interessant udvikling af karaktererne. Mine varmeste anbefalinger til Freja trilogien som helhed og ”Frejas vinger” i særdeleshed. 5 Roser til dette 2. bind i serien.

Krimien ”Sommerhusmordet” er skrevet af Harald Jacobsen på Tysk og derefter oversat til Dansk. Den tyske forretningsmand Klaus Paulsen bliver fundet myrdet i et dansk sommerhus. Dermed slutter Hauptkommissar Frank Reuters indarbejdningsperiode i hans nye ansvarsområde. Sammen med politikommissær May-Britt Oldsen fra Sønderborg overtager han efterforskningen. Sproget i ”Sommerhusmordet” synes jeg, personligt, er en anelse formelt og lidt stift. Det har muligvis baggrund i at bogen er oversat fra Tysk. Der er en del vendinger som man ikke benytter sig af i nutidens sprog. Der var passager i bogen som jeg måtte læse lidt grundigere end normalt, for at finde sammenhængen. Men det tilskriver jeg lidt sproglige forviklinger. 3 Roser til ”Sommerhusmordet”.

Den sidste bog i juli bleveen af de mange bøger som jeg fik doneret af en god ven i foråret. Kongelig hoffotograf Elfelt og hofreporter Mogens Mugge Hansen fortæller om Kong Frederik IX‘s spændende liv fra fødsel til død. Mogens Mugge Hansen (1937-2004) var i en lang årrække kongelig hofreporter og skrev ved siden af sit arbejde som journalist et væld af bøger. Billedbiografien ”I Frederik IX`s dage” er fortalt i billeder fra Kgl. Hoffotograf Elfelts arkiv med tekst af journalisten Mogens Mugge Hansen. Kongelig hoffotograf Elfelt og hofreporter Mogens Mugge Hansen fortæller om Kong Frederik IX‘s spændende liv fra fødsel til død. 4 fine Roser får ”I Frederik IX`s dage”.

Det var ordene i og om juli 2020. På gensyn i august og god læselyst. Krimiormen

"I FREDERIK IX`S DAGE"

FORTALT I BILLEDER

TEKST AF

MOGENS MUGGE HANSEN

"I Frederik IX`s dage" med tekst af Mogens Mugge Hansen

Billedbiografi

Forfatter: Mogens Mugge Hansen

Forlag: Chr. Erichsen

Udgivelse: 1979

Sider: 188

Format: Indbundet

Genre: Billedbiografi

ISBN: 8755506720

Anmeldt: 30. juli 2020

Om bogen:

Kongelig hoffotograf Elfelt og hofreporter Mogens Mugge Hansen fortæller om Kong Frederik IX‘s spændende liv fra fødsel til død. Mogens Mugge Hansen (1937-2004) var i en lang årrække kongelig hofreporter og skrev ved siden af sit arbejde som journalist et væld af bøger.

Som forfatter bevægede han sig inden for mange forskellige genrer, heriblandt krimi, reportage om de kendte og kongelige og true crime. I 2003 modtog Mogens Mugge Hansen Fortjenstmedaljen i sølv med krone af Dronning Magrethe.

Andre udgaver:

E-bog, ePub

Anmeldelse:

Billedbiografien ”I Frederik IX`s dage” er fortalt i billeder fra Kgl. Hoffotograf Elfelts arkiv med tekst af journalisten Mogens Mugge Hansen. Kongelig hoffotograf Elfelt og hofreporter Mogens Mugge Hansen fortæller om Kong Frederik IX‘s spændende liv fra fødsel til død.

Mogens Mugge Hansen (1937-2004) var i en lang årrække kongelig hofreporter og skrev ved siden af sit arbejde som journalist et væld af bøger. I 2017 blev bogen genudgivet, men min udgave blev udgivet helt tilbage i 1979. ”I Frederik IX`s dage” var en af de mange bøger som jeg fik af en god ven.

Da jeg også interesserer mig for biografier og erindringer så kunne jeg slet ikke stå for denne 1. udgave. Billederne i ”I Frederik IX`s dage” er som sagt fra Kgl. Hoffotograf Elfelts arkiv. Det betyder også at de er yderst professionelle og man finder ikke det, som jeg vil kalde for ”Hovsa-billeder”.

Forordet er skrevet af daværende Kong Olav V af Norge. De 2 konger var fætre og nære venner. Olav 5. (Alexander Edward Christian Frederik; 2. juli 1903 – 17. januar 1991) var konge af Norge fra 1957 til 1991. Han blev født som Prins Alexander af Danmark, men blev kronprins af Norge og skiftede navn til Olav, da hans far Kong Haakon 7. blev konge af Norge i 1905.

Han overtog tronen ved sin fars død i 1957. Kong Olav tilhørte fyrstehuset Glücksborg. Han var gift med sin kusine Prinsesse Märtha af Sverige, med hvem han havde tre børn. Han blev efterfulgt som konge af deres eneste søn, Harald 5, Norges nuværende regent.

Tilbage til Kong Frederik IX, som denne billedbiografi handler om. Kong Frederik blev født i 1899 og døde i 1972. Kong Frederik var søn af Prins Christian og den kun 19-årige Prinsesse Alexandrine. Hans far blev først udråbt til Kong Christian X D. 15. maj 1912.

Kong Frederik IX havde kun 1 bror, den 1 år yngre Arveprins Knud. Frederik var far til Danmarks nuværende regent Dronning Margrethe II af Danmark. Jeg kan egentlig ikke huske at Kong Frederik IX var regent. Men jeg har ofte hørt kongen blive sammenlignet med Danmarks nuværende kronprins Frederik.

I ”i Frederik IX`s tid” bliver kongen betegnet som folkets konge. Han var uddannet søofficer. Han gennemgik præcis den samme uddannelse som kadet som hans samtidige kammerater. Det vil sige at han læste i 4 år. Det samme gjorde hans bror Arveprins Knud.

En konge kan vel også have en hobby eller to. For Kong Frederik IX`s vedkommende var hans store interesser helt klart havet, musik og jagt. I Kong Frederik IX`s regeringstid voksede det moderne velfærdssamfund frem. ”I Frederik IX`s dage” indeholder en hel del fakta om den daværende Konge, som jeg ikke før havde hørt om.

Der skal ikke herske tvivl om at Mugge var godt kendt med de ”Bonede gulve”. Der er bestemt ingen tvivl om at, forfatteren havde en enddog meget positiv tilgang til Kongen. Flere gange hentyder Mugge til en episode i 1949 der betød at Kong Frederik IX aldrig mere rørte spiritus.

Mugge kommer dog ikke nærmere ind på hvad det handlede om. Det følgende står helt for min egen regning, men som blogger tillader jeg mig lidt litterær frihed, om man så må sige. Det følgende er altså en teori som jeg har tolket mig til efter lidt søgning på internettet.

Frederik IX havde fra sine yngre år vænnet sig til at kombinere et stort forbrug af cigaretter og alkohol med en aktiv livsstil. Han dyrkede vægttræning, holdt af at gå på jagt og var mangeårig roer i Studenternes Roklub, hvor han havde nære venner.

Ikke længe efter tronbestigelsen blev kongen imidlertid tørlagt på dronning Ingrids initiativ, idet hans alkoholforbrug var eskaleret. Frederik IX rørte derefter aldrig alkohol igen, men drak i stedet store mængder tomatjuice og sodavand. Om det så er den rigtige forklaring, må stå hen i det uvisse.

”I Frederik IX`s dage” får bestemt mine varmeste anbefalinger med på vejen, hvis du er lidt nysgerrig på vores Danske Kongehus og Kong Frederik IX.

Vurdering: 4/6 Roser

Krimiormen

Bogen kan købes her:

Saxo

 

 

4/6 Roser

"SOMMERHUSMORDET"

KRIMI

SKREVET AF

HARALD JACOBSEN

"Sommerhusmordet" skrevet af Harald Jacobsen

Tysk krimi

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Harald Jacobsen

Forlag: Mellemgaard

Udgivelse: 16. marts 2020

Sider: 334

Format: Hæftet

Genre: Krimi

ISBN: 9788772188737

Anmeldt: 28. juli 2020

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra forlaget. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Den tyske forretningsmand Klaus Paulsen bliver fundet myrdet i et dansk sommerhus. Dermed slutter Hauptkommissar Frank Reuters indarbejdningsperiode i hans nye ansvarsområde. Sammen med politikommissær May-Britt Oldsen fra Sønderborg overtager han efterforskningen.

Mens Reuters mistanke rettes mod den, dødes egenvillige hustru, koncentrerer de danske efterforskere sig om en ubekendt kvinde, som er blevet set ved sommerhuset. Imidlertid dukker der henvisninger til såkaldte legal highs op i forbindelse med en hotelejers tvivlsomme parties.

Tilmed gør indehaversken af et rengøringsfirma sig selv mistænkt. Da privatdetektiven Henrik Bargen også blander sig i efterforskningen, opstår der forvirring. Men så tager de forskellige efterforskere sig sammen og får samlet trådene.

Om forfatteren:

Harald Jacobsen blev født i Nordfriesland (Tyskland) i 1960. Allerede i ungdomstiden lod han sig fascinere af spændende romaner. Efter forskellige jobs gennemgik han en uddannelse i kreativ skrivning. Siden 2006 har han fået udgivet flere kriminalromaner, overvejende med lokalt islæt.

Hans hovedperson, Frank Reuter, er gennemgående figur. Ideerne til romanerne kommer til forfatteren i idylliske omgivelser på kanten af Naturparken Aukrug, hvor han bor sammen med sin hustru og to katte.

Anmeldelse:

”Sommerhusmordet” er en krimi, skrevet på Tysk af Harald Jacobsen. ”Sommerhusmordet” er oversat til Dansk af en ”gammel” kending, forfatteren Hans-Willy Bautz.

Bogen starter ved Flensborg. Hauptkommisar Frank Reuter er lige startet i sit nye job ved politiet i Norderhofenden. Frank bliver modtaget af sin nye kollega Jo Fechner. Hans nærmeste chef bliver Hauptkommisarin Sonja Martenson.

Afdelingen tager sig af grænseoverskridende sager. Afdelingens øverste chef er Hauptkommisar Thorsten Albrecht. Det bliver Franks opgave at deltage i samarbejdet med politiet i Sønderborg i sager der har rod i begge lande.

Franks Danske samarbejdspartner bliver May-Britt Oldsen som er tidligere efterforsker i narkopolitiet i København samt i afdelingen for voldskriminalitet. Det er altså en ganske erfaren og hårdkogt Dansk kollega Frank Reuter skal samarbejde med.

Sproget i ”Sommerhusmordet” synes jeg, personligt, er en anelse formelt og lidt stift. Det har muligvis baggrund i at bogen er oversat fra Tysk. Der er en del vendinger som man ikke benytter sig af i nutidens sprog. Der var passager i bogen som jeg måtte læse lidt grundigere end normalt, for at finde sammenhængen. Men det tilskriver jeg lidt sproglige forviklinger. Citat fra bogen: ”

”Ved gud ikke noget med koks eller heroin! Det var legale partystoffer, så folk kunne føle sig bedre tilpas og holde længere ud. Hvad skulle jeg efter din mening ellers have gjort? Du har kun arbejdet i timevis og resten af tiden drukket!” modsagde hun ham skarpt””

Jeg gætter på at det rigtige ord er Coke i stedet for koks. Men det er en biting.

Sommerhusgæsten Klaus Paulsen overvejer, hvor mange liv et menneske har. Har ligger såret på et guld med dybe stiksår i maven. Klaus dør og ejeren af det rengøringsfirma der har servicen i sommerhusområdet, Astrid Terpe finder Klaus.

May-Britt Oldsen bliver tilkaldt. Da Klaus Paulsen er fra Schlesvig må Frank Reuter, for første gang, begive sig til sommerhusområdet Hjejlsminde i Danmark. Frank og May-Britt får hurtigt mistanke om at Astrid skjuler noget og nok ikke har helt rent mel i posen.

Astrid mødes med hotelejeren Peter Mikkelsen. De har åbenbart en lille forretning kørende der involverer noget med nogle fester. Klaus Paulsens kone Mieke Paulsens advokat engagerer privatdetektiven Henrik Bargen. Mieke forstår ikke hvad Klaus lavede i sommerhusområdet så nu får Henrik til opgave at finde ud af hvorfor Klaus befandt sig et sted hvor han slet ikke skulle have været.

Henrik finder hurtigt ud af at der er en vis forbindelse imellem Klaus Paulsen, Peter Mikkelsen og Astrid Terpe. Desuden er det langt fra første gang at Klaus befandt sig i sommerhusområdet. Frank Reuter, May-Britt Oldsen og Henrik Bargen laver hver deres efterforskninger uden at komme nogen vegne.

Det ender med at de mødes og bliver enige om at hvis de sammenligner deres efterforskninger, så kan det være at de sammen kan finde løsningen. Det viser sig hurtigt at det ikke kun er mord efterforskningen handler om men at brandstiftelse, afpresning og handel med stoffer også bør være en del af efterforskningen.

”Sommerhusmordet” er mit første bekendtskab med Harald Jacobsens forfatterskab. Forfatteren er bestemt ingen nybegynder, hvilket man også hurtigt bliver klar over. Plottet er genialt udtænkt og spændingen er i top helt fra første kapitel i ”Sommerhusmordet”.

”Sommerhusmordet” er bestemt anbefalelsesværdig læsning, hvis du trænger til en god krimi til sommerhuset.

Vurdering: 3/6 Roser

Krimiormen

Bogen kan købes her:

Tales

Besøg forlaget her:

mellemgaard

3/6 Roser

"FREJAS VINGER"

FREJA TRILOGIEN #2

NORDISK KRIMI

SKREVET AF

MARTIN HOLMSLYKKE

"Frejas vinger" skrevet af Martin Holmslykke

Freja trilogien #2

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Martin Holmslykke

Forlag: Panterpublish.dk

Udgivelse: 27. juli 2020

Sider: 340

Format: Hæftet

Genre: Nordisk Krimi/trilogi

ISBN: 9788797227138

Anmeldt: 27. juli 2020

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra forfatteren. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

To personer ryger overbord på Oslofærgen og forsvinder i det iskolde vand. Hvorfor følger de efter Christopher og Isabella? Og hvilken sammenhæng er der med nøglerne? I kampen mellem asatroende kvinder og kristne mænd viser Isabella pludselig, at hun ikke er den, hun har udgivet sig for.

”Frejas vinger” er andet bind i trilogien med det umage detektivpar Christopher Kingo og Isabella Luz. Christopher og hans datter Carla bor på Islands Brygge. Christophers søster Winni er vendt hjem fra USA og tager sig meget af Carla.

Christopher vil ikke tale med Isabella, efter at hun har forrådt ham. Han ønsker ikke at blive rodet ind i en malstrøm af drab og hemmeligheder, men spørgsmålet om mordet på Carlas mor spøger. Da en person prøver at dræbe Carla og Winni, er Christopher tvunget ind i kampen.

Isabella har ved en hurtig indsats reddet Carla og Winni, og derfor tilgiver Christopher hende. Sammen tager de sagen op, og sporet fører rundt i Europa i jagt på historiske nøgler og sandheden. I hælene på dem er de to grupper af asatroende kvinder og kristne mænd, og et opgør mellem dem er uundgåeligt.

”Frejas vinger” er en nervepirrende krimi med inspiration fra Dan Brown.

Anmeldelse:

”Frejas vinger” er 2. del af trilogien om Isabella Luz og Christopher Kingos søgen efter sandheden om mordet på veninden Ditte Freulich. Hele vejen igennem deres søgen efter nogle mystiske nøgler og gåder har de 2 grupperinger i hælene.

Som man kommer igennem ”Frejas vinger” opdager man at den ene gruppering egentlig bare prøver at beskytte de 2 detektiver. Mens den anden kun venter på at de skal finde alle nøglerne, inden de sørger for, at de ikke vil kunne fortælle nogen om deres oplevelser.

De 2 grupperinger består af nogle asatroende kvinder og nogle kristne mænd. I ”Frejas vinger” bliver det meget mere klart hvem de forskellige grupperinger er i forhold til 1. del ”Frejas blod”. De oprindelige asatroende kvinder kalder sig for Frejas døtre og tror ikke på at vold løser nogle problemer.

Men nogle af kvinderne har skilt sig ud i det de kalder De sorte katte. Denne gruppering ledes af Bodil Steensen kaldet Panteren. Panteren mener at den eneste vej frem er vold og mord. Denne gruppering har kæmpet imod de kristne mænd siden 1972 fordi de tror at vold er den eneste middel til at opnå matriarkalske samfund i norden.

Mændene ledes af den efterhånden aldrende Johannes Højager med hjælp fra hans ”Disciple”. I ”Frejas vinger” kommer vi ind i historien lige før 1. del ”Frejas blod” slutter. Christopher ønsker aldrig at se Isabella igen, efter at hun svigtede ham.

Der er nu gået 5 år og hver eneste uge modtager Christopher et postkort med kun eet ord: Undskyld. Christopher regner med at kortene kommer fra Isabella. Han er flyttet til Islands Brygge sammen med datteren Carla og søsteren Winni bor i et rækkehus på Amager.

Winni er en stor støtte for Christopher. Det nager dog stadig Christopher at han aldrig rigtig fandt ud af hvem der egentlig myrdede Ditte og ikke mindst hvorfor. Disciplen Michael Frederiksen fra de kristne mænd bliver sendt afsted for at holde øje med Christopher så han kan beskytte ham, hvis de sorte katte angriber ham.

Det lykkes Isabella at redde Winni og Carla fra et attentat begået af de sorte katte. Christopher sender Winni og Carla til Paris og beslutter sig for at give Isabella endnu en chance. De får aldrig fred før de har fundet løsningen på gåden.

Isabella og Christopher starter nu en vild jagt på sandheden med de 2 grupperinger lige i hælene. En jagt der fører dem vidt omkring i Europa og til sidst ender ud i en optakt til en formidabel afslutning på trilogien om Freja. ”Frejas vinger” er helt klart i en lidt bedre liga end ”Frejas blod”.

Historien giver lige en lille smule bedre mening og tempoet er bestemt skruet en smule op. ”Frejas vinger” er en fantastisk spændende historie og jeg ser virkelig frem til afslutningen på trilogien ”Frejas tårer” der skulle udkomme i 2021, Der er virkelig noget at glæde sig til.

”Frejas vinger” er virkelig velskrevet, ufatteligt spændende og har en sammenhængende historie med en virkelig interessant udvikling af  karaktererne. Mine varmeste anbefalinger til Freja trilogien som helhed og ”Frejas vinger” i særdeleshed.

Vurdering; 5/6 Roser

Krimiormen

Bogen kan købes her:

Panterpublish

5/6 Roser

"FREJAS BLOD"

FREJA TRILOGIEN #1

NORDISK KRIMI

SKREVET AF 

MARTIN HOLMSLYKKE

"Frejas blod" skrevet af Martin Holmslykke

Freja Trilogien #1

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Martin Holmslykke

Forlag: Panterpublish.dk

Udgivelse: 2015/2020

Sider: 343

Format: Hæftet

Genre: Krimi/trilogi

ISBN: 9788797227107

Anmeldt: 24. juli 2020

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra forfatteren. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

"Frejas Blod" er første bind i Martin Holmslykkes medrivende krimi-trilogi om nordiske konspirationsteorier, mystiske kvindeloger og mord! Detektivparret Christopher og Isabella kommer på en mystisk sag. Ditte Freulich er blevet fundet død med et afskedsbrev.

Men ifølge hendes nærmeste er det utænkeligt, at der er tale om et selvmord, da Ditte er mor til sin elskede datter på blot et halvt år. Christopher og Isabellas efterforskning leder dem på sporet af feminismens historiske kamp for ligestilling rundt om i hele Norden, imens de forfølges af ukendte og føres ind i et hemmeligt univers af kvindeloger, asatro og mysterier!

"Frejas Blod" er fyldt med mysterier, spænding og dragende historiske hemmeligheder! Tænk Martin Holmslykke som en nordisk udgave af Dan Brown, og lad dig rive med af trilogiens svimlende verden af nordiske konspirationer!

Andre udgaver:

Lydbog, download, E-bog, ePub.

Anmeldelse:

”Frejas blod” er 1. bind af trilogien om Freja skrevet af Martin Holmslykke. ”Frejas blod” udkom i 2015 og er netop blevet genudgivet. 2. bind udkommer D. 27. juli 2020. Sidste bind er planlagt til at udkomme i 2021. Ditte Freulichs død i en bilulykke sætter en kædereaktion af katastrofer i gang.

Ikke mindst for hendes 2 venner Isabella Luz og Christopher Kingo samt hendes datter Carla. De 3 venner har kendt hinanden siden de læste historie på Århus universitet en del år tidligere. De er nu i midten af 30`erne. Ditte var i gang med sin PHD. Fra institut for kønsforskning.

Lige efter Dittes ulykke er der en mørkklædt kvinde der tager en bog fra Dittes bil, hvorefter hun forlader ulykkesstedet. Hvad hun ikke ved er, at nogen holder øje med hende. Ditte havde ønsket sig et barn og vennen piloten Christopher Kingo havde indvilget i at bliver far til Dittes barn, fremfor en ukendt donor.

Efter Dittes dødsfald bliver Christopher hurtigt overbevist om, at Dittes død ikke er et selvmord, som politiet tror, men hun er formodentlig blevet myrdet, men hvem ville myrde Ditte? Veninden Isabella Luz er egentlig født i Brasilien af en Brasiliansk mor og en Dansk far.

Hun har dog boet i Danmark siden hun var 6 år gammel. Isabella arbejder som Freelance journalist. Isabella er lidt af en enspænder og lever et noget utraditionelt liv. Hun er absolut ikke tilhænger af autoriteter og lever nærmest af slik, smøger og kaffe.

Isabella lever et liv i overhalingsbanen og er bestemt ikke den mest tålmodige person som Christopher kender. Christopher ser dog snart ingen anden udvej end, at bede Isabella om hjælp til at finde ud af hvorfor Ditte skulle myrdes og hvem der har gjort det.

Om ikke andet, så af hensyn til deres lille datter Carla. Da Isabella når hen til Dittes lejlighed står den i flammer. Ildebranden gør at Christopher bliver helt overbevist om at der må være sket en forbrydelse. I deres jagt på sandheden følges de af 2 forskellige grupperinger.

Den ene gruppering er en loge af kvindelige Asa-troende og den anden er en gruppering af kristne mænd. Isabella og Christopher går på jagt efter 4 nøgler der har forbindelse helt tilbage til vikingetiden og gudinden Freja. Der er noget med en pagt og et smykke som Freja var i besiddelse af.

Historien i ”Frejas blod” veksler imellem at følge Isabella og Christophers undersøgelser, de Asatroende kvinder, de kristne mænd og med afstikkere til fortiden fra 1640 og frem til 1938. ”Frejas blod” indledes med lange optakter til selve historien.

En optakt som gør at det giver en meget bedre forståelse af historien og baggrunden for deres undersøgelser. ”Frejas blod” er bestemt anderledes og nytænkende. Jeg erindrer ikke at have læst en krimi der kommer så tæt på de gamle nordiske guder og asa-tro som helhed.

Historien er velskrevet i et flydende sprog og ender, i denne første del, i et yderst overraskende plot, som jeg ikke havde set komme. For at få det fulde udbytte af trilogien så er det et absolut must at starte med dette 1. bind af serien.

Jeg følte mig absolut underholdt og ser frem til at læse 2. bind af  trilogien om Freja, "Frejas vinger".

Vurdering: 4/6 Roser

Krimiormen

Bogen kan købes her:

Panterpublish.dk

4/6 Roser

"DEN NIENDE GRAV"

FABIAN RISK #2

KRIMI

SKREVET AF 

STEFAN AHNHEM

"Den niende grav" skrevt af Stefan Ahnheim

Bestialsk og nervepirrende

Forfatter: Stefan Ahnhem

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Udgivelse: 7. juli 2015

Sider: 490

Format: Hæftet

Genre: Krimi-serie Fabian Risk #2

ISBN: 9788711904695

Anmeldt: 12. juli 2020

Om bogen:

Da den svenske justitsminister forsvinder ud i den blå luft efter en hård debat i rigsdagen, bliver Fabian Risk kaldt ind i al hemmelighed for at opklare hans forsvinden. Både den svenske efterretningstjeneste, Fabian og hans højgravide kollega Malin Rehnberg er på bar bund i sagen, men snart viser det sig at stærke interesser arbejder imod at få sandheden frem.

Samtidig bliver en dansk tv-journalists hustru myrdet i sit hjem og efterforskningslederen Dunja Hougaard fra Københavns Politis Drabsafdeling følger sporene, der leder hende til Sverige. Fabians og Dunjas efterforskninger krydser hinanden i et vinterkoldt Skandinavien og leder dem begge helt ind i på livet af en konspiration af kæmpe proportioner.

"Den niende grav" foregår et halvt år før handlingen i "Offer uden ansigt" og fortæller historien bag Fabian Risks beslutning om at flytte væk fra Stockholm og tilbage til Helsingborg.

Andre udgaver:

Bog, hæftet Lydbog, download E-bog, ePub.

Anmeldelse:

”Den niende grav” er mit første egentlige bekendtskab med Stefan Ahnheims forfatterskab. Jeg købte bogen til Bogforum i Bella Centret i 2019, efter jeg blev inspireret af et interview med forfatteren. Lad mig sige med det samme at ”Den niende grav” er bestialsk, nervepirrende og smækfyldt med action.

Samtidig blev jeg også lidt irriteret på Fabian Risk undervejs. I tilspidsede situationer synes jeg måske at han manglede gå-på-mod og initiativ. Men hvis man ser bort fra det, så er ”Den niende grav” fantastisk godt skruet sammen med et overraskende plot og mange uventede drejninger af historien.

Karakteren Fabian Risk er gift med kunstneren Sonja, som han har 2 børn med. Deres ægteskab kører på pumperne og det er som om flammen imellem Fabian og Sonja er ved at dø ud. I kulissen spøger den smukke og insisterende Niva Ekenhielm, Fabians tidligere kollega.

I ”Den niende grav” bliver Fabian nærmest tvunget til at samarbejde med Niva igen. Ikke den allerbedste situation, når nu Fabians ægteskab hænger i en tynd tråd. Selve temaet i ”Den niende grav” omhandler organdonation af den ikke helt legale slags.

Det er makabert og beskrevet så man nærmest væmmes ved de direkte beskrivelser af morderens reaktionsmønstre. Der skal alligevel noget af en fantasi til at skrue sådan en bestialsk handling sammen fra forfatterens hånd. Læseren skal i hvert fald ikke være sart.

Stefan Ahnhem flirter en del med sit danske publikum ved at have lagt en del af handlingen dels i Danmark, dels i Sverige. Ved første øjekast ser det ud til at der er forskellige spor der bliver efterforsket. Men mon ikke det skal vise sig at de forskellige sager hænger lidt sammen alligevel.

Starten af ”Den niende grav” lægger op til en page-turner. Lidt om bogens handling:

En såret mand i en fangetransport skriver et vigtigt brev som han smider ud af bilen i håb om at det når frem til modtageren. Den 70-årige pilgrimsrejsende Saladin Hazaymen finder brevet og smider det i en postkasse.

Brevet er til Aisha Shahin. Postarbejderen Khaled Shawabkeb tager brevet med hjem, men dør af en blodprop i lungerne. 1 år senere arver hans niece Khaleds bo og finder Aishas navn og adresse i Sverige og sender brevet.

I næste scene møder vi Sofie Leander der er i fertilitetsbehandling på hospitalet. Men noget går galt. Lægen giver Sofie en indsprøjtning og Sofie bliver bortført.

Justitsministeren Carl-Erik Grimås er forsvundet og Fabian Risk bliver bedt om at starte en eftersøgning, men han skal arbejde under radaren, da justitsministerens forsvinden helst skal holdes hemmelig.

Fabians makker, den meget højgravide, Malin Rehnberg er i Danmark. Hun er til møde med sin Danske kontaktperson i politiets efterforskningsenhed, Dunja Hougaard. Dunja er efterforskningsleder i nogle sager om kvinder der er blevet bestialsk tortureret og myrdet.

Hendes efterforskning fører hende til havnen i Helsingør. Inden længe fører Dunjas efterforskning hende videre til Sverige. Men om de forskellige sager hænger sammen, er dog et stort spørgsmål. ”Den niende grav” har fuld fart på lige fra første side og er utroligt velskrevet, men med mange sager, der nok kræver at man har tungen lige i munden, for at følge med i handlingen.

Jeg giver absolut mine varmeste anbefalinger til ”Den niende grav” hvis man ikke er sart og holder af en krimi smækfyldt med spænding og fart over feltet.

Vurdering: 5/6 Roser

Krimiormen

Bogen kan købes her:

Tales

5/6 Roser

"MYSTERIET I GENBRUGSEN"

KRIMINALROMAN

SKREVET AF

ANNA GRUE

"Mysteriet i genbrugsen" skrevet af Anna Grue

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Anna Grue

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Udgivelse: 27. marts 2020

Sider: 304

Format: Indbundet

Genre: Kriminalroman

ISBN: 9788711918746

Anmeldt: 12. juli 2020

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar fra Tales.dk. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Der har været en række dødsfald blandt de frivillige i en genbrugsbutik i Nykøbing Sjælland. Politiet melder blankt ud, at der er tale om naturlige dødsfald, men dette tror den lokale efterlønner Anne-Maj Mortensen ikke på. I "Mysteriet i Genbrugsen" af Anna Grue giver den stædige Anne-Maj sig selv i kast med selv at opklare mysteriet - og med at bevise, én gang for alle, at der er udspekulerede mord på færde i Nykøbing Sjælland.

Men det viser sig hurtigt at være udfordrende at skulle få detektivarbejde til at passe ind i en travl hverdag fyldt med madlavning, slankekure, hundetræning og havepasning. "Mysteriet i Genbrugsen" er skrevet af den dygtige danske forfatter Anna Grue, der især er kendt for romanen "Italiensvej" og krimiserien om Dan Sommerdahl.

Andre udgaver:

E-bog, ePub, Lydbog, download

Anmeldelse:

”Mysteriet i Genbrugsen” skrevet af Anna Grue er en kriminalroman som jeg fik tilsendt fra Tales.dk. På Tales.dk kan du købe bøger, spil og gaver. ”Mysteriet i Genbrugsen” er, udover at være en krimi, vanvittig morsomt skrevet.

Hovedpersonen er Anne-Maj Mortensen, en lidt buttet, pensioneret lægesekretær i 60`erne. Anne-Maj er frivillig i den lokale genbrugsbutik ”Genbrugsen”. Anne-Maj har altid været alene med sin nu 40-årige datter Iben.

Nu bor hun alene med den ruhårede gravhund Mortensen D. 3. Hver søndag kommer Iben og hendes 10-årige datter Didi hjem til Anne-Maj til middag og en snak om alt hvad der falder dem ind. Allermest Anne-Maj nysgerrighed på andre menneskers liv.

En nysgerrighed, der snart får Anna-Maj til at undre sig over nogle underlige dødsfald blandt Genbrugsens frivillige medarbejdere. Godt nok er medarbejderne i den ældre ende af befolkningen, men det er alligevel mærkeligt, med de der dødsfald, synes Anne-Maj.

Anne-Maj kan ikke glemme sin mistanke og henvender sig til betjenten Anders Hall. Anders lyder dog ikke som om han tager Anne-Majs henvendelse helt alvorligt. Han mener at Anne-Maj overreagerer. Anne-Maj beslutter sig for at, hvis ikke Anders vil høre på hende, så må hun selv gå i gang med at efterforske dødsfaldene og skaffe nogle beviser.

Anne-Maj er vanvittig nysgerrig og har et gå-på-mod helt udover det sædvanlige. Det betyder også at det lykkes hende at komme mere end tæt på mennesker som hun ellers aldrig ville komme i nærheden af. Undervejs lykkes det Anne-Maj at risikere sit eget liv, da hun kommer lidt for tæt på sandheden.

Samtidig har Anne-Maj sideløbende kampe i Genbrugsen for at vinde en plads i det ganske særlige hierarki der hersker i den lille genbrugsbutik. ”Mysteriet i Genbrugsen” er, som Anna Grue selv siger, en rigtig hyggekrimi. 

Plottet var temmelig overraskende. Der er ingen tvivl om at Anna Grues forfatterskab er i en ganske særlig liga. Men trods manglen på spænding så hyggede jeg mig gevaldigt i selskab med Nykøbing Sjællands egen Miss Marple aka Anne-Maj Mortensen.

Jeg har læst de fleste af Anna Grues bøger i serien om Dan Sommerdahl, som nu også er blevet filmatiseret. Bøgerne om Dan Sommerdahl er bestemt i en helt anden genre end Anne-Maj Mortensen. Ikke desto mindre, vil jeg glæde mig til at læse endnu mere om den elskelige Anne-Maj Mortensen.

”Mysteriet i Genbrugsen” er hyggelig og ublodig og giver en vanvittig morsom beskrivelse af de karakterer der huserer i Genbrugsen og omkring Anne-Maj Mortensen generelt. Både hovedpersonen og de fleste øvrige karakterer er aldrende.

Ja Karaktererne kunne såmænd være taget direkte ud af den virkelige verden, så troværdige er personerne. Faktisk synes jeg at det er overordentligt forfriskende at forfatteren er i stand til at skrive overraskende og nyt.

”Mysteriet i Genbrugsen” kan bestemt anbefales til dem der normalt ikke er til de mest indviklede, blodige, spændingsfyldte og grusomme krimier. Den giver bestemt et godt og troværdigt billede af menneskelige relationer. ”Mysteriet i Genbrugsen” er absolut en let læst krimi og får mine varmeste anbefalinger med på vejen.

Vurdering: 4/6 Roser

Krimiormen

Bogen kan købes her:

Tales

4/6 Roser

"EN PLET PÅ KITLEN"

KRIMINALROMAN

SKREVET AF

KLAUS WILMANN

"En plet på kitlen" skrevet af Klaus Wilmann

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Klaus Wilmann

Forlag: Forfatterskabet.dk

Udgivelse: 1. maj 2020

Sider: 277

Format: Hæftet

Genre: Kriminalroman

ISBN: 9788793927568

Anmeldt: 11. juli 2020

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

”Erik Holdsted Hansen. Født 6. april 1951 i Godthåbs Sogn, Frederiksberg, boende i Skanseparken. Er afgået ved døden på bopælen 6. februar 2020. Eventuelle pårørende bedes rette henvendelse til Københavns Kommune, Sundhedsforvaltningen, Administrationscentret, Sjællandsgade 40, 2200 København N. Alle hverdage mellem 10.00 og 12.00.”

Sådan lød teksten i den annonce, journalist Wilhelm Møller var faldet over en morgen på redaktionen. Han skrev om navne og holdt altid øje med både jubilæer og dødsfald. Annoncen vækker det journalistiske instinkt og Wilhelm sætter sig for at afdække historien bag.

Derved sætter han uforvarende gang i begivenheder, som får helt uoverskuelige konsekvenser.

Om forfatteren

Klaus Wilmann (f. 1952) har tidligere udgivet debatbogen ”Brug den sunde fornuft” om de vilkår nutidens børn møder, spændt ud mellem voksnes bekymring og optimisme.Forfatteren har bidraget til et utal af fagbøger om børn, pædagogik og socialpolitik.

Denne roman er forfatterens skønlitterære debut.

Andre udgaver:

E-bog, ePub

Anmeldelse:

”En plet på kitlen” er Klaus Wilmanns skønlitterære debut. En kriminalroman udgivet tidligere i år. Forfatteren er nu ikke helt ukendt som forfatter. Tidligere har han bidraget med et utal af fagbøger. Man fornemmer tydeligt at Klaus Wilmann ikke er helt grøn udi forfattergerningen.

”En plet på kitlen” er bestemt et rigtigt godt bud på en anderledes og nytænkende kriminalroman. Udover at være smækfyldt med spænding og drama så har ”En plet på kitlen” humor og det lidt groteske i fokus. Hovedpersonen Wilhelm Møller er en ældre journalist der læser dødsannoncer.

Wilhelm er gift med Ingrid på 23. år. Udefra set lever Wilhelm et kedeligt liv hvor både samlivet med Ingrid i Vanløse og hans job som journalist er gråt og trist. Karrieren som journalist er ikke helt blevet sådan som han drømte om som ung.

Ingrid venter egentlig kun på sølvbrylluppet, så vil hun rive sig fri af sin kedelige og grå mand. I forvejen lever parret nærmest hver deres liv. Alle drømmene er lagt ned og pakket væk. Det hele er egentlig lidt trist. Men så læser Wilhelm at sundhedsforvaltningen efterlyser pårørende til en nyligt afdød mand, Erik Holsted Hansen.

Wilhelm regner med at Holsted Hansen var en ældre ensom mand og beslutter sig for at undersøge hvem den afdøde var og så skrive hans historie som en lille serie i avisen. Et andet sted i byen. På Amagerbrogade sidder 23-årige Jonas i sin lejlighed. Han er lige blevet fyret som portør på hospitalet og er for nyligt blevet forladt af sin kæreste.

Jonas forstår ikke hvordan han kunne miste sit job. Han mener ikke selv at han havde gjort noget forkert. Jonas vender sin situation med den lille lokale købmand Khalil. Khalil viser sig som en ikke helt almindelig købmand. Khalil har altid haft en drøm om at studere på universitetet, men sådan skulle det ikke være.

Derfor fordriver han tiden imellem kunderne med sin helt særlige interesse i mennesker. Wilhelm Møller bliver nødt til at være mere aktiv end han har været i mange år i sin søgen efter historien om Erik Holsted Hansens liv. Inden længe bliver Wilhelm, Jonas og Khalils liv mere eller mindre flettet sammen.

Dog uden at de egentlig møder hinanden. ”En plet på kitlen” er fantastisk velskrevet med et anderledes og fantastisk udspekuleret plot og en højst overraskende slutning på historien. Karaktererne i historien er til tider karikerede og man kan næsten ikke lade være med at trække lidt på smilebåndet, på trods af det alvorlige emne som ”En plet på kitlen” tager fat i.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Klaus Wilmann kan et eller andet særligt med ord og handlingsskift. ”En plet på kitlen” er en stille og rolig historie hvor tilfældigheder flettes ind i hinanden for at ende ud i bagmænd med en ganske grum dagsorden.

En krimi uden de mange store blodige scener, men med et skræmmende og interessant tema. Med andre ord. ”En plet på kitlen” får bestemt mine varmeste anbefalinger, hvis man er til en kriminalroman af de stille, med et godt velovervejet emne, et overraskende plot og en ikke mindre overraskende slutning.

Vurdering: 4/6 Roser

Krimiormen

Besøg forlaget her:

Forfatterskabet.dk

Bogen kan købes her:

Tales

4/6 Roser

"MORD PÅ MANOIR BELLECHASSE"

ARMAND GAMACHE #4

SKREVET AF

LOUISE PENNY

"Mord på manoir Bellechasse" skrevet af Louise Penny

Armand Gamache #4

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Louise Penny

Forlag: Hr. Ferdinand/Politikens Forlag

Udgivelse: 7. juli 2020

Sider: 416

Format: Hæftet

Genre: Kriminalroman-serie

ISBN: 9788740061482

Anmeldt: 9. juli 2020

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Da den raffinerede familien Finney ankommer til hotel Manoir Bellechasse, bringes alle medlemmer af hotelpersonalet i arbejde. Irene Finney og hendes fire voksne børn er nemlig ankommet for at afholde en mindeceremoni for deres afdøde mand og far.

Og da et lig findes på Manoir Bellechasse, må familien sørge over endnu et tabt medlem. Som gæst på hotellet hvirvles inspektør Gamache ind i opklaringen. Hotellet er fyldt med mulige mistænkte, for Manoir Bellechasse ligger langt fra alting og er det perfekte sted at skjule sig fra fortiden – lige indtil den indhenter en …

Andre udgaver: E-bog, ePub, Lydbog, download.

Anmeldelse:

”Mord på Manoir Bellechasse” er 4. bind i serien om kommisær Armand Gamache skrevet af Louise Penny. Hvis du har læst én af mine andre anmeldelser i serien, så vil du nu vide at jeg er nyslået og meget stor fan af Armand Gamache og Louise Pennys skrivestil.

Dette 4. bind er, om muligt, endnu mere fantastisk og blændende komponeret end de første 3. Armand Gamache og hans kone Reine-Marie er taget på deres årlige ophold på det luksuriøse Manoir Bellechasse, i nærheden af den lille by Three Pines.

De første bind i serien foregik i Three Pines. ”Mord på Manoir Bellechasse” foregår som titlen antyder på det omtalte lille hotel og har kun små afstikkere til Three Pines. Armand og Reine-Marie har 35-års bryllupsdag og lige siden de var helt unge er de vendt tilbage til Manoir Bellechasse lige omkring deres bryllupsdag.

Manoir Bellechasse var oprindeligt bygget som en jagthytte ved en afsidesliggende sø, men med tiden har stedet skiftet ejere mange gange. Manoir Bellechasse er egentlig for lille til at fungere som et traditionelt hotel, men for stort som familiebolig.

Det er nu et af de mest velrenommerede ”Auberges” i Quebec. Auberges betyder egentlig Herberg eller vandrerhjem, men er i denne historie nok et af de lidt mere luksuriøse af slagsen med en fantastisk restaurant. Manoir Bellechasse er ejet af Clementine Debois, som Armand mener må være mindst 120 år.

Hun har i hvert fald været på stedet i alle de år hvor Gamache-parret har holdt ferie på Manoir Bellechasse. Debois styrer stedet sammen med overtjeneren Pierre Patenaude og kokken Vèronique som begge har været på stedet i mere end 20 år.

I år kan Armand og Reine-Marie ikke få det værelse som de plejer at bo på da de 5 andre værelser er optaget af familien Finney. Bert og Irene Finney er begge i 80`erne og har deres 3 børn samt barnebarn med.

Den ældste søn Thomas samt hans kone Sandra. Datteren den nyskilte Julia Martin samt datteren Mariana og hendes barn Bean. Beans køn kender man ikke rigtigt men Bean er 10 år. Senere støder den 2 søn Plet og hans kone Claire til selskabet.

Det går hurtigt op for Gamache at familien Finney dårligt taler sammen og der er i det hele taget en meget dårlig stemning imellem familiemedlemmerne. Inden længe bliver Gamache hvirvlet ind i et mord på Manoir Bellechasse og hans 2 efterforskere Isabel Lacoste og Jean Guy Beauvois ankommer for at hjælpe med opklaringen af det meget mystiske mord.

”Mord på Manoir Bellechasse” er yderst velskrevet med god sammenhæng i historien og et overraskende plot. Louise Penny har en fantastisk humoristisk pen og skildrer alle karaktererne så man næsten ikke kan undgå at komme til at holde af selv de mest irriterende karakterer i historien.

Hvis man ikke tidligere har stiftet bekendtskab med Armand Gamache så kan man sagtens starte med ”Mord på Manoir Bellechasse, men jeg vil da bestemt anbefale at man læser de første 3 bind ”Mørkt motiv”, ”Nådestødet” samt ”Døden i april”.

For mit eget vedkommende glæder jeg mig allerede til 5. bind af serien om Armand Gamache udkommer på Dansk. Originaltitlen er ”The brutal telling” hvis man ikke kan vente på oversættelsen. Mine varmeste anbefalinger til ”Mord på Manoir Bellechasse” hvis du er til en forholdsvis ublodig, rolig, fantastisk velskrevet krimi, smækfyldt med indhold og spænding der tryllebinder læseren fra første side.

Vurdering: 6/6 Roser

Krimiormen

Besøg forlaget her:

Hr. Ferdinand/Politikens Forlag

Bogen kan købes her:

Tales

 

6/6 Roser

"LEG MED DØDEN"

KRIMI

SKREVET AF

RACHEL ABBOTT

"Leg med døden" skrevet af Rachel Abbott

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Rachel Abbott

Forlag: GADS Forlag

Udgivelse: 27. marts 2020

Sider: 384

Format: Hæftet

Genre: Krimi

ISBN: 9788712056942

Anmeldt: 2. juli 2020

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Leg med døden er andet bind i krimiserien om Stephanie King. Denne gang er en gruppe venner samlet i en smuk villa i Cornwall, som snart viser sig at danne rammen om en leg med fatale følger. Det er præcis et år siden, vennegruppen sidst var samlet for at fejre Lucas og Ninas bryllup, som skulle afholdes på Lucas’ vidunderlige landsted.

Men brylluppet fandt aldrig sted. I stedet endte dagen i en tragedie, da Lucas’ søster Alexandra omkom. Nu har Lucas inviteret vennerne tilbage for at højtideligholde årsdagen. Ingen ved med sikkerhed, hvad der skal ske. Det eneste, de ved, er, at Lucas har planlagt en leg. Og alle skal lege med.

Leg med døden er den perfekte thriller til fans af psykologisk suspense.

Anmeldelse:

”Leg med døden” er en krimi skrevet af Rachel Abbott. Talepædagogen Jemma er lykkeligt gift med plastikkirurgen Matt. Eller lykkelig er måske så meget sagt fordi, for et år siden begyndte deres ægteskab at krakelere. Det var sidste gang de var på godset i Cornwall, Polskirrin.

De var mødt forventningsfulde op på godset for at deltage i Matts ven Lucas Jarrets bryllup med Franske Nina Bèlanger. Dengang var de 9 venner der mødtes til festlighederne. Nu er de kun 8 tilbage. Disse 8 venner er nu kaldt sammen endnu engang for at lege en leg.

Der var nemlig én person der døde inden brylluppet overhovedet blev til noget. Når Lucas trommer sine venner sammen, så kommer de. Lucas har, synes Jemma, en helt uforklarlig magt over sine venner. Måske er det fordi Lucas er helt ufatteligt velhavende eller også har det noget at gøre med en frygtelig hændelse fra vennernes fortid.

De har alle kendt hinanden fra de var meget unge. Lucas og Matts fædre spillede golf sammen da drengene var børn. Senere kom Andrew og Nick til. Andrews kæreste den mystiske Chandra er selvfølgelig også med. Ligesom Nicks tvillingesøster Isabel.

Her et år efter at de var inviteret til det famøse bryllup er Lucas` tillukkede søster Alex ikke med. Jemma fik indtrykket af at der var noget galt med Alex. Hun holdt sig meget for sig selv og var meget svær at komme i kontakt med. Der er helt tydeligt sket et eller andet med Alex dengang vennerne var omkring 14 år.

Noget som har påvirket Alex’ liv og personlighed ganske dramatisk. Aftenen før brylluppet mødte alle vennerne op til middag i deres pæneste skrud, undtagen Alex. Hun ankommer senere stille og forsagt. Jemma undrer sig over hvad det er for en forfærdelig oplevelse som Alex har været udsat for.

Næste morgen vågner Jemma til lyden af et skrig nede fra vandet og mareridtet begynder for alvor. Stephanie King er efterforsker og lever sammen med Angus Brodie som også er efterforsker. Stephanie efterforsker dødsfaldet men konklusionen bliver at det er et selvmord.

Lucas er på ingen måde overbevist om at det er et selvmord. Han beslutter sig for at han vil finde ud af hvem af hans venner der slog en ihjel aftenen før brylluppet. Derfor har han nu besluttet sig for at de 8 venner skal lege en leg. Ingen af vennerne er på polskirrin med deres gode vilje og bliver presset igennem en leg om døden som de ikke ønsker at deltage i.

Særligt ikke den skyldige…Men hvem er det? ”Leg med døden” er fantastisk velkomponeret. Selvom jeg måske havde forventet lidt mere fart over feltet. Historien er bestemt velskrevet og spændingen bygges langsomt op til man når klimaks.

Undervejs er flere af vennerne i ”Leg med døden” i livsfare og ingen ved efterhånden hvem de kan stole på. Mine varmeste anbefalinger til ”Leg med døden” hvis du er til en rolig krimi uden voldsomme blodige scener, men med masser af psykologisk spænding.

Er du til Agatha Christies univers i nyt spændende format så må ”Leg med døden” absolut være en must-read.

Vurdering: 4/6 Roser

Krimiormen

Bogen kan købes her:

Tales

Besøg forlaget her:

GADS Forlag

 

4/6 Roser

"GEIGER"

SPÆNDINGSROMAN

SKREVET AF

GUSTAF SKÖRDEMAN

"Geiger" skrevet af Gustaf Skördeman

ANMELDEREKSEMPLAR

Forfatter: Gustaf Skördeman

Forlag: Hr. Ferdinand/Politikens forlag

Udgivelse: 1. juli 2020

Sider: 425

Format: Hæftet

Genre: Spændingsroman

ISBN: 9788740064209

Anmeldt: 1. juli 2020

Jeg fik tilsendt bogen som et anmeldereksemplar. Anmeldelsen er udtryk for min egen mening om bogen og ikke påvirket heraf.

Om bogen:

Telefonen ringer, netop mens hun er ved at vinke farvel til sine børnebørn. Kun ét ord lyder i røret: Geiger. Hun har ventet på det i mere end 30 år. Hun ved hvad det betyder. Hun henter sit våben, skruer lyddæmperen på, presser pistolmundingen mod sin mands tinding og trykker aft rækkeren i bund.

Den myrdede er Stellan Broman, hele Sveriges pensionerede tv-legende. Da politibetjenten Sara Nowak hører om mordet blander hun sig straks, selvom det er uden for hendes område. Hendes kollega ved at Sara nærmest er vokset op i familiens store villa i den stockholmske forstad, og at der er brug for hende.

Hun bryder alle regler og slutter sig til efterforskningen, mens hendes fortid, som tålmodigt har ventet i årevis, nu sniger sig ind på hende.Et familiedrab ud af det blå forgrener sig i en gammel DDR-spionring, i terrorbevægelser og intense konfrontationer mellem mødre og døtre i denne medrivende spændingsroman, som er den første i en planlagt trilogi.

Andre udgaver:

E-bog, ePub, Lydbog, download

Anmeldelse:

”Geiger” er en spændingsroman. Det er Gustaf Skördermans debut, utroligt nok. Utroligt fordi den i min verden er skrevet som en spændingsroman skrevet af de allerbedste indenfor genren. Alene det at ”Geiger” inden udgivelsen allerede var solgt til udgivelse i 20 lande, siger vel det meste.

Hovedpersonen er Sara Nowak. Sara arbejder normalt som politibetjent med prostituerede og deres kunder sammen med sin makker David. Sara er lidt for aggressiv, efter Davids smag. Sara er datter af den polskfødte Jane og en ukendt far.

Da Sara var barn, boede Jane og Sara i et lille hus hos den landsfaderlige underholdningsvært Stellan Broman, hans kone Agneta og deres 2 døtre, Malin og Lotta. Jane gjorde rent for familien og Sara var veninde med de 2 døtre af familien og følte sig næsten som Stellan og Agnetas 3. barn.

Nu har Agneta slået Stellan ihjel af uransagelige årsager og Sara føler sig forpligtet til at presse sig ind på opklaringen. Måske var virkeligheden ikke helt som Sara husker den. Som hun nærmer sig en opklaring af sagen kommer der detaljer frem om Saras opvækst, som hun nok hellere havde set, var forblevet i glemmebogen.

Vi får et godt indblik i DDR og sovjet under den kolde krig og hvad der skete efter Berlinmurens fald. Imens efterforskningen står på flygter Agneta og flere mennesker bliver myrdet. Samtidig har Sara store problemer på hjemmefronten.

Sara er gift med den meget velhavende forretningsmand Martin. Sammen har de 2 børn. Den 12-årige Olle og 19-årige Ebba. Sara rammes af dårlig samvittighed overfor sin familie. Hun overvejer om hun igennem årene måske har været alt for lidt til stede for sin familie på grund af sit arbejde og sit ønske om en karriere.

Ved siden af efterforskningen bruger Sara en del ressourcer på at tænke over sit liv. Men Sara fortsætter ufortrødent sit opklaringsarbejde. Man bliver som læser fuldstændigt tryllebundet af spænding fra 1. kapitel. På intet tidspunkt står historien stille og der sker konstant noget nyt.

Plottet er overraskende og genialt. Et plot som man slet ikke havde set komme. Som om det ikke er nok, så bliver man overrasket gang på gang af drejninger af historien. Jeg er, som man nok kan høre, fan af hele historien og glæder mig meget til at læse mere af forfatteren.

Faktisk kan jeg næsten ikke vente. Hvis du er enig med mig, så kan jeg glæde dig med, at ”Geiger” er planlagt til at være den første fortælling i en trilogi. På trods af at der er planlagt 2 yderligere bøger, så synes jeg faktisk at ”Geiger” bliver fint afsluttet og jeg følte bestemt ikke at der var huller eller manglende afslutninger i historien.

Normalt er jeg ikke den store ynder af spionfortællinger, men ”Geiger” har så mange facetter udover spion-delen at det ikke betyder spor. Den indeholder også planlagte terroraktioner, mord, familiedramaer, gamle mænds upassende begær og trafficking.

Man må vel konkludere at ”Geiger” har lidt for enhver ”Smag” i spændingsromaner. Undertegnede var i hvert fald begejstret for blandingen.

Vurdering: 5/6 Roser

Krimiormen

Bogen kan købes her:

Tales

Besøg forlaget her:

Hr. Ferdinand

5/6 Roser